Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν * Ένα πιο σκοτεινό φως ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Κυνήγι τρούφας

Κυνήγι τρούφας, Βάιου Κουκκόνη

Τα πρόσωπα του βιβλίου, είναι αρκετά. Ποικίλοι χαρακτήρες, άνθρωποι που πόνεσαν στη ζωή τους, άνθρωποι με λάθος επιλογές στην πλάτη τους, άνθρωποι που νιώθουν άτρωτοι, άνθρωποι που πούλησαν την ψυχή τους στον διάβολο, άνθρωποι αγνοί, άδολοι και άλλοι που επιβιώνουν κρυμμένοι σε μάσκες.

Το βιβλίο διαδραματίζεται σε δύο χρόνους, στο παρόν και το παρελθόν, παρεμβάλλοντας ανάμεσά τους πέντε χρόνια. Στο παρελθόν διαπράχθηκαν εγκλήματα που καλέστηκε να εξιχνιάσει ο αστυνόμος Βερβέρογλου. Εγκλήματα που ακόμα πονούν, εγκλήματα που έμειναν μετέωρα, εγκλήματα τα οποία θα συνδεθούν με το σήμερα, εγκλήματα που ακόμα ελλοχεύουν φόβο.

Ένα κυνήγι τρούφας, που ισοδυναμεί με κυνήγι ισχύος. Ένα κυνήγι τρούφας κατευθυνόμενο. Ένα κυνήγι τρούφας με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, απρόβλεπτες παραμέτρους και λάθος τροπή.

Αυτό το κυνήγι τρούφας θα ακολουθήσουμε και από το παρελθόν θα βρεθούμε σε ένα απρόσμενο παρόν αναζητώντας τους ενόχους αλλά και τους αθώους, ενός άνισου και τρομακτικού παιχνιδιού με πιόνια τις ζωές των ηρώων.
Φύγε από το παρελθόν. Δέξου το παρόν για να προχωρήσεις στο μέλλον.
Κατίνα, Άννα, Σαρλότ. Τρεις γυναικείοι χαρακτήρες, ικανοί να μας καθηλώσουν. Μια μοναχική γυναίκα που σιχαίνεται το κυνήγι τρούφας. Μια αστυνομικός που σέβεται τον εαυτό της και το επάγγελμά της. Μια 18χρονη ευγενική φιγούρα, που θέλει να απαγκιστρωθεί από το χωρίο και να σπουδάσει. Μια απομονωμένη σκιά με μόνη συντροφιά τα πινέλα της.

Η Κατίνα έχει αδερφό τον Άγγελο και αδερφή την Άννα. Ένα περίεργο συνονθύλευμα οικογένειας που συνδετικός κρίκος της είναι η Άννα. Ο Άγγελος αποτελεί μέλος μιας παρέας που απαρτίζεται από τον Τριαντάφυλλο, τον Μίμη, τον Στυλιανό, τον Ανάργυρο και τον Πάρη. Ένας αλκοολικός, ένας δικηγόρος, ένας επιχειρηματίας, ένας χασικλής ροκάς, ένας σημαδεμένος με πολλά τατουάζ, ένας κατατρεγμένος με το αθώο παιδί του να βρέθηκε στη φυλακή.

Η πρόταση του γερο-Δήμου που γίνεται αποδεκτή από τον Γεράσιμο, τα πνιγηρά όνειρα που κατατρέχουν τον αποδέκτη τους, οι ζωγραφιές που μιλούν πιότερο κι από τις λέξεις, τα τέσσερα πτώματα που ξέρασε το κυνήγι της τρούφας, η αποκάλυψη για την ασθένεια της λευχαιμίας που κάποιον έχει αγκαλιάσει και ένας σουγιάς που χαρίστηκε με αγάπη και αποτελεί αναπόσπαστο αξεσουάρ, στόχο τους έχουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη που το πετυχαίνουν περίτρανα.

Ένας θησαυρός από μαύρους μύκητες, μια απόκοσμη σκιά που κλέβει την ψυχική τους ηρεμία, ο Αντρέας που υπεραγαπά τη Λάουρα ενόσω νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική, τα θραύσματα σπασμένων γυαλιών που μπήγονται στα πόδια ενός αθώου ημιλιπόθυμου νεαρού και ένα δωμάτιο με άρθρα εφημερίδων και μια αποκρουστική μάσκα, δεν αφήνουν περιθώρια να κλείσεις το βιβλίο.
Πώς να αναστηθεί η καρδιά όταν σου την έχουν σκοτώσει αμέτρητες φορές;
Ένας ρομαντικός άνδρας, που αγαπά τη φύση και τον συνάνθρωπο, θα στερήσει τη ζωή αγαπημένων του προσώπων οδηγώντας υπό την επήρεια του αλκοόλ. Ένας άνδρας θα χαθεί στο δάσος και θα βρεθεί νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο Φώτης θα βρει καταφύγιο στον οίκο του Θεού. Το μαύρο βιβλίο μύησης θα καταφέρει να προσηλυτίσει πλήθος οπαδών και μια πρόταση για ένα ακόμη κυνήγι τρούφας που θα αποβεί μοιραίο για σχεδόν όλους τους συμμετέχοντες.

Η Κατίνα θα φανεί δυνατή, θα αποδεσμευτεί από την αγάπη, που τρέφει σε έναν άντρα που τελικά έγινε –ή έτσι νόμισε– δικός της, θα σταθεί αρωγός ενός νέου που καλείται να αντιμετωπίσει την αλήθεια και θα καταθέσει για όλους και για όλα. Η κασέτα με τα διαπιστευτήρια που θα χαθεί ξαφνικά, τα ιδιαίτερα λόγια μιας προσευχής, οι θυσίες στον βωμό της δόξας και του χρήματος, μια αποκάλυψη καταμεσής του δάσους και μια βεβήλωση σε ένα τρομαγμένο εφηβικό κορμί, μας οδηγούν στους τίτλους τέλους της ιστορίας, που πιστέψτε με δεν έχει φτάσει η κορύφωσή του.

Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση που μου κίνησε το ενδιαφέρον για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο του Βάιου Κουκκόνη, ένα σύντομο βιογραφικό του οποίου θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, επέλεξα την παρακάτω:
Ξέρεις τι κατάλαβα από τούτη τη ζωή; Οι αθώοι προσπαθούν να μη φανούν ένοχοι και οι ένοχοι να φανούν αθώοι.
Φόβος, ένοχοι και αθώοι, ένας κλινικά νεκρός για σχεδόν δύο χρόνια, ανείπωτος πόνος, μια κατάθεση στον Βερβέρογλου εφ' όλης της ύλης και τα σκόρπια κομμάτια του παζλ που βρίσκουν τη σωστή τους θέση, οδηγούν στη λύση του γρίφου που βρίσκεται αρκετά καμουφλαρισμένος ανάμεσα στις λέξεις.
Το κακό όσο και το καλό θα συνεχίσουν να υπάρχουν στον κόσμο. Το κακό αναζητά οπαδούς. Το καλό όχι. Το κακό όμως εύκολα κακοφορμίζει, γίνεται αντιληπτό και κατατροπώνεται από το καλό.

Τα συμπεράσματα, δικά σας...

Ο Βάιος Κουκκόνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, όπου πέρασε τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια. Σπούδασε Μοριακή Βιολογία - Βιοχημεία, ενώ από το 2018 είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Λατρεύει τη γυμναστική και τα ταξίδια. Απεχθάνεται την έλλειψη σεβασμού και την αγένεια. To Κυνήγι τρούφας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή. Έργα του ιδίου: Μόνος μαζί σου, Μιχάλης Σιδέρης, 2021 και Θα σε καλύψω, Μιχάλης Σιδέρης, 2022.

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου αναφέρει:
Η Κατίνα ζει απομονωμένη σ' ένα χωριό στη Βόρεια Ελλάδα με τη ρετσινιά της αδερφής του φονιά, και μοναδική της παρηγοριά είναι η ζωγραφική και οι τρούφες. Ο Γεράσιμος κι εκείνη θα εγκαταλείψουν το χωριό και μαζί θα αναζητήσουν ένα καινούριο μέλλον.
Όμως το παρελθόν έχει κρύψει δεξιοτεχνικά τις παγίδες του, έτοιμο να ζωντανέψει τους χειρότερους εφιάλτες τους.
Η Σαρλότ, ο Πάρης, ο Γεράσιμος, η Κατίνα, ο Αντρέας θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις αλήθειες που ποτέ μέχρι τότε δεν είχαν αντικρίσει. Ένας χορός από σκιές έχει στηθεί πάνω στο νοτισμένο από το αίμα χώμα. Ο δολοφόνος είναι ακόμα ελεύθερος. Ή μήπως δεν είναι μόνο ένας;
Ο αστυνόμος Βερβέρογλου καλείται να εξιχνιάσει το μυστήριο! Θα τα καταφέρει ή το κακό θα κερδίσει για άλλη μια φορά; Μπορεί άραγε κάτι τόσο αθώο όσο η τρούφα να κρύβει κάτι τόσο σκοτεινό;
Ο Βάιος Κουκκόνης υπογράφει ένα αριστοτεχνικά δομημένο μυθιστόρημα, με πλούσια δράση και πλοκή που συναρπάζει.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΈνα πιο σκοτεινό φως, Μαρίας ΣυλαϊδήΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη