Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Οι τρελοί της Βαλένθια

Οι τρελοί της Βαλένθια σε σκηνοθεσία Μιχάλη Καλαμπόκη

Η Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη φιλοξενεί ιδιαίτερες παραστάσεις αλλά αποτελεί κι ένα εργαστήριο δημιουργίας που υπηρετεί το επαγγελματικό θέατρο.

Ακόμα μια πολύ ιδιαίτερη παράσταση από τη γραφή του Ισπανού Λόπε ντε Βέγκα, μια ιπποτική κωμωδία με θέμα τον έρωτα που έχει επηρεαστεί από τον Σαίξπηρ, που εκείνη την εποχή μεσουρανούσε στα θέατρα της Αγγλίας.
Τόσο παλιό κείμενο αλλά και τόσο σύγχρονο αφού ο έρωτας είναι πάντα ισχυρός σε όποια εποχή και να διαδραματίζεται ένα έργο.

Με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή (Φλοριάνο) τον εξαιρετικό γνώστη του θεάτρου Μιχάλη Καλαμπόκη για 9 παραστάσεις, σαν μια υπενθύμιση του έργου στο ελληνικό κοινό, με έναν φρέσκο θίασο και με τη ματιά του σκηνοθέτη που μας δίνει με τρόπο εξαιρετικό τρία διαφορετικά φινάλε σε αυτή τη δροσερή κωμωδία.
Μαζί του η Αλεξάνδρα Βουτζουράκη στον ρόλο της Εριφίλας, που επιμελήθηκε τη μετάφραση και τη διασκευή του έργου, ο Θωμάς Πανδής (Πιζάνο), η Χριστίνα Παγκάλη (Λαϊντά), ο Σωτήρης Καρκαλέμης (Βαλέριο), η Νάνσυ Ρηγοπούλου (Φαίδρα), ο Θάνος Σκόπας (Τόμας), ο Λάμπρος Καλογιάννης (Λιμπέρτο), ο Αλέξανδρος Κλοτσωτήρας (Ρεϊνέρο), ο Λευτέρης Αρβανιτόπουλος (Μάρτιν) και ο Αλέξανδρος Σάβγκα σαν Λεονάτο.

Σε ένα ίδρυμα που φιλοξενεί άτομα με ψυχικές ασθένειες καταφεύγουν, για διαφορετικούς λόγους, ο Φλοριάνο και η Εριφίλας παριστάνοντας τους τρελούς και για να γίνουν πιστευτοί παίζουν τον Άμλετ και την Οφηλία του Σαίξπηρ ενώ σιγά σιγά ερωτεύονται.
Εμπόδια στη σχέση τους θα δημιουργήσει ο, πιο τρελός από τους τρελούς, διευθυντής Πιζάνο με τους θεόχαζους βοηθούς του Τόμας και Μάρτιν, που νομίζουν ότι είναι ο Δον Κιχώτης και ο Θερβάντες. Ακόμα, ένας υπερβολικά τυπικός αστυνομικός, ο Λιμπέρτο, ο φίλος του Φλοριάνο, που παριστάνει και αυτός τον τρελό, ο Βαλέριος που είναι και αυτός ερωτευμένος με την Εριφίλας, η ανιψιά του Πιζάνο Φαίδρα με την υπηρέτριά της Λαϊντά, που είναι τρελά ερωτευμένες με τον Φλοριάνο και ένα μυστηριώδες πρόσωπο που θα φέρει την ισορροπία στο τέλος, ο Ρεϊνέρο.

Όλοι αυτοί, με την αποκορύφωση ότι το ερωτευμένο ζευγάρι πιστεύει ο ένας για τον άλλον ότι είναι πραγματικά τρελός, μαζί με τους πιστοποιημένους τρελούς παρουσιάζουν μια ξεκαρδιστική ιστορία με γρήγορη πλοκή και πολύ καλές ερμηνείες σε μια πολύ ωραία παράσταση.

Επίσης πολύ σωστά τα κοστούμια αλλά και η μουσική.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη