ΔΩΡΟ ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ για τις παιδικές παραστάσεις του θεάτρου 104 *** ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 50% για όλες τις παραστάσεις του Πολυχώρου Αυλαία στον Πειραιά *** Ο 1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός koukidaki.gr είναι γεγονός! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο, παρακολουθείτε όλα τα είδη και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Από 1η Ιανουαρίου 2020 αλλάζουν οι όροι στις δωροθεσίες. Διαβάστε τους νέους όρους εδώ.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Το καλοκαίρι του αιγόκερου * Η αγάπη μπορεί * Ένγκαρ Χέβενσκαρ, Η επανάσταση * Η κατάρα του φεγγαριού * Άρωμα βροχής * Λίγες και μία νύχτες * Ροδάνθη * Ένας φάρος στην ψυχή μου * Το αγκάθινο στέμμα * Ισμήνη * 7 Καταραμένες ιστορίες * Τα διαμάντια της Δόμνας * Το εβδομαδιαίο ημερολόγιο ενός ονειροπαρμένου * Για μια σταγόνα ευτυχίας * Το τίμημα * Η θλίψη του αιώνιου στοχασμού * Σε περίμενα... ** Νουβέλα: Ο γρίφος της Θεσσαλονίκης ** Θέατρο: Άκουσε τα κύματα * Η αγριόπαπια, Η γιορτή στο Σούλχαουγκ, Καταλίνας και Ο τάφος του πολεμιστή ** Διηγήματα: Εξ απροόπτου έρωτες * Πόσες είναι οι εποχές; * Με τις βαλίτσες γεμάτες ήλιο * Ψευδάνθρακας και άλλες ιστορίες * Μια στάλα λόγος * Ένας κήπος, ένα γεύμα κι ένας έρωτας...* Γράμματα ανεπίδοτα ** Πεζοποίηση: Σημειώσεις ενός αυτόχειρα ** Παιδικά: Μάρα Μαντάρα, μια μάγισσα κάπως ξεχασιάρα ** Ποίηση: 2ος Νόμος * Η γυναίκα του κόσμου * Πέρασε καιρός * Δαίμων εαυτού * Αποσιωπητικά ** Βιωματικά: Σκόρπιες μνήμες

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Η Φανή Πανταζή και "Το κυνήγι της αλεπούς"

Πως σας ήρθε η ιδέα;
Φ.Π.: Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία που μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και αποφάσισα να την κάνω βιβλίο. Φυσικά, για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα των ηρώων, έκανα κάποιες αλλαγές σε ονόματα κλπ. Κράτησα όμως το σκελετό και τα υπόλοιπα τα συμπλήρωσα με μυθοπλασία.

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Φ.Π.: Στον υπολογιστή μου.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Φ.Π.: Λιγότερο από ένα χρόνο. Είναι ένα βιβλίο κάπως μικρότερο από τα άλλα μου.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Φ.Π.: Μια απίστευτη και ενδιαφέρουσα πραγματική ιστορία.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Φ.Π.: Η περιγραφή του βιβλίου υπάρχει στο οπισθόφυλλο.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Φ.Π.: Εκτός από τους ήρωες, ο ιστορικός τόπος όπου εκτυλίσσεται η ιστορία. Υπάρχει ο πύργος, που ήταν το κυνηγετικό περίπτερο της βασίλισσας Αμαλίας, και το δάσος ολόγυρα. Όλοι αυτοί οι χώροι έχουν διατηρηθεί όπως ήταν και είναι επισκέψιμοι.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Φ.Π.: Η Δανάη, που συμβολίζεται από την αλεπού, και είναι ένα πολύ ευάλωτο πλάσμα, εκτεθειμένο στον κίνδυνο άλλης μιας δοκιμασίας.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Φ.Π.: Την αφήγηση μιας πραγματικής ιστορίας καθώς και ένα γοητευτικό τοπίο που θυμίζει παραμύθι.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Φ.Π.: Αγωνιώ συνεχώς για όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

Φοβάστε...
Φ.Π.: Φοβάμαι τις ακρίδες.

Αγαπάτε...
Φ.Π.: Αγαπώ πολύ τα ζώα.

Ελπίζετε...
Φ.Π.: Ελπίζω να καταργηθεί κάποτε το κυνήγι.

Θέλετε...
Φ.Π.: Θέλω να γράψω ένα αστυνομικό μυθιστόρημα.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Φ.Π.: Όσοι πιστεύουν στην αγάπη και τη συγγνώμη, όσοι αγαπούν τα ζώα και όσοι αναζητούν αφηγήσεις με ανατροπές.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Γιατί δεν πρέπει;
Φ.Π.: Δεν υπάρχουν κανόνες στην επιλογή ενός βιβλίου, αλλά και να υπήρχαν, δε θα τους υπαγόρευαν οι συγγραφείς. Είναι κάτι που αποφασίζει πάντα ο αναγνώστης.

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Φ.Π.: Στα βιβλιοπωλεία όλης της Ελλάδας και της Κύπρου.

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Φ.Π.: Μπορείτε να με βρείτε στο facebook καθώς και στις παρουσιάσεις που κάνω.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Φ.Π.: Του ταιριάζουν τα λαμπερά χρώματα του εξωφύλλου.

Ποια μουσική;
Φ.Π.: Το φυσικό σκηνικό με το δάσος και τις αλεπούδες με παραπέμπει στην Ποιμενική του Μπετόβεν.

Ποιο άρωμα;
Φ.Π.: Πιστεύω ότι είναι πολλά τα συναισθήματα που αποπνέει αυτό το βιβλίο. Σίγουρα ανάμεσά τους είναι η αγάπη, το μίσος, η εκδικητικότητα, η συγγνώμη...

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Φ.Π.: Μια ταινία.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Φ.Π.: Η συγγραφή αποτελεί μία από τις πλευρές της ζωής μου και δε με εμποδίζει καθόλου να έχω κι άλλες δραστηριότητες, όπως πχ. τη μετάφραση.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Φ.Π.: Κατά καιρούς, ξαναδιαβάζω κυρίως κλασικούς. Ντοστογιέφσκι, Μπαλζάκ, Ντόρις Λέσινγκ και, οπωσδήποτε, Παπαδιαμάντη.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που εκφράζεστε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Φ.Π.: Όλοι μας έχουμε επιρροές, μόνο που τις διακρίνουν ευκολότερα οι τρίτοι. Υπάρχουν μερικά βιβλία που μπορεί να μην επηρέασαν τη ζωή ή τη σκέψη μου, άλλαξαν όμως τον τρόπο που βλέπω τον κόσμο και τα πράγματα. Είναι «Η ανατομία της ανθρώπινης καταστροφικότητας» του Έριχ Φρομ, «Games people play» του David Byrne και το έργο της Λέσινγκ.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε τη συνέχεια και τις τύχες τους;
Φ.Π.: Αποκλειστικά και μόνο εγώ.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Φ.Π.: Ασφαλώς και χρειάζεται φαντασία. Όσο για τις εμπειρίες, είναι απολύτως απαραίτητες. (Η Γιουρσενάρ είχε πει ότι, για να γράψεις, πρέπει να είσαι τουλάχιστον σαράντα ετών. Φυσικά, υπάρχουν και εξαιρέσεις). Πάνω απ’ όλα όμως χρειάζεται ενσυναίσθηση, δηλαδή, η ικανότητα συναισθηματικής ταύτισης ή κατανόησης των άλλων.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Τι την αποτυχία;
Φ.Π.: Οι παράγοντες που καθορίζουν την πορεία ενός βιβλίου είναι στην πλειονότητά τους αστάθμητοι. Αν γνωρίζαμε εκ των προτέρων τι αρέσει στο κοινό, θα είχαμε μόνο επιτυχίες. Για τους ίδιους λόγους, δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε και την αποτυχία ενός βιβλίου, μιας ταινίας κλπ.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Φ.Π.: Δεν έχω καταλήξει ακόμα.
Εξώφυλλα βιβλίων της Φανής Πανταζή και φωτογραφία της ίδιας από το προσωπικό της αρχείο. Στις έγχρωμες εικόνες το εξώφυλλο του νέου της μυθιστορήματος "Το κυνήγι της αλεπούς".
Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Διανέμεται αποκλειστικά από το koukidaki.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ.
Αν είστε συγγραφέας και θέλετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο ακολουθείστε τον σύνδεσμο.

¤

Η συγγραφέας...
Η Φανή Πανταζή γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε σε γνωστές πολυεθνικές εταιρείες και ασχολήθηκε πέντε χρόνια με τη διαφήμιση ως κειμενογράφος. Σήμερα, κύρια απασχόλησή της είναι η λογοτεχνική μετάφραση και η συγγραφή. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν με μεγάλη επιτυχία τα μυθιστορήματά της Το θρόισμα της λεύκας, Από αγάπη, Η νύχτα των γιασεμιών και Το άγγιγμα της αμαρτίας.
Οπισθόφυλλο
Εκείνος ζει την απόλυτη ευτυχία με τη σύζυγο και το παιδί του, μέχρι την ημέρα που ανακαλύπτει ότι η αγαπημένη του τον απατά. Και τότε, από τη μια στιγμή στην άλλη, χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και όλα γύρω του γίνονται συντρίμμια. Μετά από την τραυματική εμπειρία και το επώδυνο διαζύγιο, μισεί όλες τις γυναίκες του κόσμου και μοναδικός του σκοπός από δω και πέρα είναι να βρει ένα εξιλαστήριο θύμα.
Στην άλλη άκρη της πόλης, μια νέα γυναίκα ζει ανύποπτη τη δική της επίπλαστη ευτυχία, μέχρι που ανακαλύπτει το φρικτό, αποτρόπαιο μυστικό που της έκρυβε ο άντρας της. Ύστερα από τον αναπόφευκτο χωρισμό και τη βαθιά πληγή, ένα είναι σίγουρο: Η εμπιστοσύνη της στους άντρες έχει χαθεί οριστικά. Το μόνο που την ενδιαφέρει πλέον είναι η μικρή μοναχοκόρη της.
Τι θα συμβεί όταν αυτοί οι δύο άνθρωποι ανταμώσουν; Πόσο ανελέητος μπορεί να γίνει εκείνος και πόσο περισσότερο μπορεί να πληγωθεί εκείνη;
Μια σύγχρονη, πραγματική ιστορία που μοιάζει με μυθιστόρημα χωρίς να είναι, με φόντο τον μαγευτικό πύργο της βασίλισσας Αμαλίας. Δυο πρόσωπα που ανακαλύπτουν πως, μερικές φορές, τις μεγάλες αποφάσεις τις παίρνει για λογαριασμό μας η ίδια η ζωή.

Δείτε το μυθιστόρημα στη σελίδα των εκδόσεων Ψυχογιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο/-α που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Γράμματα ανεπίδοτα, Συλλογικό έργοΈνας κήπος, ένα γεύμα κι ένας έρωτας..., ΣυλλογικόΤα διαμάντια της Δόμνας, Σ.ΠοιμενίδουΆρωμα βροχής, Τ. ΚοντοπούλουΜια στάλα λόγος, Γεωργία ΓιαννιούΣκόρπιες μνήμες, Περικλής Λεύκας7 Καταραμένες ιστορίες, Ε. Ιωσηφίδης
Ισμήνη, Μαρία ΛιβυκούΗ θλίψη του αιώνιου στοχασμού, Μ.ΚιβιδιώτουΤο εβδομαδιαίο ημερολόγιο ενός ονειροπαρμένου, Φ.ΚοσσυβάκηςΑποσιωπητικά, Γ.Μίχας-Νεονάκης (Dave)Ένας φάρος στην ψυχή μου, Β. ΜακαρίουΡοδάνθη, Μ. ΠαπαπαναγιώτουΨευδάνθρακας και άλλες ιστορίες, Ε.Μακαριάδη
Πόσες είναι οι εποχές; Σ.Λειβαδιώτου2ος Νόμος, Αργύρης ΧριστομάγνοςΣημειώσεις ενός αυτόχειρα, Γ. ΡόγγαςΜε τις βαλίτσες γεμάτες ήλιο, F,AmbrosoΜάρα Μαντάρα, μια μάγισσα κάπως ξεχασιάρα, Ε.Μ.Τσουκάλη
Η κατάρα του φεγγαριού, Β. ΚοτλίτσαΓια μια σταγόνα ευτυχίας, Β. Προβίδα
4 χρόνια Παραμυθένιες σκέψειςΣε περίμενα..., Πόλυ Μίλτου
Το αγκάθινο στέμμα, Θ. ΓιαννόπουλοςΔαίμων εαυτού, Μ. ΠαπαδημητρίουΤέσσερις τίτλοι του Ερρίκου ΊψενΛίγες και μία νύχτες, Ι, ΖουργόςΟ γρίφος της Θεσσαλονίκης, Ε. Αντωνίου