Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Ο μπογιατζής

Γιώργης Κοντοπόδης, Δανάη Καλοπήτα και Ιωάννα Μαρμάρου στην παράσταση «Ο μπογιατζής»

Ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος, για μία ακόμα φορά, σκηνοθετεί με επιτυχία επιλέγοντας να φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ξεκαρδιστική κωμωδία του Donald Churchill Ο μπογιατζής (The decorator) στο πολύ όμορφο θέατρο Αυλαία στο κέντρο του Πειραιά.

Στον ομώνυμο ρόλο του μπογιατζή Γουόλτερ ο εξαιρετικός Γιώργης Κοντοπόδης που καταφέρνει πάντα να κάνει δικούς του τους ρόλους που αναλαμβάνει κι έτσι αποδίδει και τον κακόμοιρο Walter που δεινοπαθεί από την Δανάη Καλοπήτα –Μάρσια– και την Ιωάννα Μαρμάρου –Τζέιν.

Η Μάρσια, πάμπλουτη και σύζυγος του διευθυντή της Άτλας Ανυψωτικής, παρουσιάζει τον Γουόλτερ, που έχει αναλάβει το βάψιμο του ρετιρέ της, ως σύζυγό της στη θέση του απόντα συζύγου για να κοροϊδέψει την σύζυγο του εραστή της Τζέιν, που τους έπιασε στα πράσα κι έχει έρθει φουριόζα να τα πει όλα στον άνδρα της. Ο Γουόλτερ στην αρχή δεν θέλει, αλλά τον δελεάζει με το ποσό που του προσφέρει. Παίρνει τον ρόλο του τόσο σοβαρά που προκαλεί το ασυγκράτητο γέλιο.
Αποκορύφωμα όλων είναι ότι η Τζέιν, που είναι ερωτικό πλάσμα, αποφασίζει να εκδικηθεί τον άνδρα της με τον σύζυγο της αντιζήλου, που όμως δεν παίρνει με καλό μάτι όλο αυτό και τότε αρχίζει τα ερωτικά με τον δύσμοιρο μπογιατζή.
Από εκεί και πέρα γίνεται ένας χαριτωμένος χαμός με αυτό το ιδιότυπο ερωτικό τρίγωνο με τα δύο υπέροχα κορίτσια που είναι ιδανικές στους ρόλους τους.

Ο Γιώργης Κοντοπόδης, ως ορίτζιναλ decorator που είναι, έχει αναλάβει και τα σκηνικά της παράστασης ενώ ο Γιάννης Αργυρούδης επιμελήθηκε την απόδοση στα ελληνικά.

Θυμίζει έντονα παλιές ελληνικές ταινίες με το μπλέξιμο στο σενάριο που μας προκαλούσε ασυγκράτητο γέλιο από γραφές του Τσιφόρου ή του Σακελλάριου... και άλλων φυσικά.

Πολύ ωραίο από την αρχή ως το τέλος· άρεσε παντού όπου ανέβηκε.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη