Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Φονική εκδίκηση: Το παρελθόν πάντα εκδικείται

Φονική εκδίκηση: Το παρελθόν πάντα εκδικείται, Μιράντας Καλλιάνου

Ένα πρωτόλειο αστυνομικό μυθιστόρημα έφτασε στο γραφείο και συγκεκριμένα η Φονική εκδίκηση της Μιράντας Καλλιάνου, που κυκλοφορεί από την Άνεμος εκδοτική.

Στην υπόθεση, δύο ιδιωτικοί ερευνητές και οι αστυνομικές αρχές καλούνται να διαλευκάνουν τη δολοφονία ενός επιφανούς επιχειρηματία, που έχασε τη ζωή του δεχόμενος φονική επίθεση κατά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του. Κι αφού βρισκόταν με την οικογένεια και τους συγγενείς του, οι υποψίες πέφτουν στα πιο οικεία του πρόσωπα.

Η αφήγηση σε βάζει κατευθείαν μέσα στην υπόθεση, χωρίς χρονοτριβές και μεγάλες περιγραφές, δηλαδή ό,τι θα ήθελαν περισσότερο οι λάτρεις του είδους. Κι έτσι συνεχίζει, με γρήγορους ρυθμούς και συνεχείς εξελίξεις, ως το τέλος, ενώ η παρουσίαση των γεγονότων είναι ημερολογιακή, ακολουθεί δηλαδή μια γραμμική παρουσίαση σύμφωνη με την ωρολογιακή πορεία του χρόνου. Με άλλα λόγια, παρακολουθούμε μια σειρά χρονικής αλληλουχίας με τη μία στιγμή να οδηγεί στην επόμενη και τη μία μέρα στην άλλη. Μια άνετη αναγνωστικά παρουσίαση που διευκολύνει πολλαπλά τον αναγνώστη χωρίς να του δημιουργεί σύγχυση.

Τα κεφάλαια εναλλάσσονται από τριτοπρόσωπα σε πρωτοπρόσωπα (και τούμπαλιν) προσφέροντας μια εποικοδομητική ποικιλία, και το ίδιο ισχύει και για τους κατηγορούμενους. Διάφοροι είναι οι εν δυνάμει ένοχοι αλλά και διάφορα είναι τα θύματα της υπόθεσης, η οποία –καθώς προκύπτει– έχει τις ρίζες της σε βάθος χρόνου, δηλαδή στο παρελθόν του επιχειρηματία Μαρόγλου· ένα στοιχείο που φαίνεται και από τον υπότιτλο.

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνει κανείς ότι διαβάζεται εύκολα, αβίαστα και με ενδιαφέρον. Και πράγματι, είναι όμορφο και γοητευτικό βιβλίο, έχει όντως ενδιαφέρον και προσφέρει προοπτικές. Στο μεγαλύτερο μέρος του είναι στατικό, δηλαδή σκεπτόμενο, ερευνητικό και αναλυτικό ως προς την υπόθεσή του και τους χαρακτήρες που εμπλέκονται, αργότερα όμως –όσο προχωρά και φτάνει στην κορύφωση–αποκτά και δράση ενώ δεν του λείπει ούτε το ρομάντζο.

Δεν ξέρω αν θα ικανοποιήσει τους πιο φανατικούς φίλους των ιστοριών με ντετέκτιβ –ένεκα κάποιων λεπτομερειών που όμως δεν θα γίνουν αντιληπτές από τον μέσο αναγνώστη– όμως ξέρω ότι ως πρώτη απόπειρα δείχνει μια συγγραφέα με ιδανικό πνεύμα (για το είδος αυτό), κοφτερό μυαλό (που χρειάζεται σε κάθε περίπτωση) και πολύ καλές ιδέες, ικανή να δημιουργήσει χαρακτήρες με βάθος και να καταστρώσει μια στιβαρή πλοκή. Επίσης, οπωσδήποτε θα ήθελα να διαβάσω και το επόμενο δικό της πόνημα.



ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη