Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Απόστολος Μωραϊτέλλης και η Αιώνια σφραγίδα

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Α.Μ.: Ήθελα να γράψω για μια ιστορία που συμβαίνει σήμερα αλλά θα έχει σχέση με κάποια που συνέβει σε μια άλλη εποχή, σε έναν άλλο αιώνα. Κάποιες φορές η ζωή μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που δεν εξηγούνται με τη λογική.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Α.Μ.: Στο γραφείο, στην κατοικία μου. Η μουσική μου, ο οικείος δικός μου χώρος παρέα με τους τετράποδους συντρόφους μου διαμόρφωσαν πολύ καλές συνθήκες για την παραγωγή του βιβλίου.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Α.Μ.: Από την ημέρα που ξεκίνησα να το γράφω μέχρι την τελευταία τελεία πέρασαν πέντε χρόνια. Ο καθαρός χρόνος όμως είναι τρία χρόνια.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Α.Μ.: Πολύ ελκυστικό, χρησιμοποιώ τα λόγια αναγνώστη που γνώρισα με αφορμή την ανάγνωση της ΑΙΩΝΙΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Α.Μ.: Στο μυθιστόρημα παρακολουθούμε την σχέση τριών ανθρώπων, του Αλέξανδρου, της Όλγας και της Ελίνας. Τυχαία περιστατικά τους φέρνουν κοντά στον ίδιο χρόνο. Θα ανακαλύψουν πως δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται και πως αυτή δεν είναι η μόνη ζωή που έζησαν. Στο μυθιστόρημα ΑΙΩΝΙΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ η πλοκή απογειώνεται μετά το τρίτο κεφάλαιο που ολοκληρώνεται η αναφορά στους τρεις πρωταγωνιστές. Η ιστορία εκτυλίσσεται και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού. Μας ταξιδεύει στον 1ο αιώνα την εποχή της πρώτης Σταυροφορίας, σε εκείνη της Γαλλικής επανάστασης και στα σημερινά δύσκολα χρόνια στην Ελλάδα της κρίσης.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Α.Μ.: Πέρασα υπέροχα. Η συγγραφή ενός μυθιστορήματος είναι μια πύλη σε ένα άλλο κόσμο. Σε αυτόν μπορείς να είσαι περισσότερο από ένας άνθρωπος και να βρίσκεσαι σε διαφορετικά μέρη και εποχές. Κουβάλησα πολλές σκηνές μέσα μου ψάχνοντας την επόμενη. Αυτές είναι μοναδικές εμπειρίες και μόνο όσοι τις γεύονται με καταλαβαίνουν.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Α.Μ.: Δεν ξεχωρίζω με την ετικέτα αγαπημένος κάποιον από τους τρεις. Η Ελίνα έχει τη συμπάθεια μου λόγω του χαρακτήρα της και της αυτοδιάθεσης με την οποία αντιμετωπίζει τον μεγάλο της έρωτα.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Α.Μ.: Μια φυγή από την ρουτίνα. Η πλοκή ξεπερνάει τα όρια της ερωτικής ιστορίας και οι σκηνές παρασέρνουν τον αναγνώστη σε μια άλλη διάσταση.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Α.Μ.: Η ζωή της μονάκριβης κόρης μου.

Φοβάστε...
Α.Μ.: Έχω φοβηθεί.

Αγαπάτε...
Α.Μ.: Πολύ.

Ελπίζετε...
Α.Μ.: Πάντα.

Θέλετε...
Α.Μ.: Όπως η ανάσα το οξυγόνο.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Α.Μ.: Δεν ξεχωρίζω κάποια κατηγορία. Αναγνώστρια μου η οποία συνήθως επιλέγει αστυνομικά βρήκε το βιβλίο μου υπέροχο και ολοκλήρωσε την ανάγνωση του σε τρεις ημέρες. «Εξαιρετικό, ήθελα να φτάσω στο τέλος» είπε.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Α.Μ.: Δεν υπάρχει πρέπει.

Γιατί δεν πρέπει;
Α.Μ.: Δεν υπάρχει δεν πρέπει.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Α.Μ.: Στα μεγάλα βιβλιοπωλεία, στο ηλεκτρονικό κατάστημα του εκδοτικού οίκου ΠΝΟΗ και στο blog μου loveissues.gr

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Α.Μ.: Στο facebook, στο twitter και στο instagram

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Α.Μ.: Το χρώμα της άμμου σε μια Μεσογειακή παραλία.

Ποια μουσική;
Α.Μ.: Σε ένα βιβλίο 146.000 λέξεων, η Aida του Giuseppe Verdi δένει αρμονικά με τα soundtracks του Hans Zimmer και την Glam Rock των Queen.

Ποιο άρωμα;
Α.Μ.: Λεβάντα.

Ποιο συναίσθημα;
Α.Μ.: ΑΓΑΠΗ.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Α.Μ.: Κινηματογραφική ταινία.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Α.Μ.: Γράφω από μικρή ηλικία, η επαγγελματική μου διαδρομή στον χώρο των εταιριών παραγωγής λογισμικού πρόσφερε την δυνατότητα να αφήσω το στίγμα μου σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Α.Μ.: Η αναζήτηση ενός βιβλίου έχει πάντα μια πρωτογενή ευχαρίστηση. Ο Ιούλιος Βερν ήταν στα εφηβικά μου χρόνια ο πολυδιαβασμένος μου συγγραφέας.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Α.Μ.: Είμαστε πομποί και δέκτες ταυτόχρονα. Η Αγία Γραφή είναι το μόνο βιβλίο με οδηγίες χρήσης για την ζωή μας.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Α.Μ.: Πλάθοντας μια προσωπικότητα και εντάσσοντας την σε ένα περιβάλλον μυθοπλασίας θα βρεθείς κάποια στιγμή σε ρόλο θεατή. Για εμένα η ανάγνωση από την θέση του ήρωα προσφέρει μια ακόμη επιλογή να διαβάσω την εξέλιξη της πλοκής από μια άλλη ματιά.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Α.Μ.: Αγάπη για το γράψιμο, είναι η απάντηση. Αν υπάρχει τότε θα λειτουργήσουν όλα για να υποστηρίξουν το τόλμημα να γράψει ένα βιβλίο.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Α.Μ.: Ένα βιβλίο που διαβάζεται έχει επιτυχία.
Στην εποχή μας καμία τύχη δεν υπάρχει χωρίς διαφήμιση. Όμως το καλό βιβλίο θα επιπλεύσει σε βάθος χρόνου με ή χωρίς αυτήν.

Τι την αποτυχία;
Α.Μ.: Δεν γνωρίζω.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Α.Μ.: Η πνευματική τροφή δεν βλάπτει ποτέ.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Α.Μ.: Μαχητής.
Το μυθιστόρημα του Απόστολου Μωραϊτέλλη, Αιώνια σφραγίδα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή. Περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε εδώ.

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Πνοή προσφέρουν το βιβλίο σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες σχετικές πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου 2019 και ο τυχερός θα παραλάβει το βιβλίο του από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Πνοή, Ζωοδόχου Πηγής 2, Αθήνα, 2102230206, 6909152132.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη