Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Καλλιόπη Παπουτσή και οι Ανεξίτηλες στιγμές

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Κ.Π.: Οι Ανεξίτηλες στιγμές αποτελούνται από δεκαέξι διαφορετικού ύφους ιστορίες, που η κάθε μία από αυτές δημιουργήθηκαν σε διαφορετικό χρόνο και για διαφορετικό λόγο. Όπως το διήγημα «Ρεβέκκα» γράφηκε στην ανάγκη μου να δημιουργήσω ένα χαρακτήρα ντετέκτιβ. «Οι αναμνήσεις από ψυχής» ξεπήδησαν από το μυαλό μου όταν θέλησα να περιγράψω την παραλία του Βόλου όπου ζω. Κάπως έτσι όλο αυτό το υλικό των δεκαέξι διηγημάτων ενώθηκε, έχοντας όμως όλες οι ιστορίες ένα κοινό σημείο. Την ανεξίτηλη στιγμή, που θα αλλάξει την ζωή κάθε ήρωα μου.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Κ.Π.: Αν και μου είναι δύσκολο να περιγράψω με μια λέξη τόσες διαφορετικές ιστορίες θα χρησιμοποιούσα για τις Ανεξίτηλες στιγμές την λέξη «Γαϊτανάκι».

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Κ.Π.: Να προετοιμαστεί για μια διαδρομή μέσα στις ζωές πολλών διαφορετικών ανθρώπων, χαρακτήρων, ηλικιών και τόπων. Ο αναγνώστης ανάλογα με την διάθεσή του μπορεί να επιλέξει να διαβάσει κάτι χιουμοριστικό ή συναισθηματικό, ή αστυνομικό. Μπορεί να ξεκινήσει από την αρχή ή και από το τέλος του βιβλίου. Η επιλογή δική του.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Κ.Π.: Όπως σας είπα οι Ανεξίτηλες στιγμές αποτελούνται από δεκαέξι διηγήματα διαφορετικού ύφους, που διαδραματίζονται σε διαφορετικό τόπο και χρόνο. Έτσι ο αναγνώστης θα κάνει ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο από την εποχή του εξήντα μέχρι σήμερα και από τις χώρες της Ανατολής θα βρεθεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Γιάννενα, το Παρίσι και σε πολλές άλλες περιοχές. Όσο για τον χρόνο, είναι το ταξίδι μιας ολόκληρης ζωής.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Κ.Π.: Τα χρόνια επούλωσαν τις πληγές στο σώμα μου και στην ψυχή μου. Τις μνήμες μου όμως ήταν αυτό το μολύβι που δε με άφηνε να τις ξεχάσω, να τις εξαλείψω. Κάθε μολυβιά, μια εικόνα των ματιών μου· κάθε χιλιοστό που μίκραινε το μολυβάκι μου ξαλάφρωνε την καρδιά μου.
Η συλλογή διηγημάτων της Καλλιόπης Παπουτσή, Ανεξίτηλες στιγμές, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Βρείτε το εδώ.

Στην περίληψη λέει:
Αρκεί μια στιγμή χαράς, λύπης, θυμού, για να αλλάξει την πορεία της ζωής μας;
Πολλές φορές είναι αρκετά ακόμα και λίγα λεπτά για να ανατρέψουν αυτά που γνωρίζαμε ή να ανακαλύψουμε αυτά που δεν γνωρίζαμε, για τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους ανθρώπους που εμπιστευόμαστε.
Όμως υπάρχουν κάποιες στιγμές που μένουν ανεξίτηλες στάμπες στο μυαλό και την ψυχή μας.
Σε κάθε μια από τις δέκα έξι ιστορίες του βιβλίου, οι ήρωες βιώνουν μια ανεξίτηλη στιγμή που θα ανατρέψει τα δεδομένα της ζωής τους.
Για την Αγγελική μια φωτογραφία,
Για την Βασιλική μια αποκάλυψη,
Για την Στελίνα ένα άλμπουμ,
Για την Alina ένα μικρό μολυβάκι,
Για τον Παναγιώτη μια λέξη,
Για την Κάτια το άνοιγμα μιας πόρτας,
Αυτοί, είναι μερικοί από τους ήρωες που θα συναντήσει κανείς στις «Ανεξίτηλες Στιγμές» που για κάποιους από αυτούς δεν θα υπάρχει επιστροφή.

Η Καλλιόπη Παπουτσή γεννήθηκε στο Βόλο όπου και ζει. Αν και λογίστρια στο επάγγελμα η ψυχή της φλέρταρε από μικρό παιδί με τις τέχνες. Στην Θεσσαλονίκη -όπου έζησε αρκετά χρόνια- έκανε σπουδές στο ελεύθερο σχέδιο και την μουσική, ανώτερα θεωρητικά και πιάνο. Εργάστηκε στο χώρο των ωδείων και της εκπαίδευσης παραδίδοντας μαθήματα σχεδίου. Έχει ασχοληθεί με την ζωγραφική σε επαγγελματικούς χώρους και σε παιδικά δωμάτια. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής αλλά έκανε και προσωπική έκθεση. Παράλληλα σπούδασε Λογιστική και σήμερα ζει και εργάζεται σε αυτόν τον κλάδο, στο Βόλο. Ως λάτρης της λογοτεχνίας, συμμετείχε σε διάφορες λέσχες ανάγνωσης καθώς και σε τμήματα δημιουργικής γραφής. Παράλληλα είναι μέλος στην θεατρική πειραματική σκηνή Ν. Ιωνίας Βόλου. Το πρώτο μυθιστόρημά της «Δια πυρός και συζύγου» κυκλοφόρησε το 2013. Το δεύτερο γραπτό της εγχείρημα είναι η συλλογή διηγημάτων με τον τίτλο «Ανεξίτηλες Στιγμές».

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη