Μετά βασάνων εάν θα γίνει ή δεν θα γίνει, η παράσταση στο θέατρο Δρόμος λόγω της ημέρας του Πολυτεχνείου, με τον φόβο επεισοδίων... εν τέλει αποφάσισα να πάω, γιατί δεν είχα άλλη μέρα να διαθέσω, για να δω την νέα παράσταση του Μιχάλη Σπέγγου με τον τίτλο Caipirinha. Εν τέλει, σωστά έπραξα και που πήγα αλλά και γιατί παρακολούθησα μια πολύ προσεγμένη παράσταση.
Ξεκινώντας θα ήθελα να πω για μια ευφάνταστη διάθεση που έχει επιλέξει ο σκηνοθέτης Μάνθος Καλαντζής, έχοντας επιλέξει το φουαγιέ του θεάτρου, που έχει και ένα μικρό μπαρ, για να κάνει το ξεκίνημα της παράστασης, σαν το μπαρ που θα πρωτοσυναντηθούν ο Μιχάλης και η Μαρία. Εκεί που κερνάνε καϊπιρίνια και όλοι περιμένουμε να μπούμε, έχει ήδη ξεκινήσει η πρώτη φάση της γνωριμίας και έπειτα θα μεταφερθούμε στην σκηνή του θεάτρου που είναι το πίσω μέρος του μπαρ. Πολύ έξυπνη και εμπνευσμένη προσέγγιση.
Το Caipirinha είναι ένα θρίλερ που έχει ερωτισμό έχει κρυφά πάθη, έχει ανατροπές και κυρίως δεν χάνει τον ρυθμό του.
Ο Μιχάλης και η Μαρία, δύο άγνωστοι που τυχαίνει να συναντηθούν οι ματιές τους ένα βράδυ. Φαινομενικά αυτό που συμβαίνει είναι κάτι συνηθισμένο· ή μήπως όχι; Ο Μιχάλης δεν είναι αυτός που φαίνεται. Κάτι κρύβει αλλά δεν είναι ο μόνος. Η Μαρία όσο όμορφη είναι άλλο τόσο την συντροφεύουν μυστικά που την κάνουν επικίνδυνη. Θανάσιμη θα έλεγα. Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτή την συνάντηση ή είναι τυχαία;
Οι λέξεις, οι κινήσεις όσο περνά η ώρα γίνονται πιο σημαντικές και ο χώρος μετατρέπεται σε μια αγωνιώδη «πίστα» με αντίπαλο τους δύο ανθρώπους και τον χρόνο που κυλάει αντίστροφα σε μια «βόμβα» που μαζί έχουν τοποθετήσει.
Απρόσμενη η εξέλιξη και γρήγορη πλοκή.
Πολύ καλές ερμηνείες από την Μαρίτα Τζατζαδάκη, μια πολύ όμορφη παρουσία και τον Αλέξανδρο Κλημόπουλο. Έχουν την σωστή χημεία για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των ρόλων, κρατώντας την ατμόσφαιρα που επιθυμεί ο σκηνοθέτης Μάνθος Καλαντζής και την καϊπιρίνια να μετατρέπεται σε ένα εκρηκτικό ποτό με απρόσμενες συνέπειες. Ενδιαφέρον θρίλερ, που κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος.
Δεν θέλω να αποκαλύψω την υπόθεση· αυτό θα γίνει στο θέατρο Δρόμος όσο προχώρα η πλοκή της ιστορίας. Το μόνο που τελικά θα πω είναι ότι τίποτα δεν είναι όπως το βλέπουμε.
Ευχαριστώ τη φίλη μου Άντζυ Νομικού, υπεύθυνη επικοινωνίας, για τη διάθεση των προσκλήσεων.
Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου



