Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθοπλασίες: Το παιχνίδι της νύχτας: Η αφύπνιση των θρύλων * Το αγόρι * Έξι τίτλοι των εκδόσεων Ελκυστής * Ασμοδαίος * Ετοιμόρροποι: Αναζητώντας τα μυστικά της σύντηξης * Ο κύριος Σάλβο και η πριγκίπισσα που ταξίδεψε στο φως * Ταξίδι προς την ελευθερία: Αξίζει(;!) * Η εφημερίδα της λέσχης των φαντασμάτων * Άμμος και Λιανή = Αμμουλιανή * Στο Camping: Πυρ, γυνή και θάλασσα ** Διηγήματα: Η ενδεκάτη εντολή * Στιγμές ζωής * Ακατάσχετη ψυχορραγία ** Ποίηση: Ονειρεύτηκα τη Διοτίμα και άλλα εφήμερα ειδύλλια * Τριθέκτη Ώρα * Οδυσσέας * Ναι, αρνούμαι

Μέρες ολόκληρες στα δέντρα

Φωτογραφία υπόκλισης που ανήκει στη συντάκτρια και στιγμιότυπα της παράστασης Μέρες ολόκληρες στα δέντρα

Μέρες ολόκληρες στα δέντρα
, στο θέατρο-πολυχώρο Εκστάν, της Μαργκερίτ Ντιράς, σε σκηνοθεσία του Γάλλου ηθοποιού και σκηνοθέτη Ζαν-Πολ Ντενιζόν. Η Ελένη Παπαχρηστοπούλου, ο Πέτρος Αποστολόπουλος, η Λουκία Λαγού και ο Λουκάς Τζιάννης, οι ηθοποιοί της παράστασης, καταπιάνονται με βαθιά ανθρώπινα και επίκαιρα θέματα ενώ αναρωτιούνται ποιο είναι τελικά το νόημα της ζωής.

Τα χρήματα δυστυχώς δεν φέρνουν την ευτυχία, ειδικά όταν μια μάνα ξέρει την αχίλλειο πτέρνα του παιδιού της και δεν μπορεί να ησυχάσει γνωρίζοντας ότι αυτό πάντα θα είναι το μαύρο πρόβατο στην οικογένεια. Η τεράστια αδυναμία που του έχει, η ανοχή της στα καμώματά του, η άφεση αμαρτιών στα λάθη του, τα οποία επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά, την κάνουν υπεύθυνη για τη συμπεριφορά του και υπόλογη για τις πράξεις του. Τι κι αν τώρα είναι ολόκληρος άντρας; Εκείνη τον βλέπει ως εκείνο το μικρό αγόρι που σκαρφάλωνε πάνω στα δέντρα, μέρες ολόκληρες, ψάχνοντας για φωλιές κοτσυφιών.

Τα αληθινά παιδικά χρόνια περνούν, τις περισσότερες φορές, ανέμελα, όμορφα, χαρούμενα. Στην ενήλικη ζωή όμως τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με δαίμονες και εξαρτήσεις, που μας κυριεύουν, και παλεύουμε για την επιβίωση καθημερινά.
Γι' αυτό, οι γονείς δεν πρέπει να δείχνουν τόση ανοχή στα κακώς κείμενα των παιδιών τους. Θα πρέπει να είναι πιο αυστηροί, κατά τη γνώμη μου, στα παραστρατήματά τους και μένοντας πλάι τους να τα βοηθήσουν να ξεφύγουν, δίνοντάς τους εφόδια για τη ζωή τους και το μέλλον τους. Μόνο με αγάπη, συζήτηση και άπειρη υπομονή θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το δύσκολο, ομολογουμένως, εγχείρημα.

Μια παράσταση που, ομολογώ, με έβαλε σε σκέψεις, με προβλημάτισε. Θύμωσα με τη μάνα, απογοητεύτηκα με τον γιο, πικράθηκα με τη Μαρσέλ.

Στο τέλος της παράστασης ο ίδιος ο σκηνοθέτης μάς περίμενε στο φουαγιέ του θεάτρου με σαμπάνιες για να ανταλλάξουμε απόψεις για την παράσταση.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου