Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Η Ελένη Σίντου και τα Αδαμάντινα τείχη: Φιανκέτο

Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος της Ελένης Σίντου, Αδαμάντινα τείχη: Φιανκέτο, και φωτογραφία της ίδιας

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Ελένη Σίντου: Αρχικά να σας ευχαριστήσω που με φιλοξενείτε για άλλη μια φορά στο koukidaki.gr. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή!
Τελειώνοντας λοιπόν το πρώτο βιβλίο με τίτλο «Αδαμάντινα τείχη», δεν μπορούσα να αποχωριστώ τους ήρωες μου. Μου συμβαίνει συχνά αυτό, οφείλω να ομολογήσω. Ο πόλεμος ακόμα μαίνεται στην Ουκρανία και ήθελα για άλλη μια φορά να σταθώ στο πλευρό του πολύπαθου αυτού λαού. Μπήκα έτσι στη διαδικασία να σκεφτώ μια συνέχεια αντάξια του πρώτου βιβλίου και κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω το Φιανκέτο.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Ε.Σ.: Ρεβανσισμός.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Ε.Σ.: Δύσκολη ερώτηση! Θα τον συμβούλευα να σκεφτεί πως ένας εξωτερικός εχθρός δεν είναι πάντα και ο πιο επικίνδυνος. Να εστιάσει στις αντιδράσεις των ηρώων αλλά να μην τις προδικάσει.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, πού θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Ε.Σ.: Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο. Πιστεύω θα ήταν ταξίδι με μεγάλη διάρκεια, τουλάχιστον ενενήντα ημέρες.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο.
Ε.Σ.:
Στάθηκε κάτω από τη μαινόμενη βροχή και τότε τον είδε κι εκείνον να βγαίνει από την πίσω θέση καταρρακωμένος. Αλληλοκοιτάχτηκαν για μία στιγμή. Δεν μπορούσε να σκεφτεί τίποτα. Το απόλυτο κενό.
«Πες μου τι θέλεις να κάνω, Εm! Θέλεις να παραιτηθώ; Θα το κάνω αύριο κιόλας εάν αυτό επιθυμείς, αλλά σε παρακαλώ, μη με κοιτάς άλλο με αυτό το ψυχρό βλέμμα. Θα κάνω ό,τι θέλεις», της φώναξε για να ακουστεί πάνω από την εκκωφαντική φασαρία της βροχής που σφυροκοπούσε την πόλη.
Τα χείλη της τρεμόπαιξαν, αλλά δεν απάντησε. Έτρεξε και απευθείας έπεσε στην αγκαλιά του. Τον φίλησε και χάιδεψε το πρόσωπό του, που έσταζε το νερό της βροχής. Ήταν τόσο γοητευτικός, τόσο όμορφος στα δικά της μάτια ο ένας και μοναδικός έρωτας της ζωής της.
«Σε αγαπάω, Oleksandr Mihailovits, και ξέρω πως είμαι μία ψυχρή σκύλα. Θέλω να το αλλάξω, όμως, αυτό. Δε θέλω να σε πληγώνω».

Αδαμάντινα τείχη: Φιανκέτο, Ελένης Σίντου

Η Ελένη Σίντου σε μια μικρή συνέντευξη μεγάλων βιβλιοταξιδιών για το μυθιστόρημά της Αδαμάντινα τείχη: Φιανκέτο, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής. Αφού θυμήσουμε το πρώτο βιβλίο Αδαμάντινα τείχη, στην περίληψη διαβάζουμε:
Η Bell Jefferson επιστρέφει στην Ουκρανία, για να ζήσει τον έρωτά της με τον Oleksandr Mihailovits. Η σχέση τους όμως δοκιμάζεται και ο Ουκρανός πρόεδρος δέχεται πίεση από μια παλιά γνωστή. Ο Mike χωρίζει και μεταβαίνει στο Κίεβο, μαζί με τον Jo, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Δύο Ρώσοι παρακολουθούν την Emma και τότε εκείνη αποφασίζει να αθετήσει την υπόσχεση που είχε δώσει στον αγαπημένο της. Ένα ντόμινο εξελίξεων ξεκινά και μια παγκόσμια συνωμοσία απειλεί να οδηγήσει την Ουκρανία ξανά στο χάος. Οι φίλοι θα γίνουν εχθροί και οι εχθροί σύμμαχοι. Σε μια παρτίδα σκάκι, αριστοτεχνικά παιγμένη, εκείνη καλείται να αποκαλύψει την αλήθεια και να αντεπιτεθεί με μαεστρία. Σηκώνει ένα μικρό τείχος (fianchetto στα ιταλικά) για να προστατέψει όσους αγαπά. Έρωτας, πάθη, μυστικά, ψέματα, απώλεια, δολοπλοκίες και πόνος υφαίνουν έναν ατσάλινο ιστό, εγκλωβίζοντας τους πρωταγωνιστές σε αδιέξοδα μονοπάτια.
Η δεύτερη περιπέτεια της ψυχρής σκύλας αντικατοπτρίζει το status quo των καιρών μας. Τα Αδαμάντινα τείχη έπεσαν...

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη