Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

GO! της Αθηνάς Παππά


Η αφίσα της παράστασης "GO!" της Αθηνάς Παππά.

Το δελτίο τύπου γράφει ότι...

Το GO! διαδραματίζεται ανάμεσα σε 4 καλλιτέχνες που βρίσκονται άνεργοι εν μέσω κρίσης. Η τελματώδης κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει προβάλλεται με χιούμορ και ευρηματικότητα. Η λέξη “go” λειτουργεί ως έναυσμα και γίνεται ο καταλύτης ανατρέποντας την πορεία των χαρακτήρων.
Η μουσική της παράστασης περιλαμβάνει παραγωγές των sequence theory project με τις ηλεκτρονικές δυναμικές τους ατμόσφαιρες καθώς και τη ζωντανή ερμηνεία της Μελεντίνης .
Με τη μέθοδο του Live Art Theatre (ζωντανό θέατρο), το οποίο υπηρετεί σκηνοθετικά τα τελευταία χρόνια η Αθηνά Παππά, οι θεατές ενσωματώνονται στη διαδραστική εξέλιξη της πλοκής.

Μία αναπαυτική θεατρική παράσταση για μη επαναπαυμένους θεατές. 


Κι η γραφούσα συμπληρώνει πως...

Η παράσταση συνδυάζει διάφορες μορφές τέχνης με σύγχρονο αέρα. Περιλαμβάνει πρόζα, ηλεκτρονική μουσική, ζωντανή μουσική, φωτογραφία και βίντεο [video art], εικαστική σκηνογραφία... Φανταστείτε πάνω στο ίδιο έργο να εναλλάσσονται, η μία μετά την άλλη, όλες οι γνωστές μορφές τέχνης που μπορούν να ενσωματωθούν στο θέατρο.
Το έργο είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε παράσταση αυτή τη στιγμή στην πόλη και παίζεται μέσα σε έναν χώρο που ξεχειλίζει από τέχνη, καθώς τους τοίχους της αίθουσας -και όχι μόνο- καλύπτουν έργα διαφόρων καλλιτεχνών, δημιουργώντας ένα καθόλα μοντέρνο αισθητικό αποτέλεσμα.
Με σύνθημα τη λέξη GO, η ομάδα "Συν Αθηνά" μας προτρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ και ό,τι άλλο μας κρατάει σε αδράνεια ή καταστολή, να απαλλαχτούμε από βασανιστικά συναισθήματα, να αποβάλλουμε τα άγχη,να προχωρήσουμε, να φύγουμε με το σώμα ή/και με το μυαλό, να ταξιδέψουμε με το κορμί ή/και με τον νου, να μπούμε στη δράση, να αδράξουμε την ημέρα... να ξεκινήσουμε τη νέα μας ζωή που αρχίζει απόψε, αυτό το λεπτό, τούτη εδώ την στιγμή.

Με την Αθηνά Παππά, στα κείμενα και την σκηνοθεσία, η παράσταση έχει δυνατά χαρτιά από χέρι. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί συμπληρώνουν αρμονικά τη θεατρική ομάδα και προσθέτουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, στο σύνολο. Ο "ηθοποιός" του Θύμιου Κούκιου, η "μουσικός" της Μελεντίνης και ο "φωτογράφος" του Δημήτρη Μαζιώτη αποτελούν τους υπόλοιπους ήρωες του έργου και όλοι μαζί αποφασίζουν να αντισταθούν στην κατάθλιψη.

Να πάτε... γιατί είναι φρέσκο, σύγχρονο, μοντέρνο, δημιουργικό,  διαφορετικό και περνά θετικά μηνύματα. Επειδή θέλετε να δείτε μία παράσταση ζωντανού θεάτρου και, παράλληλα, να ρίξετε μια ματιά σε μία έκθεση μοντέρνας τέχνης.
Να μην πάτε... αν βαριέστε να σηκωθείτε από τον καναπέ. Θα χάσετε μια παράσταση αλλά, έτσι κι αλλιώς θα έχετε χάσει τη ζωή.


Η σκηνοθέτης στο σημείωμά της αναφέρει...

Η θεατρική ομάδα Συν Αθηνά πειραματίζεται και συνδυάζει το κλασικό θέατρο μέσα από καινούργιες φόρμες και στυλ. Η πλούσια γνώση και εμπειρία από την αρχαία τραγωδία, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τις μοντέρνες θεατρικές παραστάσεις αλλά και την περιθωριακή κουλτούρα αποτελούν τη βάση την οποία η ομάδα χρησιμοποιεί επιτυχώς εδώ και 13 χρόνια.
Το GO! ακολουθεί τη σκηνοθετική γραμμή του
live art theatre – ζωντανού θεάτρου. Εδώ οι ηθοποιοί δανείζονται τις φιγούρες της ιστορίας και με δεξιοτεχνία εναλλάσσουν τους ρόλους τους, οδηγώντας και παρασύροντας τους θεατές στο μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Ο στόχος της παράστασης είναι να διασκεδάσει και να απενοχοποιήσει από τα δυνατά συναισθήματα που μπορεί να έχει ο άνθρωπος σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκεται γιατί έτσι κι αλλιώς κανείς δεν είναι τέλειος. Go λοιπόν!!

***

Ο Θύμιος Κούκιος σχολιάζει...

Θεωρώ ότι η διαφορετικότητα της συγκεκριμένης παράστασης είναι η αθωότητα με την οποία αγγίζει θέματα που απασχολούν όλους μας σήμερα και κυρίως αυτή η τάση φυγής απ' όλους και απ' όλα που χαρακτηρίζει τον σύγχρονο Έλληνα. Η ζωντάνια, το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός είναι τα υλικά που την κάνουν να ξεχωρίζει.
Γιατί GO; Γιατί το οποιασδήποτε μορφής STAY βαλτώνει!!!

***

Ο Δημήτρης Μαζιώτης γράφει...

 Το GO! είναι μια παράσταση που συνδυάζει όλες τις σύγχρονες μορφές τέχνης και με έναυσμα τη λέξη GO μας οδηγεί σε ένα ταξίδι... το ταξίδι αυτό είναι διαφορετικό. Ταξίδι στα θέλω και δεν θέλω, στα πρέπει και δεν πρέπει, στα λάθη και στα σωστά. Ταξίδι που ξεκινά από έναν καναπέ στον οποίο έχουμε ''λουφαξει''. Φεύγουμε... όχι κατ' ανάγκη αφήνοντας έναν τόπο. Φεύγουμε ο καθένας με τον τρόπο του, μέσα από την τέχνη του. Όλο αυτό λοιπόν παρουσιάζεται καταρχάς σε έναν εκθεσιακό χώρο οπότε αυτόματα καταργείται η θεατρική σύμβαση. Μοιάζει σαν να είμαστε στο σαλόνι του σπιτιού των ηρώων... και φυσικά με γνώμονα το live art theatre δανειζόμαστε φιγούρες ηρώων με σκοπό να δημιουργήσουμε συναισθήματα στο κοινό και αφορμή για σκέψη. 
Το δυνατό σημείο της παράστασης είναι η μαγεία που προσφέρει στους θεατές και στους ηθοποιούς ταυτόχρονα, το 'ζωντανό θέατρο'. Πειραματιζόμαστε, ενδυόμαστε ρόλους, σπάμε θεατρικές συμβάσεις, εναλλάσσουμε ρόλους παρασύρουμε και παρασυρόμαστε σε ένα ταξίδι με άξονα ένα θέμα (εδώ το GO!) δημιουργώντας αφορμές για σκέψη, για δράση και φυσικά για ψυχαγωγία.
GO γιατί... ΜΠΟΡΟΥΜΕ
GO γιατί... ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ
GO γιατί... ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!!!

***

Η Μελεντίνη λέει...

Το Go! είναι μια παράσταση φτιαγμένη από θεατές για θεατές. Ένας καθρέφτης μπροστά από το κοινό του σήμερα με προβολή των δικών του σκέψεων και ερωτημάτων. Σαν να μπαίνεις σε ένα σαλόνι που συζητάνε αυτά που συζητάς στο σπίτι σου και σου φαίνονται τετριμμένα αλλά ξαφνικά παρατηρείς γύρω γύρω τις φωτογραφίες αυτών των ανθρώπων, τα καθημερινά επιτεύγματα ή τις απώλειες και αναρωτιέσαι πόσο ίδιοι είναι οι άνθρωποι μεταξύ τους και ποιος είναι ο προορισμός τους αν όχι να στηρίζει ο ένας τον άλλο, να δίνει αξία σ'αυτά που δεν πεθαίνουν ούτε σε καιρό ειρήνης ούτε σε καιρό πολέμου; γιατί η ζωή να προχωράει με εξωτερικές κατευθύνσεις από άχρηστες εμμονές, από άγχη πλαστά που σε κάνουν ψυχικά αδρανή, σκλαβωμένο ενώ όλη η ελευθερία είναι μέσα σου;
Go, γιατί η δράση είναι η πεμπτουσία της ζωής, η ίδια η γη κινείται αέναα, γιατί κινητήριος δύναμη είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

***

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενα-Σκηνοθεσία: Αθηνά Παππά
Μουσική: Sequence Theory Project
Πιάνο - ερμηνεία: Μελεντίνη
Σχεδιασμός φωτισμού/φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς
Video: Μάνος Γεωργακόπουλος
Σκηνογραφία-Μάσκες: Marilssa Rendl
Bοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Σκλαβενίτη
Hair styling: Kωνσταντίνα Τριάντου
Kουστούμια : Κατερίνα Αλεξανδράκη
Ποίημα: Vennis Mak
Δημόσιες Σχέσεις – Επικοινωνία: Αθηνά Παππά

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Αθηνά Παππά, Θύμιος Κούκιος, Μελεντίνη, Δημήτρης Μαζιώτης.

Από 19/3 
κάθε Τρίτη και Τετάρτη 
9.30μμ 

Εισιτήριο: € 10, φοιτητών-ανέργων € 5 
___________________________________

CAMP Contemporary Art Meeting Point
Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2
Πλ.Κοτζιά, 105 51 Αθήνα
210 3247679


...συνεχίζεται...

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη