Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Φωνή τέχνης *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ουδείς εκών κακός * Η πτώση * Η Βεσσαραβία μου: Εργασία για το σπίτι * Άλκηστη * Η γκαλερί των νεκρών * Συνοδός κορυφής * Το σπίτι μόνο * Ψωμί καθάριο * Ζήτα το! * Σκότωσε σαν τον Στίβεν Κινγκ * Όταν το «σαν» μπήκε στη ζωή μας ** Ποίηση: Σκοτεινή κουκκίδα * Περιγραφές του ανεκπλήρωτου ** Άλλα: Περί ιατρικής Κέλσου ** Νουβέλα: Μπαρτάκοβα... η δωδεκάχρονη πόρνη * Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης * Στην άλλη πλευρά του κρεβατιού ** Διηγήματα: Παράσπορος και άλλες ιστορίες * 25 Ιστορίες και μία πολυθρόνα * Οι επισκέπτες * Συνέβη στη Θεσσαλονίκη ** ΑΛΜΠΟΥΜ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: She sleeps to the sound of knives, The boatman on the downs

Διομήδης ο Πολυγλωσσίδης και το ταξίδι στη Γατική

Διομήδης ο Πολυγλωσσίδης και το ταξίδι στη Γατική, Ευγενίας Νικητίδου

Ο Διομήδης είναι ο ήρωας του σημερινού μας παραμυθιού. Είναι ένας σκύλος λιγάκι διαφορετικός από τους υπολοίπους, που αγαπά τη γνώση, λατρεύει τα ταξίδια και χαίρεται να μαθαίνει ξένες γλώσσες, γι' αυτό οι φίλοι του τον φωνάζουν Πολυγλωσσίδη.

Μια μέρα λοιπόν είχε μια φαεινή ιδέα, να μάθει γατικά! Ναι, καλά διαβάσατε, σκέφτηκε να μάθει τη γλώσσα των γατών. Αν και οι γάτες δεν έχουν φιλικές σχέσεις με τους σκύλους και θεωρούνται χρόνια τώρα άσπονδοι εχθροί, ο Διομήδης θέλει να μάθει τη γλώσσα τους για να καταφέρει να επισκεφτεί τη χώρα Γατική, εκεί που κατοικούν κάθε λογής γάτες και τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί και άλλα ζώα, πλην των σκύλων. Στη Γατική δεν έχει πατήσει ποτέ την πατούσα του σκύλος!

Έτσι λοιπόν, πήρε την απόφαση να πάει στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών και να κάνει πράξη την επιθυμία του. Εκεί, παρά την αρχική του αγωνία, η κα Γατίδου, μια έξυπνη και προοδευτική γατο-δασκάλα, τον ενθάρρυνε για τα μαθήματα και η χαρά του Διομήδη δεν περιγραφόταν!
Τα μαθήματα άρχισαν με την αυστηρή δασκάλα και ο άξιος μαθητής σε λίγους μήνες ήταν πανέτοιμος για το ταξίδι του στη Γατική. Ήταν ένα ταξίδι όνειρο, όπου μετά την πρώτη αμηχανία, απόλαυσε τα πολλά αξιοθέατα του τόπου και ένιωθε άνετα ανάμεσα στις γάτες, χωρίς να έχει αντιληφθεί τον Τάκη Γατοπλοκάκη, τον γατο-δημοσιογράφο που τον ακολουθούσε σε κάθε του βήμα κρυμμένος, έτσι ώστε κατάφερνε να ακούσει κάποια αγχωμένα σαρδάμ του Διομήδη και να γράψει με πλούσια σάλτσα ένα άρθρο στην γατο-εφημερίδα του που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.
Ο φίλος μας ένιωσε φόβο για τη συνέχεια των εξελίξεων, μα τη λύση έδωσε η κα Γατίδου, η οποία αποκατέστησε την παρεξήγηση και ο Διομήδης πέρασε όμορφα στο υπόλοιπο ταξίδι του και πλέον αναζητά τη νέα γλώσσα που θα μάθει να μιλάει.

Πρόκειται για ένα παραμύθι αρκετά έξυπνο, που στόχο του έχει να προσεγγίσει τη
διαφορετικότητα, να την απενοχοποιήσει και να μας διδάξει την αξία και τα οφέλη που κρύβονται στους κόλπους της φιλίας.
Ένα παραμύθι με αστείες λέξεις, πολύ χιούμορ και ευαισθησία, ένα παραμύθι που μας εμπνέει να κυνηγάμε τα όνειρά μας όσο μακριά κι αν πρέπει να φτάσουμε για να τα κατακτήσουμε, ένα παραμύθι που υμνεί τη δύναμη της γνώσης και την αξία της.
Η Ευγενία Νικητίδου από μικρό, μικρούτσικο παιδάκι αγαπούσε τα βιβλία και το δωμάτιό της ήταν γεμάτο από δαύτα. Όταν ήταν 7 ετών, απέκτησε την πρώτη της κάρτα στη βιβλιοθήκη. Από τότε μεγάλωσε πολύ αλλά αυτή η συνήθεια δεν άλλαξε. Συνεχίζει να διαβάζει ακατάπαυστα, έχει αποκτήσει κάρτες βιβλιοθηκών από κάθε πόλη που έζησε και οι βιβλιοθήκες της είναι τόσο γεμάτες που τα βιβλία πλέον βρίσκονται παντού στο σπίτι. Εκτός απ' τα βιβλία αγαπάει (σαν τον Διομήδη) κάθε είδους μάθηση. Τελείωσε το τµήµα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ, παρακολούθησε προγράμματα επιμόρφωσης κι έχει δουλέψει σε ιδιωτικούς οργανισμούς καθώς και ως ελεύθερη επαγγελματίας. Το τρέχον διάστημα κάνει το Μεταπτυχιακό της πάνω στη Δηµιουργική Γραφή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο αλλά ελπίζει να ακολουθήσουν πολλά, πολλά ακόμη.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Η Βεσσαραβία μου: Εργασία για το σπίτι, Νικολάε ΝταμπίζαΤο σπίτι μόνο, Κοραή ΔαμάτηΗ γκαλερί των νεκρών, Κρις ΚάρτερΟυδείς εκών κακός, Σπύρου ΦλώρουΨωμί καθάριο, Παναγιώτας ΣμυρλήΠεριγραφές του ανεκπλήρωτου, Δημήτρη ΜπαλτάΣαν λουκούμι τριαντάφυλλο, Οικογένεια Καραντίνα, Μικροί και μεγάλοι αναγραμματισμοί και Γυναίκα σημαίνει πόνος
Περί ιατρικής ΚέλσουΣτην άλλη πλευρά του κρεβατιού, Άνθιας Χριστοδούλου-ΘεοφίλουΣυνοδός κορυφής, Μαίρης ΒανδώρουΟι επισκέπτες, Πέτρου ΕυαγγελόπουλουShe sleeps to the sound of knives και The boatman on the downsΜπαρτάκοβα... η δωδεκάχρονη πόρνη, Ελευθερίας ΚαραδήμουΌταν το «σαν» μπήκε στη ζωή μας, Μιχαήλ Ράλλη
Σκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης, Πόπης ΚλειδαράΣκότωσε σαν τον Στίβεν Κινγκ, Δημήτρη ΜαμαλούκαΆλκηστη, Μαρίας ΚέιτζΣυνέβη στη Θεσσαλονίκη (συλλογικό)Η πτώση, Νίκου ΤσουρλάκηΖήτα το!, Μαρίας Καραμπίνη-Ανθούλη