Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στο θέατρο Έαρ Βικτώρια...

Δελτία τύπου από τις παραστάσεις και όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο θέατρο Έαρ Βικτώρια για τη δημιουργική περίοδο 2017-2018. Η ανάρτηση ενημερώνεται καθημερινά με ό,τι νεότερο.
Υπενθυμίζουμε ότι στον ίδιο χώρο διεξάγεται το Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου αιώνα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λείας Βιτάλη. Πληροφορίες για το εν λόγω φεστιβάλ εδώ!

Το Τελευταίο Παιχνίδι
Αναστασίας Βούλγαρη
Το Θέατρο Έαρ Βικτώρια παρουσιάζει, στην κεντρική σκηνή, το νέο έργο της Αναστασίας Βούλγαρη «Το τελευταίο παιχνίδι». Ελληνική επαρχία, οικογένεια, πατρική κυριαρχία, μητρική αγάπη. Τέσσερις κόσμοι σε έναν. Όλοι γνωρίζουν, αλλά σωπαίνουν. Μία μάνα, δύο παιδιά κι ένας πατέρας, θύτης και θύμα ταυτόχρονα, σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή. Αγάπη-μίσος, τρυφερότητα-βία, ομορφιά-ασχήμια. Παρελθόν και παρόν μας ταξιδεύουν στην ιστορία. Τυραννικά στερεότυπα μας προβληματίζουν, ενώ η κοινωνική αλλαγή φαντάζει άπιαστο όνειρο. Υπάρχουν όρια; Οι προσωπικές επιλογές, η σύγκρουση άλλων κόσμων και το κυνικό βλέμμα μιας κοινωνίας που κατασπαράζει κάθε ξεχωριστό άνθρωπο, κάθε διαφορετική προσωπικότητα που επιμένει να υπάρχει εν ελευθερία, αλληλεπιδρούν, επηρεάζουν και καθορίζουν απρόβλεπτα και τραγικά το μέλλον. Αγώνας και υπεράσπιση των ωραίων συναισθημάτων. «Ίσως κάποτε ν' αλλάξουν τα πράγματα και εμείς οι ξεχωριστοί άνθρωποι να είμαστε αποδεκτοί από την κοινωνία». Άραγε, θα νικήσει κάποτε η ομορφιά; Σκηνοθεσία: Γιώργος Χριστοδούλου
Σκηνικά – κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Φωτισμοί: Σπύρος Κάρδαρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ουρανία Μαργαρώνη
Παίζουν Νόνη Ιωαννίδου, Γιάννης Ζαφείρης, Ματίνα Δημητροπούλου, Ανδρέας Γιαννακούλας, Βίκτωρας Πέτσας, Πάνος Τρουμπουνέλης.
Από 12/01/2018 κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00 στην κεντρική σκηνή

🎭

Φωνές γυναικών που αγάπησα
Μουσική παράσταση με αφηγηματικές γέφυρες, αναφορά σε εμβληματικές γυναίκες της Ευρώπης μέσα απ’ τα τραγούδια τους.
Στις 14 Οκτωβρίου 2017 στις 20:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Petit Paris d’Athénes – Το μικρό Παρίσι των Αθηνών»
Γυναίκες με ελεύθερη ψυχή, έντονη προσωπικότητα κι ακόμη εντονότερη ζωή που, με όχημα την τέχνη τους, έγιναν πρότυπα –ινδάλματα και σημάδεψαν με τα τραγούδια τους– και όχι μόνο -πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, αλλά και πολιτικά το γίγνεσθαι της Ευρώπης, μεταφέροντας το μήνυμα της ζωής, της αγάπης, της χαράς, του πόνου και του πάθους!
Γυναικείες φωνές που μας εξέφρασαν όλους και συνεχίζουν να ακούγονται με αμείωτο ενδιαφέρον ως τις μέρες μας!
Ένα μουσικό αφιέρωμα με ενδιάμεση αφήγηση – αναφορά σ’ αυτές που αποτέλεσαν κι
αποτελούν την φωνή της Ευρώπης (Ε. Πιάφ, Μ. Μερκούρη, Μ. Ντήτριχ, Α. Ροντρίγκεζ, Ν. Μούσχουρη, Δαλιδά κ.ά.)
Τραγούδι: Ντομένικα Ρέγκου
Κιθάρα: Αρετή Κοκκίνου
Κλαρινέτο: Γάσπαρης Μαμμάς
Επιμέλεια - παρουσίαση: Δημήτρης Βερύκιος

🎭

Το μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ επανέρχεται με ανανεωμένη σύνθεση για δύο παραστάσεις στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Petit Paris d’Athènes – Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών».
Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 17:00 και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 12:00 η συναρπαστική ιστορία της Νεφέλης και της Ναλιμάρ, ανάμεσα στη σύγχρονη πραγματικότητα και την παραμυθένια Ανατολή, ζωντανεύει μέσα από μια μουσική πανδαισία με υπέροχες μελωδίες, μαγευτικές φωνές και αέρινες χορογραφίες.
Το μιούζικαλ Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ αποτελεί μια προσαρμογή για παιδιά από τη Μάνια Βλαχογιάννη, συγγραφέα του βιβλίου Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ (Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ) και δημιουργό του ομότιτλου, πρωτοπόρου ελληνικού μιούζικαλ, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά με τη σύμπραξη της Λυρικής Σκηνής Κύπρου.
Τη μουσική για το μιούζικαλ έγραψε ο Έλληνας συνθέτης Balsam7teen και τη σκηνοθεσία υπογράφει η ίδια η συγγραφέας του έργου.
Το έργο τελεί υπό την υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος ενώ οι παραστάσεις στο Θέατρο «Έαρ Βικτώρια» έχουν παράλληλα φιλανθρωπικό χαρακτήρα με αποδέκτη τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Φροντίδα».
Σημαντικοί καλλιτέχνες του μουσικού θεάτρου χαρίζουν τη λάμψη τους στο Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ.
Ερμηνεύουν οι: Βασίλης Ασημακόπουλος, Μάνια Βλαχογιάννη, Μαριάννα Κουκουτσάκη
Χορεύουν οι: Παναγιώτης Μαρίνος, Αντιγόνη Χρόνη
Ακούγονται οι φωνές των: Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, Μάριος Ανδρέου, Αγγέλα Μεταλληνού

🎭

Γυναίκα, μάνα, αδελφή
Μουσική Παράσταση – Αφιέρωμα στα τραγούδια του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Petit Paris d’Athénes – Το μικρό Παρίσι των Αθηνών.
Ερμηνεία τραγουδιών: Νίκος Καρακαλπάκης, Βάλια Βρεττού.
Ανάγνωση κειμένων – Τραγούδι: Γεωργία Ζώη, Δήμητρα Ζέρβα, Νίκη Ιωαννίδου, Γιώργος Χριστοδούλου.
Η Μαρία Αλιφέρη διαβάζει κείμενα από τους «Μονολόγους στο Λυκαυγές» του Μίκη Θεοδωράκη.
Κείμενα: Μίκης Θεοδωράκης, Αναστασία Βούλγαρη.
Μουσικοί: Μαντολίνο – κιθάρα: Αρετή Κοκκίνου. Ακορντεόν – πιάνο: Αγγέλα Παπανικολάου.
⇨Στις 12/10 η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά και θα ηχογραφηθεί από τον ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό Sin Radio.

🎭

Θέατρο Έαρ Βικτώρια
Μαγνησίας 5 & Αριστοτέλους 132, Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2108220020

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη