Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

15 ιστορίες για την απώλεια


Ζούμε μια ζωή γεμάτη στιγμές. Στιγμές που μας γεμίζουν, αλλά και άλλες που, πότε μας αδειάζουν, πότε μας αφήνουν μια πικρή αίσθηση στο χρόνο που περνά και αφήνουμε πίσω μας. Αυτή η πικρή αίσθηση είναι η απώλεια. Μικρή, μεγάλη, δεν έχει πάντα σημασία. Δε χρειάζεται να χαθεί μια ζωή για να τη νιώσουμε. Υπάρχει σε χιλιάδες συναισθήματα. Μπορούμε να τη συναντήσουμε χάνοντας ένα αγαπημένο αντικείμενο ή κι έναν έρωτα. Η απώλεια υπάρχει και στις χαμένες ευκαιρίες, αλλά και σε συναισθήματα που δε θ' αποκτήσουμε ποτέ ξανά.

Μέσα από το βιβλίο της «15 ιστορίες για την απώλεια», η συγγραφέας Κέλλυ Κουναλάκη, μας μιλάει για πράγματα ή καταστάσεις που αναγκαστήκαμε ν' αποχωριστούμε και για την αίσθηση που μας αφήνει η απουσία τους. Ένα μεγάλο μέρος του είναι αφιερωμένο στα συναισθήματα και στη διαφορετικότητα των νέων πραγμάτων που καλούμαστε να διαχειριστούμε, είτε αυτά είναι καλά, είτε άσχημα. 

Αγάπες που έρχονται, ζωή στη δύση τους, αντικείμενα που επιθυμούν τη θέση τους στο ράφι, αλλά και στην καρδιά μας, παραμύθια που μοιάζουν στοιχειωμένα. Η κάθε ιστορία κρύβει μέσα τη δική της απώλεια, τα συναισθήματα πρωταγωνιστούν και γινόμαστε θεατές μιας άλλης όψης των καταστάσεων.

Η συγγραφέας αγγίζει κάποια θέματα με ιδιαίτερη ευαισθησία, προκειμένου να μας παρουσιάσει έναν εσωτερικό κόσμο, ο οποίος δε βγαίνει πάντα στην επιφάνεια. Χρησιμοποιεί απλή γλώσσα -ίσως σε κάποια σημεία περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε- και ένα διαφορετικό ταξίδι ξεκινά.

Προσωπική μου άποψη, θα το ήθελα λιγότερο φανταστικό, μιας και σε μένα τουλάχιστον, μοιάζει σαν μίξη παραμυθιού και πραγματικότητα ως προς τη θεματολογία της κάθε ιστορίας. Δεν παύει όμως να μας χαρίζει ένα σεργιάνι σ' έναν κόσμο που υπάρχει κάτι περισσότερο ή και λιγότερο. Είναι ο κόσμος της απώλειας, αλλά και του παραμυθιού.


Η συλλογή διηγημάτων της Κέλλυς Κουναλάκη, 15 ιστορίες για την απώλεια, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Η Κέλλυ Κουναλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα την ημέρα της γιορτής των ερωτευμένων του 1987 και έκτοτε δεν βρέθηκε κανείς να την πείσει να μετακομίσει σε άλλη πόλη, χώρα ή πλανήτη, παρότι το κλεινόν άστυ την κουράζει φοβερά κάποιες φορές. Σπούδασε International Marketing (City University of Seattle), ενώ από το 2007 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα με τις εργασίες και τις σπουδές, αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, κυρίως για μουσική και ευρύτερα πολιτιστικά θέματα. Το 2017 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βακχικόν το παραμύθι ενηλίκων Το Ταίρι.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη