Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Επιλογές πολιτισμού και νέα για τον Ιούλιο του 2019

Επιλογές πολιτισμού και νέα για τον Ιούλιο του 2019. Η ανάρτηση ενημερώνεται διαρκώς. Κρατήστε τη στα αγαπημένα, στους σελιδοδείκτες σας...

Η θεατρική ομάδα Beans παρουσιάζει, την Κυριακή 14/7 στις 21.00 στο θέατρο Olvio (Ιερά Οδός και Φαλαισίας 7, Κεραμεικός) και τις Τρίτες, Πέμπτες 16/7, 18/7, 23/7 και 25/7 στο θέατρο 104 (Ευμολπίδων 41, Γκάζι), το θεατρικό έργο με τίτλο Αντωνυμία, βασισμένο στο Pronoun του Evan Placey, σε διασκευή της Κυβέλης Ζώτου και σκηνοθεσία του Will J. Bright. Το έργο πραγματεύεται την σχέση ενός έφηβου transgender αγοριού, του Dean, κατά την περίοδο του επαναπροσδιορισμού του φύλου του, με τον επίσης έφηβο αλλά cisgender Άλεξ. Θίγει το θέμα της αποδοχής και αντιμετώπισης των τρανς εφήβων από την οικόγενεια, το εκπαιδευτικό σύστημα και το φιλικό περιβάλλον τους.
Σκηνοθεσία: Will J. Bright | Σκηνικά: Μαντίθεος-Ματθαίος Μαυρομμάτης, Τζίμυ Παναγιωτόπουλος | Κοστούμια: Νεφέλη Χατζάτογλου, Τζίμυ Παναγιωτόπουλος | Διασκευή: Κυβέλη Ζώτου | Πρωταγωνιστούν: Μαντίθεος-Ματθαίος Μαυρομμάτης, Τζίμυ Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Αλέξανδρος, Λεύκιππος Γεώργας Νεφέλη Χατζάτογλου, Κυβέλη Ζώτου, Αντώνης Τριανταφυλλόπουλος, Will J. Bright, Λεωνίδας Φιλιππίδης, Νίκος Έκτορας Κλητοράκης
Η Θεατρική Ομάδα ACTORS IN ACTION σας καλεί στο Θέατρο Της Ημέρας [Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (Μετρό Πανόρμου), 6944386730] το Σάββατο 6 Ιουλίου και τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 20.30 για να σας παρουσιάσει μια σύνθεση από 7 μονόπρακτα και 1 μονολόγου με τίτλο Κραυγές γυναικών! Αυτά τα έργα έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν ενάντια στη βία (λεκτική, σωματική, συναισθηματική, ψυχική) που υφίστανται οι γυναίκες.
Τα ΕΦΤΑ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ & ο ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ (κατά σειρά παρουσίασης) είναι:
1) ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΕΡΘΑ του Τεννεσσή Ουίλλιαμς
2) Η ΛΑΙΔΗ ΦΘΕΙΡΟΖΟΛ του Τεννεσσή Ουίλλιαμς
3) Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ του Τεννεσσή Ουίλλιαμς
4) ΓΥΡΙΣΑ ΣΠΙΤΙ– Μονόλογος του Ντάριο Φο
5) ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΛΙΛΥ; του Τεννεσσή Ουίλλιαμς
6) ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ του Τεννεσσή Ουίλλιαμς
7) Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ- Πρώτη Πράξη, Σκηνή 2 του Μάρτιν Μακντόνα
και Ο ΡΟΛΟΣ του Γιώργου Καστρουνή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Γιώργος Καστρουνής | ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Γιώργος Σηφάκης | ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Άγγελος Ντοβίνος | ΠΑΡΑΓΩΓΗ: “Actors in Action” | Παίρνουν μέρος (κατά αλφαβητική σειρά) τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας, “ACTORS IN ACTION” (Wednesday Group): Βασιλείου Μαριάννα, Γούλη Ελένη, Δανίκα Χαρά, Καντλή Νάνσυ, Καρμιράντζου Τάνια, Κατσιματίδου Χρύσα, Λέκκα Ελένη, Μέλιου Κατερίνα, Μποδόσογλου Σωτήρης, Πουλοπούλου Ινώ, Σταματάκη Διονυσία, Στάμου Ελένη, Τερζή Σάρα

Η επιτυχημένη αγγλόφωνη θεατρική παράσταση Women of Passion, Women of Greece επιστρέφει στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας–Θεάτρου Το Τρένο στο Ρουφ σε νέο κύκλο παραστάσεων κάθε Σάββατο στις 19.00.
Συγγραφή/δραματουργία: Ευγενία (Τζένη) Αρσένη | Σκηνοθεσία/σκηνικά: Τατιάνα Λύγαρη | Κοστούμια: Ντόρα Λελούδα | Μουσική σύνθεση: Φώτης Μυλωνάς | Video design: Σπύρος Ρασιδάκης | Fωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης | Eιδικές κατασκευές: Δανάη Κουρέτα | Ερμηνεύει η Εβελίνα Αραπίδη | Συμμετέχει ο μουσικός Φώτης Μυλωνάς (φωνή, κιθάρα, μαντολίνο, μπανσούρι, κρουστά)
Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ (προηγούμενο έτος)

DROP FESTIVAL 2019 12 & 13 Ιουλίου από τις 17.οο ως τα μεσάνυχτα στην Τεχνόπολις-Γκάζι. Φέτος το καλοκαίρι το νέο Drop Festival έρχεται στη Τεχνόπολη με σκοπό  να πρωταγωνιστήσει στην καλοκαιρινή Αθήνα! Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της hip hop σκηνής της Ελλάδας  συναντιούνται για πρώτη φορά κάτω από το ίδιο line up και σε συνδυασμό  με ένα εκρηκτικό οπτικοακουστικό open air show υπόσχονται το καλύτερο  live του καλοκαιριού.
12 Ιουλίου: Μερικοί από τους καλύτερους εκπρόσωπους της hip hop σκηνής είναι εδώ! Αναμφισβήτητα καθιερώθηκαν ως το το Hip Hop group με το πιο hardcore ήχο  από το 2000 και μετά. Τα, κυρίως, battle κομμάτια τους χιτάρανε αρκετές  φορές και οι συναυλίες τους αποτελούν σημείο αναφοράς στην ελληνική rap  σκηνή. Οι RNS στη πλήρη σύνθεση τους για μια ακόμη φορά, φέρνουν το σκληρό τους ήχο στη σκηνή της Τεχνόπολης και θα είναι αυτοί που θα  κλείσουν τη μοναδική αυτή βραδιά για τους φανατικούς ακόλουθους του rap. Ανήκοντας στην τρίτη γενιά της rap σκηνής, Οι Φι Βήτα Σίγμα (Rio, Mani, Dj Mode) έχοντας στη setlist τους κομμάτια από Bong Da City αλλά και δικά τους,έρχονται και αυτοί στη σκηνή της Τεχνόπολης για να ξεσηκώσουν το κοινό με τις ρίμες τους. Ο Ο Άσαρκος, ένας από κατά γενική ομολογία καλύτερους εκπροσώπους της Rap μουσικής, έχοντας πρόσφατη τη κυκλοφορία του δίσκου «Φάμπρικα» ως Τρίτος Οφθαλμός μαζί με τον AV47, έρχεται να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες του κοινού του ακόμη μια φορά. Ο Hatemost aka princeXXIII από Βήτα Πείς και ο DwmndV θα γεμίσουν το ήδη πολύ δυνατό Line up με το σκληρό flow τους και κομμάτια από τον τελευταίο τους δίσκο «COMPLEX» που σάρωσε. Οι ΕΠΛΚΤ έχοντας τη κυκλοφορία τους τελευταίου τους δίσκου «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ» που ξεχώρισε, θα δώσουν πόνο με το δικό τους προσωπικό στυλ. Ο ΠΑΙ ΦΑΝ aka «Το παιδί φάντασμα» έχοντας ήδη παρουσιάσει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «ΛΙΛΙΘ» θα ανέβει στο stage της Τεχνόπολης και μαζί με τον ΑΠΕΘΑΝΤO που τράβηξε τα βλέμματα τον τελευταίο καιρό με το track «KAIOKEN», ως εκπρόσωποι και αυτοί της Underground Rap σκηνής, αναμένεται να έχουν μια εκρηκτική συνεργασία.
13 Ιουλίου: Η δεύτερη μέρα του Drop Festival ανήκει στη «νέα σχολή» του ελληνικού  rap και δεν θα μπορούσε να λείπει ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα αυτής  της γενιάς, οι «Above The Hood»( Hawk, Sapranov, Pepe Frantik, Long3, Spine,  Smuggler, Oxizer, Otto, Jester). Παρά το ότι ξεκίνησαν από τη βόρεια Ελλάδα, και από διαφορετικές περιοχές οι περισσότεροι, κατάφεραν να αποκτήσουν πολλούς φανατικούς οπαδούς μέχρι την Αθήνα και η σκηνή της Τεχνόπολις αναμένεται να είναι ασφυκτικά γεμάτη. Ο Saske, ένα ακόμα παιδί της επαρχίας με μνήμες από το Μαΐάμι της Φλόριντα όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια έρχεται να ξεσηκώσει το κοινό του με κομμάτια όπως το «Ξέρω Μάνα» και το «Ένστικτο» που χιτάρανε με ευκολία στο YouTube και τον καθιέρωσαν ως ένα από τους βασικούς εκπροσώπους της «new school» rap μουσικής. Είναι από τους δημιουργούς της δισκογραφικής εταιρίας OffBeat Records και οι μουσικές του σπουδές τον βοηθούν να δίνει μεγάλη σημασία στη μελωδικότητα των κομματιών του, όπως το «Ο βασιλιάς του Autotune». Ο Slogan θα είναι μαζί μας τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ και το set list του θα μας ξεσηκώσει! Μεγάλωσε στο Περισσό και δηλώνει πρώτα producer και μετά rapper. Ο Illeo θα μάθει στο κοινό του «Γαλλικά και πιάνο» και άλλα κομμάτια με «βρώμικο» στίχο που τον έχουν αναδείξει στην underground rap σκηνή. Ο Mente Fuerte, frontman της Black Bandana και «ισχυρός νους», όπως μεταφράζεται το όνομα του στα ισπανικά θα βρεθεί κι αυτός στη σκηνή για να ξεσηκώσει το κοινό του με κομμάτια από το δίσκο του «Kingpin», μια εξαιρετική δουλειά, κατά γενική ομολογία. O Vlospa είναι ο μοναδικός rapper που γράφει ρίμες στα ελληνικά και στα γαλλικά και θα κλείσει με την παρουσία του τη γεμάτη αυτή λίστα των εκπροσώπων του νέου ρεύματος της rap.
Επιθυμίες: Μια θεατρική παράσταση του Στέλιου Καλαθά και της ομάδας +αίσθημα 4, 5, 6 Ιουλίου στο Θέατρο Αργώ [Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, 6946105520]. Πότε και πώς γεννιέται μια επιθυμία; Πότε γίνεται αυταπάτη; Ποια είναι η μεγαλύτερή σου επιθυμία; Πόσο επιθυμείς να σε επιθυμούν; Για ποιο λόγο κάποιες επιθυμίες γίνονται αφορμή σύγκρουσης και δείχνουν την αδυναμία της ύπαρξής μας; Ποιος φόβος σου κρύβεται πίσω από την επιθυμία; Μήπως όσο μεγαλώνεις όλες οι επιθυμίες σου αφομοιώνονται σε ΜΙΑ, και ποια είναι αυτή;
Σκηνοθεσία: Στέλιος Καλαθάς | Σκηνικά/Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος | Χορογραφία: Αναστάσιος Δεληγιάννης | Μουσική Επιμέλεια/Βίντεο/Φώτα: Νίκος Γκούμας | Κατασκευή Μάσκας: Ανδρέας Λιάλιος | Φωτογραφία: Βαγιανός Καλαθάς | Βοηθός Σκηνοθέτη/Υπεύθυνη παραγωγής: Σοφία Ρίζου | Παραγωγή: Συναισθηματική Διαλεκτική
Οι εκδόσεις Εύμαρος, ο μεταφραστής Νεκτάριος-Γεώργιος Κωνσταντινίδης και η συγγραφέας Μαρία Κυριάκη συστήνουν στο ελληνικό κοινό τον Γάλλο Ακαδημαϊκό Ρενέ ντε Ομπαλντιά. Το βιβλίο Ο Αείμνηστος - Το Άζωτο περιλαμβάνει τα δύο ομώνυμα μονόπρακτα του Ρενέ ντε Ομπαλντιά, δύο ευφυείς μαύρες κωμωδίες με στοιχεία του θεάτρου του παράλογου που μεταφράζονται για πρώτη φορά στα ελληνικά.
Όπως γράφει η Μαρία Κυριάκη στον πρόλογό της, Ο Αείμνηστος είναι ένα εξαιρετικό δείγμα μαύρης κωμωδίας με στοιχεία του θεάτρου του παράλογου, ένα μικρό, ευφυές μονόπρακτο για δύο γυναίκες ηθοποιούς. Το Άζωτο είναι μια μονόπρακτη μαύρη κωμωδία που γράφτηκε το 1961 και στην οποία ανιχνεύουμε όλα τα αγαπημένα σημεία αναφοράς του ευφυούς συγγραφέα, τον σαρκαστικό σχολιασμό, την απρόβλεπτη και διαρκή λεκτική ανατροπή, τις παροιμίες, τους συμβολισμούς.
Ο Πολυχώρος Αυλαία [Β Μεραρχίας και Κουντουριώτου, Πειραιάς, 2104297771, 6906461616] παρουσιάζει το Ο Καραγκιόζης στο Αυλαία του Θεάτρου Σκιών ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Κάθε φορά με νέο έργο. Διασκεδαστικές φρέσκιες ιστορίες παραδοσιακές και συνάμα διδακτικές... Με διαφορετικό εκπαιδευτικό θέμα η κάθε μία παράσταση... Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να προμηθευτούν παραδοσιακές ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ φιγούρες του καραγκιόζη και της παρέας του στο τέλος της κάθε παράστασης για να έχουν κάτι που θα τους ξυπνά μεγαλώνοντας γλυκιές αναμνήσεις... Επίσης, μπορούν να ανέβουν πάνω στην σκηνή και να μάθουν τα μυστικά της παραδοσιακής αυτής τέχνης. Δώρα εκπλήξεις για τα παιδιά!
Κάθε Σάββατο στις 18.00
Καραγκιόζης... είναι λέξη τούρκικη και σημαίνει "Μαυρομάτης"... Είναι ο γνωστός ήρωας του Θεάτρου Σκιών που σκορπά με την εξυπνάδα του, το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους... Είναι τέλειος τύπος ανθρώπου του λαού... Καλόκαρδος, πατριώτης, ερωτιάρης, ετοιμόλογος, πολιτικός. Πότε είναι πλούσιος, πότε φτωχός, πότε κάνει τον κουτό, πότε τον παλικαρά. Είναι ο τέλειος τύπος Ρωμιού. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τρόπος ψυχαγωγίας στην Ελλάδα, προερχόμενος από την Τουρκία. Ο δημοφιλής λαϊκός ήρωας εδώ και αιώνες χαρίζει γέλιο και συγκίνηση. Προσπαθεί να μας πείσει ότι τα πράγματα θα φτιάξουν και να μην υποκύπτουμε εύκολα. Να ξεπερνάμε τις δυσκολίες που πάντα θα συναντάμε όσο πιο ανώδυνα και χαριτωμένα δίνοντάς μας κουράγιο και δύναμη. Πάντα εφευρετικός και ετοιμόλογος, βρίσκει τις πιο απίθανες δικαιολογίες ώστε να μοιραστούν αλλού οι ευθύνες. Την σημερινή εποχή συναντάμε μια αντιστοιχία με την κατάσταση που βιώνουμε χρόνια τώρα και παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε...
Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίαση της παράστασης Αντιγόνη του Σοφοκλή, η Ομάδα Σημείο Μηδέν, ανακοινώνει την έναρξη περιοδείας κατά τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο και Σεπτέμβριο σε επιλεγμένους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση παράστασης από την Ομάδα σε ανοιχτά θέατρα. Η παράσταση είναι το αποτέλεσμα πολύμηνου εργαστηρίου πάνω στην αρχαία Τραγωδία. Για τις ανάγκες της ερευνητικής διαδικασίας και της παράστασης δημιουργήθηκε νέα μετάφραση από τον Δημήτρη Δημητριάδη.
22/7 | Θεσσαλονίκη | Δημοτικό Θέατρο Κήπου - Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου | Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης | Σκηνοθεσία, διαμόρφωση χώρου, επιμέλεια κοστουμιών: Σάββας Στρούμπος | Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης | Φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης | Δραματολόγος: Μαρία Σικιτάνο | Photo credits: Αντωνία Κάντα | Δημιουργία αφίσας: Soul Design | Επικοινωνία παράστασης: Μαριάννα Παπάκη | Διανομή: Αντιγόνη: Έβελυν Ασουάντ, Κρέων: Κωνσταντίνος Γώγουλος, Τειρεσίας-κορυφαία Χορού: Έλλη Ιγγλίζ, Ισμήνη-Αγγελιαφόρος: Ανδρομάχη Φουντουλίδου, Αίμων: Γιάννης Γιαραμαζίδης, Ευρυδίκη-κορυφαία Χορού: Ρόζυ Μονάκη, Φύλακας-Εξάγγελος: Στέλιος Θεοδώρου - Γκλίναβος, Χορός: η Ομάδα
Ανεβαίνοντας τη σκάλα του Άγγελου Μοσχονά από 8 Ιουλίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 στο θέατρο Χυτήριο [Ιερά οδός 44, 2103412313]. Στην δεκαετία  του 60 οι ήρωες, θαμώνες ενός καφενείου, άνθρωποι της καθημερινής πραγματικότητας δέχονται τις επιρροές των καταστάσεων που δημιουργούνται γύρω τους, αντιδρώντας ο καθένας με τον δικό του διαφορετικό τρόπο. Αντιμετωπίζουν με χιούμορ τις δυσκολίες της ζωής προσπαθώντας να ανέβουν τη « σκάλα». Ένας από αυτούς φτάνει στην κορυφή και τότε… Μια εξελισσόμενη κωμωδία του Άγγελου Μοσχονά όπου το χιούμορ εναλλάσσεται με την συγκίνηση.
Κείμενο: Άγγελος Μοσχονάς | Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς, Άγγελος Μοσχονάς | Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Αγγελοπούλου | Σχεδιασμός Φωτισμού: Μανώλης Μπράτσης | Μουσική Επιμέλεια: Αυγερινός Σουλόπουλος | Ενδυματολογική Επιμέλεια: Ρένα Μοσχονά | Φωτογραφίες: Άγγελος Μαρτσέλο& Απόστολος Δελάλης | Δημόσιες Σχέσεις : Άντζυ Νομικού | Παίζουν οι Ηθοποιοί: Σπύρος Μπιμπίλας, Άννα Παντζέλη, Γιάννος Παπαευσταθίου, Γιώργος Καπετανάκος, Αυγερινός Σουλόπουλος, Κατερίνα Φελλά και ο Σπύρος Θεοδόσης

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη