Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Μαύρη σαμπούκα

Η κωμωδία του Τόλη Παπαδημητρίου ξαναχτυπά για τελευταία χρονιά (;)

Τόλης Παπαδημητρίου, Αντώνης Στάμος
«Πώς θα χαρακτήριζα την Μαύρη Σαμπούκα; Απολαυστική έκρηξη! Τρελός ρυθμός, απίστευτες ατάκες –δεν τις προλαβαίνεις– και μοναδική χημεία των πρωταγωνιστών! Βγαίνοντας από το θέατρο θα σου συμβούν δύο πράγματα: θα ανυπομονείς να την ξαναδείς και θα σιγοτραγουδάς: Με έχεις στη μπούκα, με έχεις στη μπούκα, πίνω για σένανε μαύρη σαμπούκα!».
Μάκης Πουνέντης, ραδιοφωνικός παραγωγός
Μετά από αμέτρητες «τελευταίες παραστάσεις» και μια sold out καλοκαιρινή περιοδεία, η «Μαύρη σαμπούκα» κάνει φινάλε με την Platinum εκδοχή της.
Ο Τόλης Παπαδημητρίου ανανεώνει για τελευταία φορά το ήδη σαρωτικό του κείμενο κι έρχεται μαζί με τον Αντώνη Στάμο να χαρίσουν 100 λεπτά γέλιου μέχρι δακρύων. Δες το! Ή ξαναδές το! Είναι η τελευταία σου ευκαιρία.. Αλήθεια τώρα!

Μια κωμωδία για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ!
Από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 στο θέατρο Πόλη.

Πλοκή:
Όλα ξεκινούν από μια... λάθος διάρρηξη. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν κάνει την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος (αλλά αυτό δεν θα το αποκαλύψουμε, spoiler δεν κάνουμε).
Είναι η μοίρα, είναι οι θεοί –και τα δύο ή τίποτα από αυτά– που συνωμότησαν για να φέρουν αυτούς τους δύο ανθρώπους κοντά; Το μόνο σίγουρο είναι πως, υπό άλλες συνθήκες, ο Βλάσης και το είδωλό του, ο δημιουργός του λαϊκού σουξέ «Μαύρη σαμπούκα» δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ και δεν θα ανέπτυσσαν μια σχέση παράδοξα δυνατή.
Τώρα τι σχέση μπορεί να έχουν με την ιστορία το hashtag #Pentheas, η Φουρέιρα και ο Αργυρός, τα απανωτά έκτακτα δελτία ειδήσεων, ο Tweety και τα αμέτρητα σφηνάκια, η απάντηση θα δοθεί επί σκηνής. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η «Μαύρη σαμπούκα» είναι μια κωμωδία-ωδή στη φιλία που καλεί τους δύο βασικούς της χαρακτήρες να ζήσουν –και κυρίως να μοιραστούν– την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους!

Τόλης Παπαδημητρίου, Αντώνης Στάμος

Ταυτότητα:
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Τόλης Παπαδημητρίου
Πρωταγωνιστούν: Τόλης Παπαδημητρίου, Αντώνης Στάμος
Μαζί τους: Ανάργυρος Βαζαίος, Γραμματική Γκόρου
Βοηθός σκηνοθέτη / Φωτισμοί: Κλαίρη Ζουμπεράκη
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Λογότυπο: Inkaholic Tattoo
Φωτογραφίες: Θοδωρής Χανιώτης
Graphic Design: Μαριλένα Σιμάτου
Μουσική Επιμέλεια: Τόλης Παπαδημητρίου
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου - We Will
Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη

Στο Θέατρο Πόλη, Φωκαίας 4 και Αριστοτέλους 87, πλ. Βικτωρίας, 2111828900

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη