Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Διομήδης ο Πολυγλωσσίδης και το ταξίδι στη Γατική

Διομήδης ο Πολυγλωσσίδης και το ταξίδι στη Γατική, Ευγενίας Νικητίδου

Ο Διομήδης είναι ο ήρωας του σημερινού μας παραμυθιού. Είναι ένας σκύλος λιγάκι διαφορετικός από τους υπολοίπους, που αγαπά τη γνώση, λατρεύει τα ταξίδια και χαίρεται να μαθαίνει ξένες γλώσσες, γι' αυτό οι φίλοι του τον φωνάζουν Πολυγλωσσίδη.

Μια μέρα λοιπόν είχε μια φαεινή ιδέα, να μάθει γατικά! Ναι, καλά διαβάσατε, σκέφτηκε να μάθει τη γλώσσα των γατών. Αν και οι γάτες δεν έχουν φιλικές σχέσεις με τους σκύλους και θεωρούνται χρόνια τώρα άσπονδοι εχθροί, ο Διομήδης θέλει να μάθει τη γλώσσα τους για να καταφέρει να επισκεφτεί τη χώρα Γατική, εκεί που κατοικούν κάθε λογής γάτες και τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί και άλλα ζώα, πλην των σκύλων. Στη Γατική δεν έχει πατήσει ποτέ την πατούσα του σκύλος!

Έτσι λοιπόν, πήρε την απόφαση να πάει στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών και να κάνει πράξη την επιθυμία του. Εκεί, παρά την αρχική του αγωνία, η κα Γατίδου, μια έξυπνη και προοδευτική γατο-δασκάλα, τον ενθάρρυνε για τα μαθήματα και η χαρά του Διομήδη δεν περιγραφόταν!
Τα μαθήματα άρχισαν με την αυστηρή δασκάλα και ο άξιος μαθητής σε λίγους μήνες ήταν πανέτοιμος για το ταξίδι του στη Γατική. Ήταν ένα ταξίδι όνειρο, όπου μετά την πρώτη αμηχανία, απόλαυσε τα πολλά αξιοθέατα του τόπου και ένιωθε άνετα ανάμεσα στις γάτες, χωρίς να έχει αντιληφθεί τον Τάκη Γατοπλοκάκη, τον γατο-δημοσιογράφο που τον ακολουθούσε σε κάθε του βήμα κρυμμένος, έτσι ώστε κατάφερνε να ακούσει κάποια αγχωμένα σαρδάμ του Διομήδη και να γράψει με πλούσια σάλτσα ένα άρθρο στην γατο-εφημερίδα του που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.
Ο φίλος μας ένιωσε φόβο για τη συνέχεια των εξελίξεων, μα τη λύση έδωσε η κα Γατίδου, η οποία αποκατέστησε την παρεξήγηση και ο Διομήδης πέρασε όμορφα στο υπόλοιπο ταξίδι του και πλέον αναζητά τη νέα γλώσσα που θα μάθει να μιλάει.

Πρόκειται για ένα παραμύθι αρκετά έξυπνο, που στόχο του έχει να προσεγγίσει τη
διαφορετικότητα, να την απενοχοποιήσει και να μας διδάξει την αξία και τα οφέλη που κρύβονται στους κόλπους της φιλίας.
Ένα παραμύθι με αστείες λέξεις, πολύ χιούμορ και ευαισθησία, ένα παραμύθι που μας εμπνέει να κυνηγάμε τα όνειρά μας όσο μακριά κι αν πρέπει να φτάσουμε για να τα κατακτήσουμε, ένα παραμύθι που υμνεί τη δύναμη της γνώσης και την αξία της.
Η Ευγενία Νικητίδου από μικρό, μικρούτσικο παιδάκι αγαπούσε τα βιβλία και το δωμάτιό της ήταν γεμάτο από δαύτα. Όταν ήταν 7 ετών, απέκτησε την πρώτη της κάρτα στη βιβλιοθήκη. Από τότε μεγάλωσε πολύ αλλά αυτή η συνήθεια δεν άλλαξε. Συνεχίζει να διαβάζει ακατάπαυστα, έχει αποκτήσει κάρτες βιβλιοθηκών από κάθε πόλη που έζησε και οι βιβλιοθήκες της είναι τόσο γεμάτες που τα βιβλία πλέον βρίσκονται παντού στο σπίτι. Εκτός απ' τα βιβλία αγαπάει (σαν τον Διομήδη) κάθε είδους μάθηση. Τελείωσε το τµήµα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ, παρακολούθησε προγράμματα επιμόρφωσης κι έχει δουλέψει σε ιδιωτικούς οργανισμούς καθώς και ως ελεύθερη επαγγελματίας. Το τρέχον διάστημα κάνει το Μεταπτυχιακό της πάνω στη Δηµιουργική Γραφή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο αλλά ελπίζει να ακολουθήσουν πολλά, πολλά ακόμη.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη