Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Μικρές ζωές

Μικρές ζωές σε σκηνοθεσία Άννας Ετιαρίδου

Συνήθως ξεκινώ τις ανταποκρίσεις μου με εικόνες από την άφιξη μου στο θέατρο. Αυτή τη φορά δεν θα το κάνω. Δεν θέλω να πολυλογήσω χωρίς λόγο όταν έχω να γράψω για ένα τόσο καλοστημένο έργο από σκηνοθετικής και υποκριτικής πλευράς.
Η παράσταση ξεκίνησε σχεδόν αμέσως, λίγες κουβέντες στο φουαγιέ και αυτές στο πόδι.

Μικρές ζωέςΜικρές ζωές

Δεν ξέρω τι περίμενα να δω, ξέρω ότι δύο ώρες δεν κουνήθηκα από την θέση μου. Όχι από το σασπένς, όχι από την υπόθεση, που με κράτησε καθηλωμένη. Αλλά από την ερμηνεία των τεσσάρων ηθοποιών και όλη την ατμόσφαιρα, που κατάφεραν να δημιουργήσουν.

Η Λένα, αγαπά τον Σαίξπηρ. Ψάχνει διακαώς δουλειά ώστε να καταφέρει να φύγει από το σπίτι της. Ο Σπύρος είναι ο «τυπάς» φίλαθλος της αγαπημένης του ομάδας, που όλη του η ζωή είναι η πληροφορική. Ο Σταμάτης είναι διευθυντής μιας μεγάλης εταιρείας. Η Κωνσταντίνα είναι καρδιοχειρουργός. Οι ζωές των τεσσάρων μπερδεύονται σε ένα περίεργο γαϊτανάκι, που πραγματικά μόνο η μοίρα μπορεί να πλέξει.

Μια θεατρική παράσταση που κρύβει τον σπαραγμό στα σπλάχνα της. Το κοινό θα γελάσει με τις χιουμοριστικές σκηνές ενώ ταυτόχρονα θα ήθελε να συμμετάσχει στο δράμα των ηρώων να αλλάξει τον πόνο με την ευτυχία.
Η ζωή είναι στιγμές. Οι στιγμές είναι ΜΙΚΡΕΣ ΖΩΕΣ.

Συνήθως γράφω πολλά αυτή τη φορά όμως, δεν θέλω να χαλάσω τη μαγεία. Θέλω να ανακαλύψετε μόνοι σας το μεγαλείο αυτών των ηθοποιών και αυτού του υπέροχου θεατρικού. Δεν ήθελα να τελειώσει. Ήθελα να συνεχίσω μαζί τους το ταξίδι στη δική τους ζωή.

Μη χάνετε χρόνο. Να πάτε, να αντικρίσετε την αγάπη, τη χαρά του πρώτου έρωτα, τον πόνο και τον σπαραγμό της μάνας όλα κλεισμένα σε μια στιγμή. Κλεισμένα σε μια μικρή ζωή.
Μια υπέροχη παράσταση γεμάτη από αλήθειες, που φοβόμαστε να παραδεχτούμε.
Συγχαρητήρια αξίζουν στον δημιουργό του έργου, Χρίστο Άνθη, αλλά και στην σκηνοθέτη Άννα Ετιαρίδου.
Η θεατρική ομάδα Outsider κατάφερε να μας ταξιδέψει, να μας συγκινήσει… Δεν θα πω άλλα σειρά σας να νιώσετε όπως ένιωσα.

Καλή θέαση!




ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη