Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Με αυτό το άρθρο επιθυμώ να ασκήσω φόρο τιμής σε μία από τις μεγαλύτερες σταρ που έχουν περάσει από το Χόλιγουντ.

Η Μπάρμπρα Στρείζαντ έλαμψε και ως ηθοποιός αλλά και ως τραγουδίστρια.

Η γοητευτική Μπάρμπρα, με το εκρηκτικό ταπεραμέντο και τη μοναδική της βελούδινη φωνή, κατέκτησε δικαίως όλα τα όνειρά της. Είτε ως τραγουδίστρια, είτε ως ηθοποιός αλλά και ως συγγραφέας, παραγωγός και σκηνοθέτης, έχει τοποθετήσει την ιστορία της για πάντα στις μνήμες των ανθρώπων.

Φτάνοντας στα 81 έτη –γεννημένη το 1942– γέμισε τόσο τη ζωή της με επιτυχίες όσο καμία άλλη.
Πολυτάλαντη, έπαιξε με τους μεγαλύτερους ηθοποιούς, με αρχή τον Ομάρ Σαρίφ στο Ένα αστείο κορίτσι όπως και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στα Καλύτερά μας χρόνια, τον Νικ Νόλτε στον Πρίγκιπα της παλίρροιας, τον Τζεφ Μπρίτζες, την Λορίν Μπακόλ και τον Πιρς Μπρόσναν στο Ο καθρέπτης είχε δύο πρόσωπα, τον Ρίτσαρντ Ντρέιφους στο Αντίστροφη μέτρηση... Ένα αστέρι γεννιέταιΓεντλHello Dolly και πολλές άλλες.

Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί, αφού κυκλοφόρησε 58 άλμπουμ, αμέτρητα single... Με τη μοναδική της φωνή κατέκτησε μια θέση στις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες παγκοσμίως.

Η Μπάρμπρα δεν άφησε ποτέ κάτι στην τύχη.
Όλοι της οι στόχοι επιτεύχθηκαν με σκληρή δουλειά αλλά και το μοναδικό της ταλέντο και φωνή.
Αποφάσισε, το 2023, να μην ξαναπαίξει σε άλλη ταινία, θέλοντας να αφήσει το κοινό της με την γλυκιά της ανάμνηση Το ίδιο έχει πράξει και με το τραγούδι αφού αποχώρησε πριν χάσει τη λάμψη της.
Αποφάσισε να μην αφήσει στην τύχη και στα χέρια κάποιου άλλου την ιστορία της ζωής της γράφοντας το My name is Barbra· ποιος άλλωστε θα τα έλεγε καλύτερα από αυτόν που τα έχει ζήσει, παρά τα πολλά, κατά καιρούς, βιβλία για τη ζωή της;

Όταν διάφοροι κριτικοί τής ανέφεραν για τη μύτη της ότι πρέπει να την φτιάξει, αυτή απάντησε ότι είναι το σήμα κατατεθέν της και δεν την άλλαξε ποτέ.

Βραβευμένη με 2 Oscar, 5 Emmy, 11 Χρυσές Σφαίρες, 10 Grammy και 1 βραβείο Tony σηματοδοτεί χωρίς αμφιβολία την απόλυτη σταρ, που είναι! Πολιτικοποιημένη, με τη δυναμική της να λέει ό,τι πιστεύει, χωρίς φραγμούς.

Στέκομαι στο βιβλίο του κριτικού θεάτρου Ρόμπερτ Χόφλερ που επιχείρησε να την μειώσει χαρακτηρίζοντάς την νυμφομανή με ακραίες και προσβλητικές αναφορές και μάλιστα όταν ήταν πια 80 χρονών, με σκοπό να πουλήσει το βιβλίο του με τα ψευδή που κανένας άλλος δεν επαλήθευσε.

Την Μπάρμπρα, όπως θέλει να την αποκαλούν για να ξεχωρίζει, δεν μπορεί να την αγγίξει η γελοιότητα κάθε τρισάθλιου που θέλει να πάρει λίγη από τη λάμψη της.
Θα μείνει, δικαίως, ως ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα που πέρασαν από την τέχνη.

Με μέγιστη τιμή και απόλυτο σεβασμό.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη