Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

5 κλασσικά

Το koukidaki προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες πέντε κλασικά εικονογραφημένα βιβλία παγκόσμιας λογοτεχνίας από τη σειρά, Φανταστικά κλασικά, που είχαν κυκλοφορήσει οι εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Αναλυτικά δίνονται οι εξής τίτλοι:
Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ, Μαρκ Τουέιν
Το νησί των θυσαυρών, Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον
Η Μαύρη Καλλονή, Άννα Σιούελ
Οι τρεις σωματοφύλακες, Αλέξανδρος Δουμάς και
Ο Ρομπέν των δασών
Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 5 Αυγούστου 2016 και τα βιβλία θα αποσταλούν ταχυδρομικά.
k
Καλή τύχη!
Κιπ ρίντινγκ... για να διαβάσετε για το κάθε μυθιστόρημα, το συγγραφέα, κ.ο.κ. -η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως- παρά το γεγονός ότι όλοι οι τίτλοι είναι πασίγνωστοι. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί νέοι αναγνώστες που τώρα έρχονται σε επαφή με αυτές τις ιστορίες, άρα επιβάλλεται μια περίληψη και δυο λόγια για το καθένα. Στη συγκεκριμένη σειρά οι ιστορίες έχουν απλοποιηθεί, εικονογραφηθεί και διασκευαστεί ανάλογα ώστε να απευθύνονται στα μικρά παιδιά.
Σημείωση συντάκτριας: Τα εικονογραφημένα βιβλία -και τα κόμικ- είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να έχουν τα παιδιά μια πρώτη επαφή με τη λογοτεχνία και ιδιαίτερα τα λιγότερο διαβαστερά παιδιά καθώς έτσι εντυπωσιάζονται από τις εικόνες και παρασύρονται στην αφήγηση.

Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ
Βιβλίο ύμνος στη φιλία, στην ανεμελιά και στην ελευθερία της παιδικής ηλικίας, ο Μαρκ Τουέιν σκιαγραφεί στις περιπέτειες του Τομ Σόγερ αξέχαστους χαρακτήρες, με φόντο τον αμερικανικό Νότο του 19ου αιώνα.
Ο Τομ Σόγιερ είναι ορφανός και ζει μαζί με τη θεία του Πόλλυ στο Μιζούρι, κοντά στον ποταμό Μισισιπή. Ζωηρός και ατίθασος, προσπαθεί να αποφύγει το σχολείο και την πειθαρχία, ενώ θέλει να ζήσει μαγευτικές περιπέτειες. Παρέα με τον Χακ Φινν, τον καλύτερό του φίλο, μπλέκονται σε διασκεδαστικές και γοητευτικές ιστορίες, σκαρώνουν φάρσες, παίζουν τους πειρατές, τους Ινδιάνους, υποδύονται τους εξερευνητές και ψάχνουν για χαμένους θησαυρούς. Τι θα συμβεί, όμως, όταν μια μέρα ο Τομ και η Μπέκυ, το κορίτσι που προσπαθεί να κερδίσει, χάνονται μέσα σε μια μεγάλη σπηλιά; Ποιο είναι το μυστικό που κρύβει μέσα στο σκοτάδι της;
Πότε ξεκαρδιστικό και πότε συγκινητικό, το έξοχο αυτό μυθιστόρημα προβάλλει με θαυμαστό τρόπο το αίσθημα ευθύνης και τη γενναιότητα ενός ατίθασου, σκανδαλιάρικου αλλά και καλόκαρδου παιδιού.
Ο Σάμουελ Λάνγκχορν Κλέμενς (Samuel Langhorne Clemens, 30 Νοεμβρίου 1835 – 21 Απριλίου 1910), γνωστός κυρίως με το ψευδώνυμο Μαρκ Τουαίην, ήταν Αμερικανός συγγραφέας. Ανάμεσα στα πιο γνωστά βιβλία του είναι οι Περιπέτειες του Τομ Σώγιερ και οι Περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν. Μέχρι το 1891, ο Τουαίην έζησε στο Χάρτφορντ, όπου ολοκλήρωσε μερικά από τα σημαντικότερα έργα του, μεταξύ των οποίων Οι περιπέτειες του Τομ Σώγιερ (1876), Ο Πρίγκιπας και ο Φτωχός (1881) και Ένας Γιάνκης του Κονέκτικατ στην αυλή του βασιλιά Αρθούρου (1889). Οι περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν –κατά πολλούς το πιο γνωστό βιβλίο του– δημοσιεύτηκε το 1885 και αποτέλεσε ένα από τα πρώτα βιβλία που εκδόθηκαν από τον εκδοτικό οίκο του ίδιου του Τουαίην, The Charles L. Webster Company, για τη διεύθυνση του οποίου ανέλαβε καθήκοντα ο ανηψιός του, Charles Webster.

Το νησί των θησαυρών
Ο νεαρός Τζιμ Χόκινς βρίσκει έναν παράξενο πειρατικό χάρτη, που τον παρασύρει σε ένα μυστηριώδη και επικίνδυνο κόσμο. Μαζί με τους καινούριους του φίλους, σαλπάρει στο άγνωστο για να ανακαλύψει τον περιβόητο θησαυρό του Καπετάνιου Φλιντ. Τι μυστικά κρύβουν, όμως, κάποιοι από τους συντρόφους του Τζιμ; Και τι τους περιμένει, άραγε, στο Νησί των Θησαυρών;
Αυτή είναι η ιστορία του μικρού Τζιμ Χόκινς, που η μοίρα τού έγραψε να μάθει για το θησαυρό που είχε κρύψει ο καπετάνιος Φλιντ σε ένα άγνωστο νησί και να ζήσει έτσι μιαν απίστευτη περιπέτεια, που ξεπερνάει κάθε φαντασία. Ένα μυθιστόρημα με αριστουργηματική πλοκή, μέσα σε άγριες τροπικές θάλασσες, με αδίσταχτους πειρατές και μυστικά κλεισμένα σε σεντούκια. Ένα βιβλίο που μάγεψε γενιές παιδιών, από τον 19ο αιώνα που γράφτηκε μέχρι σήμερα.
Ο Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον (Robert Louis Stevenson) γεννήθηκε στο Εδιμβούργο στις 13 Νοεμβρίου του 1850. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια αυστηρών αρχών και σπούδασε μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Αργότερα τελείωσε και τη Νομική Σχολή, αλλά σύντομα τον κέρδισε η λογοτεχνία -απαρνήθηκε τον καλβινισμό της αστικής του οικογένειας και ακολούθησε τη ζωή των μποέμ. Έγραψε μυθιστορήματα, ποιήματα, δοκίμια, επιστολές ταξιδιωτικά και παιδικά βιβλία. Σ' όλη του τη ζωή ταξίδευε -συχνά για λόγους υγείας- για να καταλήξει τελικά στους Τροπικούς, στη Σαμόα, όπου συνέχισε το συγγραφικό του έργο. Οι ιθαγενείς τον λάτρευαν και τον αποκαλούσαν Tusitala (ο παραμυθάς). "Το νησί των θησαυρών" (1883) ξεκίνησε σαν απλός χάρτης που θα μπορούσε να διασκεδάσει τα παιδιά. Άλλα γνωστά έργα του είναι: "Η παράξενη ιστορία του Δόκτορα Τζέκιλ και του κυρίου Χάιντ" (1886), "Η απαγωγή" (1886) και "Ο αφέντης του Μπάλαντρε" (1889). Πέθανε ξαφνικά στις 3 Δεκεμβρίου του 1894, στο ζενίθ της δημιουργικής του πορείας.
Η Μαύρη Καλλονή
Η Μαύρη Καλλονή είναι ένα όμορφο και δυνατό άλογο, γεμάτο ζωντάνια, καλότροπο και ευγενικό. Στην πορεία της ζωής της είχε την ατυχία να φύγει από τα χέρια καλών ανθρώπων, που την περιέβαλλαν με αγάπη, και να βιώσει την κακομεταχείριση και την αναλγησία που εκείνη την εποχή συχνά υφίσταντο τα ζώα. Η Μαύρη Καλλονή θα δοκιμαστεί από τη ζωή και θα ζήσει άσχημες στιγμές. Όμως στο τέλος θα αποζημιωθεί κερδίζοντας την ευτυχία και τη γαλήνη που της αξίζει. Το βιβλίο αποτελεί για την εποχή του μια κραυγή αγωνίας για την απάνθρωπη μεταχείριση των ζώων και διατυπώνει το αίτημα να δημιουργήσει και πάλι ο άνθρωπος μια αρμονική σχέση με τη φύση ξανακερδίζοντας την ανθρωπιά του.
Αυτή είναι η Μαύρη Καλλονή, ένα πανέμορφο άλογο, καλόκαρδο κι ευγενικό, που αφηγείται εδώ, σε πρώτο πρόσωπο, όλη του τη ζωή. Τις ευτυχισμένες στιγμές που έζησε δίπλα σε καλούς ανθρώπους που το φρόντιζαν και το αγαπούσαν, αλλά και τα βάσανα που τράβηξε από ανθρώπους άσπλαχνους, που μόνο μίσος ένιωθαν για τα ζώα. Πλημμυρισμένο από τρυφερότητα και συγκίνηση, τούτο το βιβλίο είναι ένας ύμνος στη φιλία, στην αφοσίωση και στην αγάπη.
Η Άννα Σιούελ (1820-1878) υπερασπίστηκε με πάθος τα ζώα σε όλη της τη ζωή. Γεννήθηκε από γονείς που ανήκαν στο θρησκευτικό δόγμα των Κουάκερων στο Γιάρμουθ, στην κομητεία του Νόρφοκ. Η οικογένειά της στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο. Μεταξύ 1836 και 1867, η Άννα Σιούελ έζησε σε πολλά μέρη στο νότο της Αγγλίας και κυρίως στην πόλη Μπαθ, γνωστή για τα ιαματικά της λουτρά. Επέστρεψε το 1867 στη γενέτειρά της, το Νόρφοκ, και εγκαταστάθηκε στη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, το Νόργουιτς. Ήταν ανάπηρη το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της.Έγραψε το βιβλίο "Μαύρη καλλονή" για να καταγγείλει την κακομεταχείριση που υφίσταντο συχνά τα άλογα και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη. Από την πρώτη του έκδοση κιόλας, το βιβλίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, την οποία διατηρεί αμείωτη μέχρι τις μέρες μας, και συνέβαλε κατά πολύ στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των αλόγων στην βικτοριανή Αγγλία. Η συγγραφέας πέθανε πέντε μήνες μετά τη δημοσίευση του έργου της, το 1878.

Οι τρεις σωματοφύλακες
Από μικρός ο Ντ' Αρντανιάν είχε ένα και μοναδικό όνειρο: να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά. Πώς θα γνωρίσει τον Άθω, τον Πόρθο και τον Άραμη, τους ξακουστούς σωματοφύλακες; Πώς θα αντιμετωπίσουν όλοι μαζί τους στρατιώτες του μοχθηρού καρδινάλιου Ρισελιέ; Θα μπορέσουν να βοηθήσουν τη βασίλισσα; Και θα πραγματοποιηθεί, άραγε, ποτέ το όνειρο του Ντ' Αρντανιάν;
Ο Αλέξανδρος Δουμάς (πατήρ), Γάλλος μυθιστοριογράφος και δραματικός συγγραφέας, γεννήθηκε το 1802 και πέθανε το 1870. Είχε δυνατή φαντασία και μεγάλη ενεργητικότητα. Γραφέας σε συμβολαιογραφείο στην αρχή, μελέτησε με πάθος την ιστορία της πατρίδας του και άρχισε να γράφει, σε συνεργασία με άλλους δύο, κωμειδύλλια. Ακολούθως, έγραψε πολλά ρομαντικά δράματα και κωμωδίες και εν συνεχεία επιδόθηκε στο ιστορικό μυθιστόρημα, στο οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία. "Οι τρεις σωματοφύλακες" και "Ο Κόμης Μοντεχρήστος" τον έκαναν γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν προικισμένος με το χάρισμα να διηγείται και να συναρπάζει με τον τρόπο που έγραφε. Ο Αλέξανδρος Δουμάς μετέφερε με επιτυχία το ρομαντισμό στο θέατρο και έδωσε στο μυθιστόρημα μια λαϊκή μορφή τέχνης. Η γονιμότητά του υπήρξε καταπληκτική. Έγραψε 257 τόμους μυθιστορήματα και 25 τόμους με θεατρικά έργα, είτε μόνος του είτε σε συνεργασία με άλλους "στρατηγούς", καθώς έλεγε, των οποίων αυτός ήταν ο "Ναπολέων". Ο Βίκτωρ Ουγκώ έλεγε για τον Δουμά: "Δεν είναι απλώς Ευρωπαίος, είναι παγκόσμιος".
Ο Αλέξανδρος Δουμάς άφησε την τελευταία του πνοή το 1870. Το 2002 ο τάφος του μεταφέρθηκε στο Πάνθεον του Παρισιού, το μαυσωλείο όπου είναι θαμμένες λαμπρές προσωπικότητες της Γαλλίας.

Ο Ρομπέν των δασών
Μέσα στο καταπράσινο δάσος του Σέργουντ, στην καρδιά της Αγγλίας, πριν από πολλούς αιώνες, γεννήθηκε ο θρύλος του Ρομπέν των Δασών κι εκατοντάδες ιστορίες ειπώθηκαν και γράφτηκαν για την πολυτάραχη ζωή του. 
Κυνηγημένος από το σκληρόκαρδο σερίφη του Νότιγχαμ, ο γενναίος Ρομπέν του Λόκσλεϊ, γνωστός και ως "πρίγκιπας των κλεφτών", στάθηκε πάντα στο πλευρό των φτωχών και των αδικημένων κι έγραψε μια λαμπρή ιστορία με τα κατορθώματά του και με τις συναρπαστικές περιπέτειές του, που συχνά μπλέκουν ανάμεσα στην πραγματικότητα και το μύθο. Πιστός στο βασιλιά και στους συντρόφους του, ο Ρομπέν δε δίστασε να τα βάλει με όσους εκμεταλλεύονταν τους φτωχούς και τους αδύνατους, κι έτσι έμεινε στη θύμηση και στις καρδιές όλων των ανθρώπων σαν ο πιο δίκαιος, ο πιο σπλαχνικός κι ατρόμητος παράνομος όλων των εποχών.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη