Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Ευαγγελία Τσακίρογλου και η Άδεια κούνια

Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος της Ευαγγελίας Τσακίρογλου, Άδεια κούνια, και φωτογραφία της ίδιας

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Ευαγγελία Τσακίρογλου: Η ανάγκη και η αγάπη μου για δημιουργία. Η συγγραφή ήταν και θα είναι πάντα ένας τρόπος που με βοηθά να αποφορτίζομαι. Μου αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό, μου χαρίζει ανάσες, μου δημιουργεί ασφάλεια. Και μαζί με όλα αυτά μου δίνει και τη χαρά του μοιράσματος.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Ε.Τ.: Λύτρωση.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Ε.Τ.: Καλοπροαίρετα να πω, πως δεν είμαι σε θέση να συμβουλέψω τους αναγνώστες. Θα ευχηθώ όμως να το απολαύσουν και να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους με το βιβλίο μου. Είναι εξάλλου γραμμένο με πολλή αγάπη και έχει φύγει από τα χέρια μου για να φτάσει στα δικά τους με σεβασμό και χαρά.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, πού θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Ε.Τ.: Αν ήταν ταξίδι θα είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη και θα διαρκούσε όσο ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο. Σε μικρές δόσεις η ευτυχία κρατά περισσότερο. Είναι η μνήμη που την κρατά ζωντανή.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Ε.Τ.:
«Ο ουρανός είχε μαυρίσει και αστραπές φαίνονταν στο βάθος. Ερχόταν μπόρα. Αχ, Άννα… Άννα… Ο δυνατός βοριάς έλυσε και σκόρπισε μακριά τα όνειρα που ήταν πλεγμένα σε κορδέλες στα όμορφα σου τα μαλλιά!»
Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία!

Άδεια κούνια, Ευαγγελίας Τσακίρογλου

Η Ευαγγελία Τσακίρογλου σε μια μικρή συνέντευξη μεγάλων βιβλιοταξιδιών μίλησε για το μυθιστόρημά της Άδεια κούνια, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στην περίληψη διαβάζουμε:
«Αυτό που έκανες σήμερα, δε θα το ξεχάσω πότε, Ευρυδίκη. Σου υπόσχομαι πως θα είσαι η καλύτερή μου φίλη. Δε θα κατέβω, τελικά, στους υπονόμους. Δεν είναι μέρος για κορίτσια. Θα σε προσέχω. Κι όταν θα μεγαλώσω, θα σε παντρευτώ και θα σε αγαπάω πιο πολύ από όλους!»

Μια αθώα υπόσχεση ειπωμένη από το στόμα ενός παιδιού κι ένα στημένο φιλί που δόθηκε για να κερδηθεί ένα ανόητο στοίχημα θα σύρουν τη σχέση του Λουκά και της Ευρυδίκης σε επικίνδυνα μονοπάτια, γεμίζοντας με ενοχές την υπόλοιπη ζωή τους. Θα σμίγουν, θα χωρίζουν, θα την αναιρούν και θα την ανανεώνουν, μέχρι τη στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσουν πια οριστικά αν θα αφήσουν την αγάπη τους να ζήσει ή θα την απαρνηθούν, πληρώνοντας το όποιο τίμημα.
Λάθη, μυστικά, πάθη και ένα γιατί, που όμως δεν ξεστομίστηκε ποτέ. Θα βρει άραγε την απάντησή του μέσα στον χρόνο;
Παρακάτω, η ίδια, αποδεχόμενη την πρό(σ)κληση της στήλης Ακρίτιτλο, γράφει για το βιβλίο της.

Απορρίπτω
Διαρκώς
Ενοχές.
Ίσως
Απόψε,

Καθάρια
Όνειρα
Υπνοβάτες
Ντύσουν
Ικετευτικά
Αλήθειες!

Η Ευαγγελία Τσακίρογλου γεννήθηκε το 1974 στην όμορφη Θεσσαλονίκη, ένα μαγιάτικο πρωινό που ο μήνας είχε… 9! Από μικρή της άρεσε να σκαρφίζεται ιστορίες. Τα παιχνίδια που έπαιζε με τις κούκλες της ήταν σωστές υπερπαραγωγές. Μεγαλώνοντας άρχισε να τις γράφει στο χαρτί. Σκόρπια πράγματα, δεξιά κι αριστερά. Κάποιες τις συγκέντρωσε σ' έναν ντοσιέ –24 και… άγουρες για την ακρίβεια– κι ένας αγαπημένος και αρκετά ενθουσιώδης ξάδερφος τις εκτύπωσε σε βιβλιαράκι με τον ευφάνταστο τίτλο 24 Γράμματα, 24 Ονόματα, 24 Ιστορίες. Παραδόξως, λόγω του μικρού της ηλικίας της και εξαιτίας της πολύ μεγάλης οικογένειας και καλών φίλων, έβγαλε ένα πολύ καλό χαρτζιλίκι. Στο λύκειο συμμετείχε στη λογοτεχνική ομάδα του σχολείου. Αποφοίτησε από το τμήμα Επιμελητών Πρόνοιας του Ε.Π.Λ. Κατερίνης και το 1993 έλαβε μέρος με την ιδιότητα της συνοδού παιδιών αθλητών ΑΜΕΑ στα SPECIAL OLYMPICS στην Αθήνα. Από το 1997, που παντρεύτηκε τον Φώτη, ζει στο Μοσχάτο. Είναι μαμά της Ελένης, του Ανέστη και της Παρασκευής και από μια μικρή αναποδιά –ίσως και τύχη– είναι αιμοκαθαρόμενη από τον Ιούνιο του 2020. Η Άδεια κούνια είναι η δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά της. Γράφτηκε εξ ολοκλήρου κατά τη διάρκεια των συνεδριών της αιμοκάθαρσης. Από τις Εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά της Τα άυλα θηρία της ψυχής.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη