Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Βιβλία για όλους

Μια μικρή συλλογή νέων τίτλων, από εκείνες που ξέρετε οι σταθεροί αναγνώστες του koukidaki, από τις εκδόσεις Ελκυστής, για κάθε γούστο και αναγνωστική ανάγκη. Γνωρίστε τα βιβλία παρακάτω και διεκδικήστε δωρεάν αντίτυπα!

Η Δράμα στον χώρο και χρόνο ΙΙ, Νικόλαου Χρ. Δίτσιου

Η Δράμα στον χώρο και χρόνο ΙΙ
Νικόλαου Χρ. Δίτσιου

Εποχές: Σιδήρου, Γεωμετρική, Αρχαϊκή. Ιστορία, Αρχιτεκτονική, Πολιτισμός και προσέγγιση των κοινωνιών από την Παλαιολιθική εποχή έως τους Ολύμπιους Θεούς.
Οι περισσότεροι ιστορικοί θα παραδεχθούν ότι τα γραπτά της ιστορίας είναι προϊόν επιλεγμένης ανάγνωσης στοιχείων. Η ιστορία δεν είναι τόσο ύλη μιας πραγματικότητας, όσο είναι ύλη μιας ερμηνείας, επιτηδευμένης όχι μόνο από τον χρόνο και χώρο αλλά επίσης από τη δύναμη των σχέσεων. Πολλοί ιστορικοί θα παραδεχθούν πως τα υπάρχοντα γραπτά για τις περισσότερες ιστορικές περιόδους είναι καθ' αυτά περιορισμένα και προκατειλημμένα. Οι όροι ιστορία και προϊστορία, αντί να είναι ισάξιες, αντανακλούν προκατάληψη υπέρ των γραπτών. Όπου δεν υπάρχει κείμενο, δεν έχουμε ιστορία, λέγεται, αλλά μόνο ένα προανάγνωσμα στην ιστορία. Αυτός ο ονοματισμός αποτελεί σμίκρυνση της σημαντικότητας της προϊστορίας.

Ολίβια το κορίτσι του φάρου, Βασιλικής Αποστολοπούλου-Αναστασίου

Ολίβια το κορίτσι του φάρου
Βασιλικής Αποστολοπούλου-Αναστασίου

Ένας φάρος στην κορυφή του λόφου, στην εμπασιά του λιμανιού, που κρατάει για χρόνια καλά κρυμμένα μυστικά. Ένας γερο-φαροφύλακας, που έχει για μόνη συντροφιά τα πλοία που διαβαίνουν, τα γλαροπούλια και τις αναμνήσεις του. Ένα εικοσάχρονο κορίτσι, που αφήνει την εγγλέζικη καταχνιά για να βρει τις ρίζες του στο εκτυφλωτικό αιγαιοπελαγίτικο φως.
Η Ολίβια ψάχνει το δικό της Άγιο Δισκοπότηρο σ' ένα πανέμορφο κυκλαδονήσι και τα κλειδιά σε τούτη την αναζήτηση τα κρατάει ο Μαθιός. Ο Μαθιός κι η Μαρουσώ. Άραγε θα μπορέσει να τα αποκτήσει, για να ανοίξει το σεντούκι των κρυμμένων μυστικών;

Τομάρια, Χρήστου Φλουρή

Τομάρια
Χρήστου Φλουρή

Τόσα χρόνια προσπαθούσε να το ξεχάσει, να διαγράψει από το μυαλό του και το μέρος και την ημέρα. Άδικος κόπος. Αρκούσε μια ματιά σε εκείνο το καταραμένο κτήριο για να καταλάβει ότι πάντοτε το κουβαλούσε στους ώμους του, ότι του πλάκωνε το στήθος. Το είχε μέσα του, αυτό και τη δυσώδη του κουστωδία, όπου και να έσερνε τα βήματά του, τη μέρα και τη νύχτα, στον ύπνο και στον ξύπνιο. Την ίδια ακριβώς έκπληξη και αγωνία, που είχε δοκιμάσει μόλις είχε σταθεί απέναντι στη μισάνοιχτη πόρτα του το 1946, δοκίμαζε και τώρα. Η καρδιά του χτυπούσε ανεξήγητα γρήγορα και οι άκρες από τα δάχτυλά του είχαν μουδιάσει.
Όλοι έχουμε ένα "σημείο μηδέν"· ένα γεγονός, ευχάριστο ή δυσάρεστο, στο οποίο το μυαλό επιστρέφει διαρκώς, θέλοντας και μη. Ο χρόνος εγγράφει μέσα μας τους κύκλους του, όπως ακριβώς και μέσα στους κορμούς των δέντρων. Καρφώνει κάπου την ακίδα του και γύρω από αυτό το σημείο σημειώνει, ή μάλλον χαράζει ανενόχλητος τις περιστροφές του.
Ο Σταύρος δεν είχε βγάλει από το μυαλό του εκείνην τη μέρα στο εργοστάσιο, καθ' όλη τη διάρκεια των σαράντα και πλέον ετών της ηθελημένης του απουσίας. Μιας απουσίας εν μέρει υπαγορευμένης από την ψευδαίσθηση ότι η απόσταση του τόπου και του χρόνου θα λείαινε τις αιχμές των γεγονότων, θα τα έκανε λιγότερο τραγικά. Μα τώρα καταλάβαινε την πλάνη του. Το βάρος της συνείδησης δεν ελαφραίνει με τα χρόνια, δε μειώνεται, αντίθετα γίνεται ολοένα και πιο βαρύ, πιο ασήκωτο, πιο δύσκολο να το υποβαστάξει κανείς. Το 'χει αυτό ο χρόνος· να εξυψώνει τα ωραία στη σφαίρα του ιδανικού και να κάνει τα τραγικά, τραγικότερα.

Αθώοι στίχοι, Στέλλας Μπλέτα

Αθώοι στίχοι
Στέλλας Μπλέτα

Απλές σκέψεις γύρω από την καθημερινότητα, τις ανθρώπινες σχέσεις και άλλους τομείς της σύγχρονης ζωής, με μια άκρως προσωπική, υποκειμενική ματιά, ριγμένα άτακτα στο χαρτί υπό τη μορφή "αθώων στίχων".

Το βέλο της νύφης, Νικόλαου Ντέτσικα

Το βέλο της νύφης
Νικόλαου Ντέτσικα

Η Μαριάννα Βενιέρη είναι μια ανερχόμενη ηθοποιός θεάτρου. Η ημέρα του γάμου της, η ευτυχέστερη στιγμή της ζωής της, μετατρέπεται σε τραγωδία. Ζει τον απόλυτο εφιάλτη καθώς κατηγορείται για διπλό φονικό. Όλα τα στοιχεία είναι εναντίον της. Καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της προσάπτουν το προσωνύμιο "Αιματοβαμμένη νύφη", που θα την ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής της. Αναγκάζεται να δώσει το μωρό της στην αγαπημένη της φίλη για ένα καλύτερο μέλλον. Την ίδια χρονική στιγμή την εξαπατούν και της αρπάζουν μέσα από τα χέρια την πατρική της περιουσία.
Είκοσι χρόνια μετά, η μανιασμένη καταιγίδα της ζωής της δεν έχει κοπάσει. Αποφυλακίζεται και είναι έτοιμη να διασχίσει τις "Συμπληγάδες πέτρες" του πεπρωμένου, μα ο κίνδυνος ακόμα ελλοχεύει στον ορίζοντα και τα αναπάντητα ερωτήματα που βασανίζουν την ψυχή της πολλά.
Θα καταφέρει να αποκαταστήσει το όνομά της, να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κόρης της, να επανακτήσει την περιουσία της και να ανακαλύψει τι πραγματικά κρύβεται πίσω από κείνη την αποφράδα μέρα; Τι αλήθεια κρύβει το βέλο της νύφης; Τολμάς να το τραβήξεις και να το ανακαλύψεις ή μήπως όχι;

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη