Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

«Να κάνετε ό,τι γεμίζει την ψυχή σας», Βαγγέλης Γρυπάρης (G-Groove)

Ο G-Groove, DJ και παραγωγός, ή κατά κόσμον Βαγγέλης Γρυπάρης, μας μιλάει για τη μουσική εν τω συνόλω, για τη νέα του δουλειά, Sunset Dreams, που μόλις κυκλοφόρησε, τα σχέδιά του και πολλά άλλα.

Από το εξώφυλλο του single του Βαγγέλη Γρυπάρη, Sunset Dreams, και φωτογραφία του ίδιου

Πώς ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι;
Βαγγέλης Γρυπάρης: Το μουσικό ταξίδι και η αναζήτηση ξεκινά από την πρώιμη παιδική ηλικία, σκαλίζοντας και εξερευνώντας τις κασέτες και τους δίσκους βινυλίου που υπήρχαν ήδη στο σπίτι από τα δύο μεγαλύτερά μου αδέλφια. Στο τελείωμα του δημοτικού ήξερα ήδη ότι η μουσική θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μου. Το ότι κατάφερα να κάνω επάγγελμα αυτό που αγαπώ είναι για μένα τεράστια ευτυχία!

Από πού εμπνέεστε; Τι πυροδοτεί τη δημιουργικότητά σας;
Β.Γ.: Έχω μέσα μου συνεχώς μια απίστευτη δίψα για καινούργια πράγματα, για δημιουργία, είτε αυτό είναι νέα μουσική, είτε είναι ένα DJ set ή ακόμα η διοργάνωση κάποιου event. Πάντα, πριν τελειώσω αυτό που κάνω, έχω ήδη σχεδιάσει το επόμενο.

Αν δεν υπήρχε η μουσική στη ζωή σας, τι θα μπορούσε να την αντικαταστήσει; Με τι θα είχατε ασχοληθεί αν δεν είχατε τη μουσική;
Β.Γ.: Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτή, κάποια στιγμή το προσπάθησα αλλά ήταν καταδικασμένο να αποτύχει. Αν τελικά κατάφερνα να κάνω κάτι άλλο νομίζω δεν θα πήγαινα μακριά, πάλι θα ήταν στον καλλιτεχνικό τομέα, ίσως σκηνοθεσία, διαφήμιση, γενικότερα κάτι που θα είχε να κάνει με marketing και management.

Πείτε μας δυο λόγια για τη νέα σας δουλειά.
Β.Γ.: Το Sunset Dreams είναι το πρώτο μου Single για το 2022, ένα Belearic / Lounge κομμάτι, ατμοσφαιρικό με ταξιδιάρικες κιθάρες, ιδανικό για χαλάρωση και ταξίδια του μυαλού. Κυκλοφορεί παγκοσμίως από την M-Sol Records και θα το βρείτε προς ακρόαση ή αγορά σε όλες τις ηλεκτρονικές μουσικές πλατφόρμες (Youtube, spotify, iTunes, Deezer, Traxsource, Juno, Beatport).

Αν έπρεπε να τη/το χαρακτηρίσετε με μια λέξη ή με μια φράση, ποια θα ήταν αυτή;
Β.Γ.: Relaxing music for mind and soul.[1]

Μοιραστείτε τους στόχους, τα όνειρά σας.
Β.Γ.: Αυτή τη στιγμή έχω κάνει focus στις δύο επόμενές μου κυκλοφορίες, που έρχονται σύντομα και νομίζω θα έχουν αρκετό ενδιαφέρον. Θα ήθελα, το προσεχές καλοκαίρι, να είναι γεμάτο με όμορφα DJ sets σε Bars, ξενοδοχεία και Beach Bars δίπλα στη θάλασσα, για να παρουσιάσω τις νέες μου δουλειές και φυσικά ανάμεσα σε όλα αυτά, το κυριότερο: ελεύθερος ποιοτικός χρόνος με την οικογένεια!

Στείλτε το μήνυμά σας στον κόσμο…
Β.Γ.: Να κάνετε πάντα ό,τι γεμίζει την ψυχή σας, να ακούτε μουσική, να διαβάζετε, να περπατάτε, να γελάτε όσο δυνατά μπορείτε.
Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους! Τα δύσκολα δεν θα κρατήσουν για πάντα!

Sunset Dreams, Βαγγέλη Γρυπάρη (G-Groove)


Ο Βαγγέλης Γρυπάρης έχει γεννηθεί στη Σύρο. Είναι παραγωγός και DJ ηλεκτρονικής/ freestyle μουσικής. Είναι γνωστός στον χώρο με τα ψευδώνυμα «G-Groove» και «Beat on Board». Έχει σπουδάσει μουσική τεχνολογία και παραγωγή μουσικής, ενώ οι παραγωγές του έχουν κυκλοφορήσει από τις δισκογραφικές εταιρείες: M-Sol (MK), Konura (RU), Ready mix (Canada), AVSR (UK), Soul Shift (USA), Ocean Drive (USA) αλλά και από τις Ελληνικές NRG και Planetworks. Στην καριέρα του ως DJ, τα τελευταία 22 χρόνια, είχε residencies και guestings  σε μερικά από τα πιο δημοφιλή clubs της Αθήνας και της Μυκόνου (όπως Sixx Athens, Paradise Club, PachaClub κ.α). Έχει εμφανιστεί δίπλα σε μεγαθήρια της Dance Σκηνής όπως οι: Paul Van Dyk (No1 In The…World 2005-06), Erick Morillo, Harry Choo Choo Romero, Milk & Sugar, Francois Kevorkian, Matthias Heilbronn, Jay-J, Sandy Rivera, M.A.N.D.Y, Hot Since 82 κ.α.


[1] Μεταφράζεται ως: Χαλαρωτική μουσική για νου και ψυχή.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη