Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Η Κυριακή Ακριτίδου και Η λέσχη των φαντασμάτων

Από το εξώφυλλο του βιβλίου της Κυριακής Ακριτίδου, Η λέσχη των φαντασμάτων, και φωτογραφία της ίδιας

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Κυριακή Ακριτίδου: Η ιδέα για να γράψω το βιβλίο «Η λέσχη των φαντασμάτων» γεννήθηκε από την παιδική μου αναζήτηση στα λογοτεχνικά είδη. Έγραψα αυτό που δεν βρήκα και θα ήθελα να διαβάσω.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Κ.Α.: Πάντα γράφω, όταν γεννιέται μία ιδέα, όπου και αν βρίσκομαι, καθώς το τεφτέρι μου με ακολουθεί παντού. Η συγγραφή του βιβλίου μου πήρε περίπου έξι μήνες, αλλά είχα ήδη μαζί μου μια «βαλίτσα» ιδεών.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια; Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Κ.Α.: Κάθε βιβλίο μου είναι ένας προσωπικός θησαυρός, κάτι σαν κληρονομιά αγάπης. Στο παραμύθι μου «Η λέσχη των φαντασμάτων» η Σοφία, η κεντρική ηρωίδα, δημιουργεί τρομακτικές ιστορίες, αλλά και απομυθοποιεί τον φόβο, συμμεριζόμενη την ανάγκη για κατανόηση και αγκαλιάζοντας τους άλλους, ακολουθώντας πάντα μια διδαχή.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Κ.Α.: Αγαπώ πολύ τον τρόπο που τα παιδιά ταυτίστηκαν με τους ρόλους στο βιβλίο και αντιλήφθηκαν πόσο χρήσιμος είναι ο κόσμος της φαντασίας.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Κ.Α.: Ο αγαπημένος μου ήρωας στο παραμύθι είναι ο Νικήτας, επειδή μας διδάσκει πολλά σημαντικά πράγματα μέσα από την απλότητά του, κάτι που βρίσκω ιδιαίτερα θαυμαστό.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Κ.Α.: Η μεγαλύτερη αγωνία μου είναι αν θα καταφέρουμε να διδάξουμε στα παιδιά την ευτυχία, όπως πραγματικά είναι: απλή και ουσιαστική.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Κ.Α.: Θα έλεγα πως εγείρει τη φαντασία και αφήνει τον κόσμο της μαγείας να ισορροπήσει με την αλήθεια μας, με την αλήθεια των παιδιών και άρα ο καθένας να ταυτιστεί με κάθε ήρωα.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Κ.Α.: Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε σε κάθε βιβλιοπωλείο της Ελλάδος καθώς και στη σελίδα των εκδόσεων Ελκυστής.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Κ.Α.: Στην Αργυρούπολη Δράμας σίγουρα, δύσκολα αποχωρίζομαι το χωριό μου. Μπορείτε όμως πάντοτε να με βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα καθώς μου αρέσει να μοιράζομαι τους συλλογισμούς και την ποιητική μου έκφραση αλλά και να διαβάζω αντίστοιχα τους ανθρώπους που με πλαισιώνουν και θαυμάζω!

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Κ.Α.: Η φαντασία είναι κρίσιμη για τη συγγραφή, καθώς επιτρέπει τη δημιουργία μοναδικών κόσμων και χαρακτήρων. Ωστόσο, η εμπειρία προσθέτει βάθος και αλήθεια στις ιστορίες.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Κ.Α.: Η σχέση μεταξύ ενός συγγραφέα και των ηρώων του μπορεί να είναι αμφίδρομη, παρόμοια με τη σχέση μιας μητέρας με το παιδί της. Όπως μια μητέρα που προσπαθεί να διδάξει συμπεριφορά στο παιδί της μπορεί να βρεθεί να διδάσκεται από αυτό, έτσι και οι ήρωες σε μια ιστορία συχνά αναλαμβάνουν τον έλεγχο και κατευθύνουν την πλοκή με τρόπους που ο συγγραφέας δεν περίμενε αρχικά.

Η λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής Ακριτίδου

Η Κυριακή Ακριτίδου απάντησε το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για το παραμύθι της Η λέσχη των φαντασμάτων, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στην περίληψη διαβάζουμε:
Η λέσχη των φαντασμάτων δεν ήταν στη χώρα
τού μια φορά και έναν καιρό αλλά στη σοφίτα
της γιαγιάς Σοφίας. Όπου μια παρέα σαν
τη δική σου σκαρφιζόταν ιστορίες μυστηρίου,
δημιουργικότητας ή ίσως και τα δυο.
Πώς θα σου φαινόταν αν ξεπερνούσες τους
φόβους σου καλλιεργώντας το ταλέντο σου;
Η Σοφία και οι φίλοι της πάντως τα κατάφεραν.
Είμαι σίγουρη πως μπορείς και εσύ!
Το βιβλίο εικονογράφησε η Βιβή Μαρκάτου.

Η Ακριτίδου Κυριακή γεννήθηκε στην πόλη της Καβάλας. Μεγάλωσε και ζει στην Αργυρούπολη Δράμας. Κατέχει πτυχίο ιταλικής γλώσσας και φιλολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση και ως διερμηνέας. Πέραν της εκπαιδευτικής της δραστηριότητας, ασχολείται ενεργά με την ποίηση και την πολιτιστική επιμόρφωση. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές: Ποιήματα και άλλες εξομολογήσεις μου και από τις εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή Ένα μικρό σεντούκι αλήθειες. Η αγάπη της για τη λογοτεχνία την οδήγησε στη δημιουργία μαγικών και φανταστικών κόσμων, όπου μέσα από τις ιστορίες της μπορεί να μοιραστεί θετικά μηνύματα και μορφές ψυχαγωγίας με τους αναγνώστες.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη