Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Πωλείται δεν πωλείται

Πωλείται δεν πωλείται, Εύας Κασιαρού

Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί πώς βιώνουν τα παιδιά την αλλαγή όταν ένα νέο μέλος προστίθεται στην οικογένεια. Άλλα το βλέπουν σαν παιχνίδι και άλλα σαν απειλή. Άλλα κρατούν αμυντική στάση και άλλα τρέχουν να το αγκαλιάσουν. Άλλα δυσανασχετούν, άλλα το αγνοούν και κάποια παιδιά νιώθουν να χάνουν τα προνόμια, τις αγκαλιές και τους ίδιους τους γονείς τους.
Το παραμύθι της Εύας Κασιάρου, ένα μικρό βιογραφικό της οποίας θα βρείτε στο τέλος της παρουσίασης, θα μας παρουσιάσει με χιούμορ την ιστορία της Άννας και τη δική της αντιμετώπιση σε ΑΥΤΟ, στο νέο μέλος της οικογένειας που ήρθε στη ζωή τους και τα άλλαξε όλα!

Από τη στιγμή που το μωρό ήρθε στο σπίτι, η Άννα βιώνει τη ζήλια, την άρνηση και τον θυμό, χαρακτηριστικά που εκδηλώνονται από πολλά παιδιά που απρόσμενα αποκτούν αδερφάκι. Η μαμά από όταν γέννησε το μωρό και το έφερε στο σπίτι, άλλαξαν ΟΛΑ. Ο κοινός χρόνος τους, η καθημερινότητά τους, τα παιχνίδια τους, ΟΛΑ!
Η Άννα ένιωθε να χάνει τα μισά της δεδομένα. Ο μπαμπάς δεν παίζει πλέον μαζί της, η μαμά την αγκαλιάζει με το ένα χέρι και αν κατά «λάθος» πείραζε λιγάκι το μωρό και αυτό άρχιζε να γκρινιάζει, η Άννα θα έχανε και τη μισή μαμά που είχε!
Η μικρή μας φίλη σκαρφιζόταν διάφορες αφορμές για να μένει σπίτι, θύμωνε όταν οι γονείς της δεν την καταλάβαιναν και αδυνατούσε να αποδεχτεί ΑΥΤΟ, δηλαδή το μικρό της αδερφάκι.
Ώσπου μια μέρα, αποφάσισε να το πουλήσει. Ναι, καλά διαβάσατε, αποφάσισε να πουλήσει το μωρό τους! Όταν όμως με τη βοήθεια του κυρ Αλέκου κατάλαβε τη γκάφα της, είπε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στο μικρό πλασματάκι και όπως όλα τα μωρά, εκείνο ήταν ικανό να νιώσει την αγάπη που του πρόσφερε η Άννα και να της την επιστρέψει πολλαπλάσια.
Η Άννα της ιστορίας μας άλλαξε τακτική, δημιούργησε κοινές αναμνήσεις με το μωρό, κοινές στιγμές και κατανόησε ότι οι γονείς δεν μοιράζονται, δεν μοιράζουν την αγάπη τους, αλλά την παρέχουν απλόχερα σε όλα τα παιδιά τους.
Μετά από όλα αυτά που αποκόμισε, η Άννα δεν σκέφτηκε ποτέ ξανά να πουλήσει τον αδερφό της Μηνά!

Τρυφερό παραμύθι, χιουμοριστικό και συνάμα διδακτικό. Θα πω ότι αποτελεί μια καλή αφορμή να έρθουν τα παιδιά αντιμέτωπα με την νέα κατάσταση που φέρνει μαζί του το νέο μέλος και να αναθεωρήσουν την αρνητική τους στάση τόσο απέναντι στους γονείς, όσο και απέναντι στα μωρά που το μόνο που ζητούν είναι αγάπη.

Την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί η Νικολέττα Φιλιππίδη.

Η Εύα Κασιάρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Σπούδασε νηπιαγωγός για να μη σταματήσει το παιχνίδι μεγαλώνοντας. Εργάστηκε για χρόνια σε δημόσια νηπιαγωγεία και από το 2002 μέχρι τη συνταξιοδότησή της, το 2012, ήταν αποσπασμένη στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία γράφοντας μυθιστορήματα και παραμύθια, ενώ κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά «Σύγχρονο Νηπιαγωγείο» και «Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού». Διηγήματα, θεατρικά έργα και παραμύθια της έχουν αντίστοιχα διακριθεί σε διαγωνισμούς. Συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα των σχεδίων εργασίας του προγράμματος «Εκπαίδευση Παλιννοστούντων και Αλλοδαπών Μαθητών» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμμετρία.

Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη