Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Μεθυσμένες αλήθειες

Μεθυσμένες αλήθειες, Τατιάνας Τζινιώλη


Τον λένε Κόνορ. Είναι κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρεία. Είναι σε σχέση με τη Χόλυ, η οποία για τα γενέθλιά του θα του κάνει δώρο μια επταήμερη κρουαζιέρα στις Μπαχάμες. Ο Κόνορ συγκατοικεί με τον Εντ και τη Σαμ, είναι 30 χρονών, είναι πεισματάρης, αρρενωπός με έντονες γωνίες και διαθέτει βελούδινη φωνή.

Τη λένε Χέιζελ. Είναι μια όμορφη ξανθιά 22χρονη γυναίκα, σπούδασε μάρκετινγκ και θα κάνει την κρουαζιέρα μαζί με τη γιαγιά της Μπέτυ, δώρο της τελευταίας για την αποφοίτησή της. Είναι ανοιχτό βιβλίο, είναι η «καραμελίτσα» για την Μπέτυ και οι δυο τους είναι πολύ δεμένες.

Ο Κόνορ και η Χέιζελ, η Χέιζελ και ο Κόνορ, θα γνωριστούν στο κρουαζιερόπλοιο ένα βράδυ και θα συνδεθούν από την πρώτη τους ματιά. Οι συγκυρίες θα τους φέρουν κοντά αυτές τις επτά ημέρες και οι ήρωές μας θα ζήσουν μια καλοκαιρινή περιπέτεια ξέχειλη από μοναδικές στιγμές.
Τι γίνεται όμως όταν η κρουαζιέρα φτάσει στο τέλος της;

Πάμε να δούμε μαζί κάποια σημεία που ξεχώρισα, ικανά να αποτελέσουν δέλεαρ γι' αυτό το όμορφο και ξεχωριστό βιβλίο.

Μια τυχαία συνάντηση με αφορμή ένα πορτοφόλι, ένα αργό αναγνωριστικό φιλί, ένας κιθαρίστας που έχει ξελογιάσει μια γυναίκα, η σουίτα με τον αριθμό 002, μια ερωτική συνεύρεση στο δωμάτιο της σάουνας, δύο emails που θέλουν τη Χέιζελ μακριά από τον τόπο διαμονής της και μια παράτολμη φυγή, προκαλούν περίσσια αγωνία στον αναγνώστη κρατώντας το ενδιαφέρον του στο ζενίθ.

Τα ίχνη χάνονται, οι ζωές κυλούν νωχελικά και η ρότα του καθενός τον παρασέρνει στη δίνη μιας ανιαρής καθημερινότητας. Ακολουθεί ένα θεματικό πάρτι με μάσκες, ένας νέος ακόλουθος στο Instagram, ένα πολύχρωμο ποτήρι με μπλε και ροζ υγρό και μαλλί της γριάς από πάνω, με δύο καλαμάκια για τους αποδέκτες του και η φράση «τι θα γινόταν αν...» αφήνει τα δικά της υπονοούμενα.
Κανείς δεν σε προετοιμάζει για τον κρύο ιδρώτα που νιώθεις στην πλάτη σου, όταν ξέρεις πως μία απόφασή σου είναι λανθασμένη.
Η συνέχεια είναι καταιγιστική. Παρεξηγήσεις, χωρισμοί, απογοητεύσεις, νεύρα, η έλλειψη που χτυπά κόκκινο, και άλλοι πρόωροι χωρισμοί, ατολμία για διεκδίκηση και εκατέρωθεν θυμοί στριμώχνονται ανάμεσα στις λέξεις πλάι στην αγάπη των πρωταγωνιστών που οικειοθελώς την διπλοκλειδώνουν στα χρονοντούλαπα της λήθης τους.

Μια φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα που βάζει φρένο, η άβολη γνωριμία με την Άμπερ, το τραγούδι The Night We Met, ένα έμφραγμα που αναστατώνει, μια μάνα που είναι μακριά από τη ζωή του παιδιού της, οι πυρετώδεις προετοιμασίες για τον γάμο του Εντ, μια ακόμη παρεξήγηση και ένα παιδικό ασημένιο δακτυλίδι που ξεθάβεται μετά από ώρες ανασκαφής, φέρνουν τα πάνω κάτω στις ζωές των ηρώων μας.

Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μία φράση που μου κίνησε το ενδιαφέρον για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο της Τατιάνας Τζινιώλη, ένα μικρό βιογραφικό της οποίας θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, επέλεξα την παρακάτω:
Τι κάνεις, λοιπόν, όταν έχεις τρελή χημεία με κάποια; Την παίρνεις στην αγκαλιά σου και τη φιλάς μέχρι την ανατολή του ήλιου και περνάς την υπόλοιπη ημέρα να σκέφτεσαι μόνο εκείνη...
Οι μεθυσμένες αλήθειες κυριαρχούν στη ζωή τους. Είναι καθάριες, αυθεντικές, πηγάζουν από τα βάθη της καρδιάς τους και δίνουν νόημα, πνοή και αγάπη. Ανταλλάσσονται σε κάθε ευκαιρία, σκαλώνουν στη σκέψη, γίνονται λέξεις και χαρίζονται στους αποδέκτες.

Μεθυσμένες αλήθειες λοιπόν, χωρίς φτιασίδια, αγνές και αμόλυντες, έτοιμες να αποτελέσουν πηγή έλξης, κρίκους συνδετικούς και σφραγίδες αναγνώρισης. Τι λέτε, είναι ικανές για κάτι παραπάνω;
Η Τατιάνα Τζινιώλη γεννήθηκε ένα κρύο μεσημέρι του Ιανουαρίου του 1987. Από τότε έως σήμερα άλλαξαν πολλά. Οι βάτες και η περμανάντ είναι πλέον κατακριτέα και το Wannabe των Spice Girls έγινε 24 χρονών. Το 2006 αποφοίτησε από το τμήμα σκηνοθεσίας του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών του Ομίλου ANT1. Εργάστηκε ως ραδιοφωνική παραγωγός της ομογένειας της Αμερικής για μερικά χρόνια, και το 2009 αποφοίτησε από το Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Μετά από διάφορες συνεργασίες σε εφημερίδες και περιοδικά, το 2012, ξεκίνησε το site τοπικού ενδιαφέροντος Alimos Online. Επιπλέον, είναι αρχισυντάκτρια του 4moms.gr. Δηλώνει περήφανα πως λατρεύει την early '00s pop και μπορεί να μείνει ξύπνια πολλές ώρες προκειμένου να κάνει binge-watching στις αγαπημένες της σειρές. Α, και πιστεύει πως η Geri Halliwell δεν έπρεπε να αφήσει τις Spice Girls. Από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή κυκλοφορούν τα βιβλία της: Road Trip (2015), Ένα βράδυ - Manhattan #1 (2016), Μετά τα μεσάνυχτα - Manhattan #2 (2017), Πριν το ξημέρωμα - Manhattan #3 (2018), 18 Σκαλιά (2018), Βραδινά ραντεβού (2019).
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη