Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Πετυχαίνω στο γυμνάσιο

Πετυχαίνω στο γυμνάσιο, Χριστίνας Ρασιδάκη και Σμαρούλας Παντελή

Οι δύο καταξιωμένες ψυχολόγοι, που υπογράφουν το βιβλίο, έχουν συλλέξει και καταγράψει όλα όσα απασχολούν τα παιδιά που φοιτούν στο γυμνάσιο και με παραστατικό τρόπο, παρέχουν απλόχερα τις πολυπόθητες λύσεις.

Το βιβλίο είναι δομημένο και χωρισμένο σε τρία μέρη, ούτως ώστε ο αναγνώστης να επιλέξει και να εντρυφήσει περισσότερο στο κομμάτι που τον απασχολεί την τρέχουσα χρονική στιγμή.

Ξέχειλο από φράσεις ικανές να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης μας, εύστοχες ασκήσεις, παραδείγματα, μικρές διδακτικές ιστορίες, επίκαιρες ερωτήσεις, που απασχολούν τα παιδιά, αλλά και διασκεδαστικά κουίζ, έξυπνα παιχνίδια, ερωτηματολόγια και πρακτικές κατεύθυνσης, το βιβλίο αποτελεί ένα βοηθητικό σύγγραμμα για κάθε παιδί που επιδιώκει να αντεπεξέλθει με επιτυχία στο νέο δρόμο που ανοίγεται μπροστά του και ακούει στο όνομα «γυμνάσιο» αλλά φυσικά αποτελεί και ένα εύχρηστο βοήθημα για τους γονείς.

Μαθαίνουμε να διαβάζουμε με διαλείμματα, παρατηρούμε καλύτερα τον εαυτό μας, αναπτύσσουμε την αυτοεκτίμησή μας, καλλιεργούμε ικανότητες όπως η φαντασία, η κρίση, η ψυχραιμία, η υπομονή και η επιμονή, μαθαίνουμε για το στρες και το άγχος, ξεχωρίζοντάς το σε παραγωγικό, σε δημιουργικό και σε εθιστικό και ενόσω αποτελεί μέρος της ζωής μας, ανακαλύπτουμε τον τρόπο για τη διαχείριση του.

Επιπρόσθετα, θα έρθουμε σε επαφή και θα κατανοήσουμε έννοιες όπως η αυτοεκλπηρούμενη προφητεία, ο μηχανισμός μετατόπισης, η θετική σκέψη, η αυτοσυγκέντρωση, το σημείο ελέγχου, οι στόχοι και τα κίνητρα, η μνήμη, ο απαραίτητος ύπνος, οι σελίδες ανακεφαλαίωσης, η μάθηση με χαρτογράφηση, η ευεργετική μελέτη αλλά και η ενεργητική δράση του προγράμματος.

Ξεχώρισα και αγάπησα το κεφάλαιο για τις εξετάσεις γιατί καταφέρνουν να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε στάση, να αντιληφθούμε πως δεν είναι κάτι αρνητικό, πως έχουν τη δυνατότητα να μας προετοιμάζουν και τέλος αποτελούν ένα κομμάτι της ζωής μας και όχι όλη μας τη ζωή.

Επέλεξα για να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη φορά δύο φράσεις γιατί θεωρώ ότι αποτελούν εφαλτήριο τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους γονείς.
Στήριξε τις προσπάθειές σου, αντί να κατακρίνεις τον εαυτό σου…
Να θυμάσαι ότι μέσα στη ζωή, υπάρχουν και τα καλά και τα ανάποδα…
Το βιβλίο είναι ευκολοδιάβαστο, κατατοπιστικό και μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για κάθε παιδί. Γραμμένο από εμπεριστατωμένους ψυχολόγους, που στοχεύουν στην αποσαφήνιση όρων και τεχνικών, θα λειτουργήσει θετικά και συμπληρωματικά, προσδοκώντας να βοηθήσει τα παιδιά να απαγκιστρωθούν από το φόβο του μεγάλου σχολείου, να το αγαπήσουν και να το κάνουν κτήμα τους.

Η Χριστίνα Ρασιδάκη έχει σπουδάσει ψυχολογία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στις συμβουλευτικές σπουδές. Εργάζεται ως έγκριτη ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος σχέσεων, γονέων και εκπαιδευτικών. Είναι γνωστή για τις ενδυναμωτικές ομιλίες και τα διαδραστικά σεμινάριά της. Έχει εκπονήσει τα προγράμματα «3Step Αποτελεσματική επικοινωνία στα δύσκολα» και «3Step Aντι-Bullying», που εστιάζουν στη σωστή αντιμετώπιση της μη αποδεκτής συμπεριφοράς και του εκφοβισμού από γονείς και εκπαιδευτικούς. Δίδαξε στο Βρετανικό Open University, υπήρξε επιστημονική σύμβουλος της πλατφόρμας «Live Without Bullying» και συμμετείχε στον σχεδιασμό προγραμμάτων της ΕΕ για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού.

Η Σμαρούλα Παντελή είναι ιατρικός ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια και διδάκτωρ ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ της Αγγλίας. Συντονίζει θεραπευτικές ομάδες και πραγματοποιεί σεμινάρια στα οποία εφαρμόζει το ψυχόδραμα. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με βιβλία ψυχολογίας για εφήβους και ενήλικες, παιδαγωγικές ιστορίες για παιδιά δημοτικού και θεματικά ημερολόγια. Δίδαξε για επτά έτη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και προσφέρει σε εταιρείες και οργανισμούς σεμινάρια πάνω σε θέματα συναισθηματικής νοημοσύνης και ανθρώπινων σχέσεων. Θήτευσε για μία τετραετία ως τακτικό μέλος στην Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Δικτύου Θεάτρου Playback, ενός είδους κοινωνικοθεραπευτικού θεάτρου, καθώς και ιδρυτικό μέλος και συντονίστρια της ομάδας Playback Nuevo, η οποία προσφέρει εθελοντικό έργο σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη