Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Το πέταγμα

Το πέταγμα, Γιάννη Αγγελή

Το βιβλίο, που θα σας παρουσιάσω σήμερα, είναι μια σειρά κειμένων αυτοβελτίωσης, όπου το καθένα αποτελεί ένα ξεχωριστό μάθημα ζωής, ικανά να μας προσδώσουν ρήσεις και πρακτικές, σκέψεις και εναύσματα, πολύτιμα για τη ζωή μας. Είναι σε θέση άλλοτε να αποκωδικοποιήσουν, να αποενοχοποιήσουν και να αποδημήσουν και άλλοτε να ενισχύσουν, να εντρυφήσουν και να απλοποιήσουν έννοιες και πράξεις που μπορεί να συνεισφέρουν θετικά ή αρνητικά στον χαρακτήρα μας και στις σχέσεις που μας διέπουν.

Αναφορικά με τον τίτλο του βιβλίου, το πέταγμα, θα πω πως είναι μια νέα αρχή με κατεύθυνση μια καλύτερη εκδοχή των πραγμάτων που ζούμε, απαγκιστρώνοντας τους σκοπέλους που θα εμφανιστούν στην πορεία μας, προσωποποιώντας τους και προσπερνώντας τους με προορισμό την καινούρια, αναβαθμισμένη εκδοχή μας.
Μετά την εκτενή του ανάγνωση, εστίασα και κατέγραψα τις προτάσεις εκείνες που θεωρώ ότι στα σταθούν αρωγοί για μένα και θα αποβούν ευεργετικές, για να τις μοιραστώ μαζί σας.
Πάντα ο φόβος θα σε κρατά δέσμιο! Πολέμησέ τον!
Κι όμως, μπορείς να μετρήσεις τον χρόνο.
Επέλεξε και ζήσε τη ζωή με τα θετικά και τα αρνητικά της.
Άφησε τον έρωτα να σε παρασύρει.
Αποδέξου τη συνεχή εναλλαγή της ευτυχίας και της δυστυχίας.
Άκουσε με προσοχή τα δικά σου θέλω!
Ακολούθησε τον δρόμο που εσύ χαράζεις, γιατί πραγματικά σε εκφράζει.
Ανέδειξε τον πολύτιμο πλούτο που κρύβει ο χαρακτήρας σου.
Εμβάθυνε στη σχέση σου με τους γονείς σου, χωρίς να τη θέτεις καθοριστική για την πορεία και τη ζωή σου.
Τα προβλήματα που δε λείπουν από τη ζωή σου, την κάνουν μοναδική και αξιόλογη.
Εκπλήρωσε τις πραγματικές σου επιθυμίες στον έρωτα!
Ανακάλυψε τους δικούς σου λόγους για να πλαισιώσεις τη φράση «αξίζει να ζεις».
Εστίασε σε αυτά που μπορείς να προσφέρεις στο σύνολο, χωρίς επίδειξη τίτλων και ιδιοτήτων.
Αποδέξου παρελθοντικές σχέσεις, μάθε από τα λάθη σου και προχώρα δυναμικά.
Αφομοίωσε ότι δε γίνεται να υπάρχει εύκολο, χωρίς δυσκολίες.
Κάνε τον πραγματικό απολογισμό σου και στρέψε την πυξίδα σου προς τα δικά σου θέλω.
Η απώλεια ΔΕΝ είναι το αντίθετο της ζωής.
Δημιούργησε ένα φιλόξενο περιβάλλον και υποδέξου εκεί τη φίλη «αλήθεια».
Διδάξου ακόμη και μέσα από την απόρριψη.
Αξίζει να αγαπάς για χίλιους λόγους. Ξεκίνα να τους ανακαλύπτεις!
Να είσαι σε εγρήγορση, για να μην μετατραπεί η ασφάλεια σε εσωτερική φυλακή σου.
Επιδίωξε να ανταμείβεις τον εαυτό σου και να τον εκτιμάς.
Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο του Γιάννη Αγγελή, ένα μικρό βιογραφικό του οποίου θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, επέλεξα την παρακάτω:
Αξίζει να ζεις, μόλις συνειδητοποιήσεις πως το ωραιότερο πλοίο είναι φτιαγμένο από το υλικό των ονείρων σου.
Μπορείς να επιλέξεις τα κείμενα εκείνα που σου ταιριάζουν, εκείνα που διακαώς επιθυμείς να ακολουθήσεις ή έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τη δική σου λίστα αυτοβελτίωσης, διαβάζοντας το βιβλίο και εστιάζοντας στα σημεία που κέντρισαν το δικό σου ενδιαφέρον, φίλε αναγνώστη!

O Γιάννης Αγγελής γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Κρήτης. Μετέπειτα ειδικεύτηκε στη Σωματική Ψυχοθεραπεία, αποφοιτώντας από το κέντρο «Βίλχελμ Ράιχ» - Ελληνικό Ινστιτούτο νευροφυτοθεραπείας και ανάλυσης χαρακτήρα. Εργάστηκε ως κοινωνικός λειτουργός παρέχοντας συμβουλευτική και κοινωνική υποστήριξη σε ευπαθείς ομάδες, ενώ αυτή την περίοδο διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως ψυχοθεραπευτής, παρέχοντας θεραπεία σε εφήβους και ενήλικες, ενώ δραστηριοποιείται ακόμα και στον συντονισμό ομάδων αυτογνωσίας. Άρχισε να ασχολείται με το γράψιμο από τα μαθητικά του χρόνια. Έχει βραβευτεί σε αρκετούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ενώ αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες ψυχολογίας και εν γένει κοινωνικού προβληματισμού. Επιπλέον έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, υπό την καθοδήγηση του Μισέλ Φάις. Επίσης έχει εκδώσει το βιβλίο «Εξέγερση» από τις εκδόσεις Αέναον.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη