Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης

...είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της συγγραφέως παιδικής λογοτεχνίας Εύα Πετροπούλου Λιανού, το οποίο διασκευάστηκε από την θεατρική ομάδα Ο2Ο.[1]
Ένας μικρός παραμυθένιος ήρωας, βγαλμένος απ’ τα μυστήρια του μαγευτικού βυθού, μας διηγείται μια υπέροχη ιστορία με νεράιδες, ξωτικόψαρα, μαγικά κοχύλια και κοράλλια, αλλά και με πονηρούς βατράχους και δίχτυα που φυλακίζουν. Η Ζεραλντίν είναι ένα γλυκό περίεργο κορίτσι που πηγαίνει για λίγες μέρες στο σπίτι του παππού της. Το σπίτι του παππού όμως κρύβει μύθους και μυστήρια, κι έτσι οι διακοπές της Ζεραλντίν θα γεμίσουν μαγεία και παραμυθένια ομορφιά.
Θα βουτήξουμε μαζί τους στο βυθό και στο ταξίδι μας αυτό θα ανακαλύψουμε τη δύναμη της φιλίας, τη σημασία της διαφορετικότητας και της ισότητας και ότι όταν αγαπάμε με όλη μας την ψυχή τα πάντα μπορούν να συμβούν!
Η συγγραφέας Εύα Πετροπούλου Λιανού λέει:
Η Ζεραλντίν ξεκίνησε το ταξίδι της από τη Γαλλίας το 2006. Εκδόθηκε στην Νάντη στα γαλλικά από τον γαλλικό εκδοτικό οίκο αμαλτέ και αποτέλεσε το πρώτο μου βιβλίο. Από εκεί ξεκινάει η μεγάλη πορεία μου στο χώρο του παιδικού βιβλίου. Η Ζεραλντίν έχει κάνει την εμφάνισή της στον πολιτιστικό χώρο Ηλιότεχνο σε φεστιβάλ με σκηνοθέτη τον Θοδωρή Βουρνά.
Φέτος, παίζουμε στα Εξάρχεια καθώς μετά από δέκα χρόνια η Ζεραλντίν διασκευάζεται και γίνεται μουσικοθεατρική παράσταση από τους Ο2Ο.

Πως εμπνέεστε και τι επιδιώκετε μέσα από τα παραμύθια;
Ποτέ δεν είχα στο μυαλό μου να το πουλήσω ή να κάνω best seller. Γράφω με οδηγό της αγάπη, τα όνειρα που αξίζει να κάνουμε πραγματικότητα, το σεβασμό και τις ηθικές αξίες.
Είναι εύκολο να πεις την πιο μεγάλη αλήθεια αλλά και να δείξεις στο παιδί την πραγματική ζωή όντας στο σπίτι του με την οικογένειά του και διαβάζοντας ένα παραμύθι με αμέτρητες περιπέτειες για τους ήρωες.
Τα έργα μου έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και έχουν αγαπηθεί από τα παιδιά.

Πότε μια ιστορία είναι επιτυχημένη;
Δεν ξέρω αν είμαι επιτυχημένη συγγραφέας, ο χρόνος θα το δείξει, αλλά όπως έλεγε ο μεγάλος Καζαντζάκης ένας αναγνώστης είναι αρκετός για μένα, τότε για μένα είναι η νίκη μου -η επιβράβευσή μου.
Ταυτότητα:
Παίζουν: Κατερίνα Γεωργούση (Ζεραλντίν), Σοφία Λαμπιδώνη (αφηγήτρια και ξωτικό), Θωμάς Χαβιανίδης (παππούς Λιονέλ και βάτραχος)

Μουσική σύνθεση & πιάνο: Θάλεια Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Θωμάς Χαβιανίδης
Στίχοι τραγουδιών: Αγγελική Ελευθεράκη & Ομάδα Ο2Ο
Σχεδιασμός δραστηριοτήτων θεατροπαιδαγωγικού μέρους: Ομάδα Ο2Ο
Μάσκες/ Κοστούμια: Ομάδα Ο2Ο
Σκηνικά: Ομάδα Ο2Ο

Το παραμύθι  ζωντανεύει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12:00 στο White Rabbit, στα Εξάρχεια, Σολωμού 12 & Στουρνάρη.
Κρατήσεις: 2103300423
Mail: info@o2o.gr

Διάρκεια παράστασης: 60'

Η Εύα Πετροπούλου-Λιανού είναι μέλος του Ομίλου UNESCO Λόγου και Τέχνης, των Κορινθίων Συγγραφέων, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και του Ελληνικού Παραρτήματος ΙΒΒΥ Ελλάδα. Πρόσφατα η έγκριτη εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση της αφιέρωσε ένα δισέλιδο, για την προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία. Τα βιβλία της έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου.

[1] Ο2Ο σημαίνει Οιστρογόνο 2 Οξυγόνο. Βρείτε τους στο facebook.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη