Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Οι HellPass και το Gates of War

HellPass

Πώς ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι;
Χαίρετε! Ονομάζομαι Άγγελος και είμαι ο κιθαρίστας και συνθέτης των HellPass. Πρώτα απ' όλα θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτή την συνέντευξη και για την ευκαιρία που μας δίνετε ώστε ένα ευρύτερο κοινό να μας γνωρίσει καλύτερα.
Στα μέσα του Ιουνίου 2022 έχοντας γνωρίσει τον Αλέξανδρο (τύμπανα) πήραμε την απόφαση να σχηματίσουμε τους HellPass διότι ο Αλέξανδρος και εγώ μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τον ακραίο ήχο και την επιθυμία να αφιερώσουμε τη ζωή μας σε αυτόν. Έτσι προέκυψαν οι HellPass και λίγο μετά την ίδρυσή τους, ο Βασίλης μπήκε στο συγκρότημα. Ξεκινήσαμε ως τριμελές σχήμα και μέσα σε λίγους μήνες είχαμε συνθέσει το πρώτο μας άλμπουμ με τίτλο Gates of War. Στο μεταξύ, ψάχναμε για μπασίστα για να μπορέσει ο Βασίλης να επικεντρωθεί περισσότερο στα φωνητικά οπότε στις αρχές του φθινοπώρου του 2022 ο Νίκος μπήκε στο συγκρότημα και άρχισε να μαθαίνει τα τραγούδια μας και να έρχεται στις πρόβες.

Από πού εμπνέεστε; Τι πυροδοτεί τη δημιουργικότητά σας;
Είμαστε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο συγκρότημα. Κάθε μέλος κουβαλά τις δικές του επιρροές και το τελικό προϊόν είναι ένα μείγμα όλων των προσωπικοτήτων που εμπλέκονται στη διαδικασία της σύνθεσης. Αγαπούμε όλο το φάσμα της μέταλ μουσικής. Ενδεικτικά μόνο θα γράψω τρεις δίσκους οι οποίοι μας ενέπνευσαν:
Savatage - The Hall of the Mountain King
Mötley Crüe - Dr. Feelgood
Candlemass - Epicus Doomicus Metallicus

Αν δεν υπήρχε η μουσική στη ζωή σας, τι θα μπορούσε να την αντικαταστήσει; Με τι θα είχατε ασχοληθεί αν δεν είχατε τη μουσική;
Οι HellPass για εμάς είναι τρόπος ζωής. Η μουσική μας δίνει την δυνατότητα να εκφράσουμε ορισμένα συναισθήματα τα οποία δεν μπορούμε να εκφράσουμε με άλλον τρόπο, είναι η τροφή μας, είναι η ενέργειά μας, είναι η ζωή μας, για αυτόν τον λόγο πήραμε την απόφαση να αφοσιώσουμε τη ζωή μας πάνω στους HellPass. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε τη ζωή μας χωρίς τους HellPass.

Πείτε μας δυο λόγια για τη νέα σας δουλειά.
Το Gates of War είναι ένα άλμπουμ που μιλάει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που συνεχίζεται ακόμα, και τους τρόπους που έχουν επινοήσει κυβερνήσεις και κράτη για να διχάσουν τους ανθρώπους. Όσον αφορά το μουσικό κομμάτι, αγαπάμε όλο το φάσμα της μέταλ και απλώς συμπεριλάβαμε στον δίσκο όλα τα στοιχεία που θεωρούμε ότι κάνουν έναν καλό heavy metal δίσκο.
Η παραγωγή του άλμπουμ πραγματοποιήθηκε από τον καταπληκτικό Ηλία Παλαπέλα, τον οποίο ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη δουλεία που έχει ρίξει πάνω στο άλμπουμ. Αναμένουμε με μεγάλη χαρά να ξανασυνεργαστούμε για τις επερχόμενες κυκλοφορίες μας και να σας δώσουμε καινούργιες γεύσεις από την επόμενη δισκογραφική μας δουλειά.
Έχουμε γυρίσει μια σειρά από βίντεο κλιπ που αποτελούν μια συμπαραγωγή του Κώστα Μπατσινίλα «Ηχόχρωμα» Productions και ImageNation Studios στην Θεσσαλονίκη καθώς και έξω σ' ένα βουνό κοντά στον τόπο κατοικίας μας και απ' ό,τι έχετε παρατηρήσει τα δημοσιεύουμε περιοδικά. Μέχρι τώρα έχουμε δημοσιεύσει πέντε: το Oath to the Metal Gods, Futura, Burning Flags, Gates of War και Fallen Hero. Μπορείτε να τα βρείτε όλα στο κανάλι μας στο YouTube και έπεται συνέχεια.

Αν έπρεπε να τη/το χαρακτηρίσετε με μια λέξη ή με μια φράση, ποια θα ήταν αυτή;
Το πιο γαμάτο μέταλ συγκρότημα! Επιλέγω αυτές τις λέξεις όχι επειδή έχουμε καβαλήσει κάποιο καλάμι ή ότι δεν υπάρχουν άλλα αξιόλογα συγκροτήματα, αλλά επειδή οι Hellpass, πρώτα απ' όλα, πιστεύουν στον εαυτό τους. Κανείς δεν ξεκινάει, και δεν θα 'πρεπε να ξεκινάει, ένα νέο εγχείρημα με ηττοπάθεια και μετριοφροσύνη. Είναι ιθύνουσας σημασίας να πιστεύεις στον εαυτό και τη μουσική σου. Άλλωστε, αυτή η αυτοπεποίθηση δίνει ακόμα περισσότερη ενέργεια και δύναμη στη μουσική σου.

Μοιραστείτε τους στόχους, τα όνειρά σας.
Ο στόχος των HellPass είναι να φέρουμε τη μουσική μας σε όσα περισσότερα μέρη του πλανήτη μπορούμε· δεν μου έρχεται τίποτα άλλο στο μυαλό πέρα από το να ταξιδέψουμε όλο τον κόσμο και να παίξουμε σε όλες τις γωνίες του πλανήτη!

Στείλτε το μήνυμά σας στον κόσμο…
Είναι εξίσου σημαντικό για τους μουσικούς και τους ακροατές να κατανοήσουν ότι τα συγκροτήματα, τα κανάλια YouTube, τα podcast, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι χώροι, οι υποστηρικτές, οι ηχολήπτες κ.λπ. υπάρχουν μόνο λόγω –και στον βαθμό– της υποστήριξης που δείχνουν οι ακροατές στα συγκροτήματα που τους αρέσουν. Εσείς λοιπόν που διαβάζετε αυτή τη συνέντευξη, σας προτείνω να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube, να ακολουθήσετε τους Hellpass στο facebook και στο instagram, να ακούσετε τη μουσική μας στο spotify, να αγοράσετε τη μουσική και το T-shirt μας, αν θέλετε, στο bandcamp. Κάνοντας αυτά τα απλά πράγματα μια μέρα θα μπορέσετε να μας παρακολουθήσετε να ερμηνεύουμε το αγαπημένο σας HellPass-τραγούδι ζωντανά χτυπώντας το κεφάλι σας μαζί μας. Να θυμάστε πάντα: η μουσική είναι εδώ για να ενώσει την ανθρώπινη φυλή και όλα ξεκινούν από εσάς.

HellPass

Για όσους ενδιαφέρονται ν' ακολουθήσουν τους Hellpass στα social media, όπως και επίσης ν' ακούσουν τη μουσική μας ή ν' αγοράσουν κάτι από το merch μας, εδώ βρίσκονται όλοι οι σχετικοί σύνδεσμοι.

Click to music:

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη