Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Motherboard Connected

Πώς αντιλαμβάνονται οι γονείς τα θέλω των παιδιών τους;
Πώς ξεχωρίζει η επιτυχία από την αποτυχία στην ανατροφή τους;
Πώς τα παιδιά πρέπει να εκτιμούν αυτά που τους προσφέρουν οι γονείς τους;
Πώς το θέλω των γονιών στραγγαλίζει τα παιδιά τους;
Motherboard Connected

Τι ακριβώς καλύπτει μια εμμονή στον φανταστικό κόσμο που προσφέρει ένα παιχνίδι;

Αυτά προσπαθούν σε μία παράσταση 70 λεπτών να εξηγήσουν η Ιωάννα Γκαβάκου (η μητέρα) και ο Πάνος Κωσταντέλης (ο γιος) με το Motherboard Connected.

Το θέατρο Αλκμήνη φιλοξενεί ακόμα μια παράσταση που προσπαθεί να αφυπνίσει το κοινό θέτοντας ένα επίκαιρο θέμα που διαμορφώνει προσωπικότητες. Είναι το θέμα της διπλανής πόρτας της δικιά μας πόρτας, των φίλων μας.
Ένας νέος άνθρωπος σταδιακά απομονώνεται παρέα με ηλεκτρονικά παιχνίδια που τον βάζουν σε άλλο κόσμο. Τον βάζουν στη βία, στον ανταγωνισμό, στην απομόνωση, στην εμμονή και στην παράνοια. Και απέναντι σε αυτό μια μητέρα που αγαπάει μεν τον γιο της αλλά δεν τον κατανοεί. Δεν βλέπει τις αλλαγές που περνάει ο γιος της και τι τον έχει οδηγήσει σε μια επιλογή που τον καταστρέφει. Αλλά δεν το αντιλαμβάνεται διότι έχει μάθει να κρύβει τα προβλήματα της οικογένειάς της και να λέει όλα καλά, ακόμα και στον ψυχολόγο που θέλει να βοηθήσει.

Η γενιά που κρύβεται στον καθωσπρεπισμό και στη λανθάνουσα λογική ότι όλα πάνε καλά. Η μητρική πλακέτα ενός υπολογιστή αντικαθιστά με ευκολία την αγάπη των γονιών. Και όσοι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει θα πρέπει να το διαπιστώσουν σύντομα διότι πρόκειται για ιό που διαμορφώνει ένα σκοτεινό μέλλον στην νέα γενιά.

Το έργο της Στέλλας Αρκέντη και της Γεωργίας Μπίρμπα περιγράφει στενάχωρα την αποτυχία της επικοινωνίας.
Οι δύο ηθοποιοί έχουν κατανοήσει απόλυτα αυτό που πρέπει να παίξουν για να το καταλάβει το ευρύ κοινό.

Στο μόνο που εγώ θα διαφωνήσω είναι το happy end στο τέλος· νομίζω ότι δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική κατάληξη που συνοδεύεται από την πλήρη απομάκρυνση, στις περισσότερες περιπτώσεις, δυστυχώς.

Πάντως για αυτούς που θέλουν να προβληματιστούν είναι μια καλή ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.
Προσωπικά την προτείνω!



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη