Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

«Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ»

Από το εξώφυλλο του δίσκου In search of something beautiful και φωτογραφία της Μαρίας Δούρου

Πώς εμπνευστήκατε τον τίτλο του καινούριου τραγουδιού «Come closer»;
Μαρία Δούρου: Η αλήθεια είναι πως ήθελα να γράψω κάτι σχετικό. Μου ήρθε αρχικά ένας pop dance ρυθμός στο μυαλό και η λέξη closer. Εμπνεύστηκα τον στίχο, την ιστορία του και μέσα από αυτή βγήκε και ο τίτλος του τραγουδιού όπως μου είχε έρθει στο μυαλό. Βέβαια κυκλοφόρησε με διαφορετική τελικά μελοποίηση.

Πώς σας φαίνεται ο τίτλος του βινυλίου «Searching for something beautiful»;
Μ.Δ.: Ο τίτλος του βινυλίου «ξυπνάει» όμορφες εικόνες και σκέψεις για δημιουργία και αναζήτηση όμορφων στιγμών με ανθρώπους που θέλουμε δίπλα μας, αλλά και όμορφες εμπειρίες.

Τι σας εμπνέει για να γράφετε;
Μ.Δ.: Μπορεί να με εμπνεύσει το οτιδήποτε. Ένας ήχος, μία εικόνα... μία λέξη. Αλλά κυρίως με εμπνέουν τα συναισθήματα που προκαλεί ο έρωτας, οι χαρές και οι λύπες της ζωής. Με λίγα λόγια οι εμπειρίες από τον κόσμο γύρω μου, αλλά και προσωπικές.

Τι θέλετε να εκφράσετε με το νέο σας τραγούδι;
Μ.Δ.: Το τραγούδι αυτό είχε γραφτεί για ένα μεγάλο έρωτα... και μέσα από αυτό ήθελα να εκφράσω σκέψεις και συναισθήματα.

In search of something beautiful, Dark Matters

Πιστεύετε πως στις μέρες μας είναι αναγκαίο να «έρθουμε πιο κοντά» –Come closer;
Μ.Δ.: Θεωρώ πως, ναι, είναι αναγκαίο να έρθουμε πιο κοντά με ανθρώπους που έχουμε την επιθυμία να είναι δίπλα μας. Είτε είναι κάποιος έρωτας είτε κάποια φιλία, καλό είναι να υπάρχει έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων με ειλικρίνεια ώστε να δημιουργηθεί μια υγιής σχέση και αλληλεπίδραση.

Ως πρωτοεμφανιζόμενη θα θέλατε να μας πείτε πόσο καιρό γράφετε;
Μ.Δ.: Έχω ξεκινήσει να γράφω από το 2011 όπου ανέβηκαν στο youtube δύο τραγούδια τότε τα οποία ήταν πρόχειρη δουλειά εκτός στούντιο: Antisson - Let me love you και Antisson - In love. Επαγγελματικά γράφω από το 2015 όπου και έκανα την πρώτη μου στιχουργική εμφάνιση με στίχο στα ελληνικά.

Ποια άλλα τραγούδια έχετε κυκλοφορήσει;
Μ.Δ.: Το «Δε με ρίχνεις» σε ερμηνεία του Ηλία Γκρέκου και το «Χωρίς εσένα» σε ερμηνεία της Κατερίνα Αϊβαλιώτη. Βέβαια με αγγλικό στίχο το «Come closer», σε ερμηνεία One of Vas, είναι η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε vinyl καθώς και σε digital.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;
Μ.Δ.: Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ. Κατ' αρχάς αναμένεται το videoclip του Come closer όπου βρισκόμαστε στα γυρίσματα. Επιπλέον ήδη ετοιμάζεται η επόμενη κυκλοφορία με αγγλικό στίχο και αφορά τη βία που δεχόμαστε εμείς οι γυναίκες από το ανδρικό φύλο με αφορμή όλα τα περιστατικά βίας και εγκλημάτων που έχουν βγει στη φόρα.



Η Μαρία Δούρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει εργοθεραπεία και φύλαξη αρχαιοτήτων. Η θέληση για εξέλιξη και συνεισφορά την έκανε να ασχοληθεί με τις ειδικές ανάγκες των παιδιών, με εξειδίκευση στον αυτισμό. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την μουσική και το τραγούδι από παιδί και επαγγελματικά από το 2015 με την στιχουργική.

Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΗ Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη