Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθοπλασίες: Ταξίδι προς την ελευθερία: Αξίζει(;!) * Η εφημερίδα της λέσχης των φαντασμάτων * Άμμος και Λιανή = Αμμουλιανή * Στο Camping: Πυρ, γυνή και θάλασσα * Ο άνεμος χορεύει ανάμεσα στις καλαμιές * Πέρα από το σύμπαν των χρωμάτων * Προς ομοίωσιν: Η Ερημούπολη των ονείρων, Μέρος 1ο * Η πρώτη συνάντηση * Το νησί και ο τελευταίος τουρίστας * Μια χαραμάδα στο όνειρο * Το μυστικό της αθανασίας * Το αμπέλι της θάλασσας * Οκτώ νέοι τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής ** Πεζογραφίες: Ταμπουίνος ** Αφηγήματα: Πεζοπορία στις νεφέλες ** Ποίηση: Ναι, αρνούμαι * Ανθρακωρύχοι ψυχών

Με δύναμη από την Κηφισιά

Με δύναμη από την Κηφισιά, στο θέατρο Σταθμός, των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη. Παίζουν: Ναζίκ Αϊδινιάν, Νίκη Δουλγεράκη, Κωνσταντίνα Κάλτσιου, Ασπασία Μπατατόλη [φωτογραφίες συντάκτριας]

Με δύναμη από την Κηφισιά
, στο θέατρο Σταθμός, των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη. Παίζουν: Ναζίκ Αϊδινιάν, Νίκη Δουλγεράκη, Κωνσταντίνα Κάλτσιου, Ασπασία Μπατατόλη.

Ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη για τέσσερις γυναίκες γίνεται η αφορμή για να ειπωθούν αλήθειες. Συνεχώς το αναβάλουν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, σχέσεων, οικονομικών δυσχερειών. Τώρα όμως είναι η κατάλληλη στιγμή για να ειπωθούν όλα όσα δεν λέχθηκαν και να πραγματοποιηθούν όλα όσα αναβλήθηκαν. Μέσα από εντάσεις, φωνές, κλάματα και κατανάλωση αλκοόλ, οι λέξεις ξεχύνονται σαν ορμητικός χείμαρρος από μέσα τους πνίγοντας όλα όσα έκρυβαν έντεχνα μέσα τους.

Πονάνε οι αλήθειες, ειδικά όταν μας τις φτύνουν κατάμουτρα οι δικοί μας άνθρωποι μπροστά στα έκπληκτα πρόσωπά μας, αλλά λυτρώνουν. Γίνονται γέφυρες και δίαυλοι επικοινωνίας. Είναι το έναυσμα για νέα ξεκινήματα. Εμπειρίες ζωής απαραίτητες για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας.

Έτσι κι οι ηρωίδες μας. Μέσα από αυτό το ξέσπασμα βρήκαν τη δύναμη να ξεφύγουν από τα δεσμά της μικρής κουζίνας στην Κηφισιά, να τολμήσουν να κάνουν την επανάστασή τους διεκδικώντας αυτά που πραγματικά επιθυμούν. Κυρίως όμως την χαμένη αξιοπρέπειά τους.

Συμπαθητικό έργο, που καυτηριάζει θέματα που βασανίζουν τις γυναίκες όλων των ηλικιών όπως η γυναικεία χειραφέτηση και υπαρξιακά ζητήματα.

Γέλασα και απόλαυσα τα πολύ ωραία τραγούδια που ακούστηκαν κατά τη διάρκειά της.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου