Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Αίτιον

Ανάμεσα στις εκατοντάδες ιστοσελίδες για τον πολιτισμό, ανάμεσα στα τόσα περιοδικά του σχετικού τύπου και μέσα από όλες τις αρθρογραφίες που μπορεί κανείς να ανιχνεύσει, ήρθε ένα νέο έντυπο free press με σκοπό να κερδίσει το ενδιαφέρον μας και, κυρίως, να διαβαστεί από τους λάτρεις του Λόγου, της Τέχνης και του Πολιτισμού.
Έτσι λοιπόν, αν ο δρόμος σας σας φέρει στην Ακρόπολη και θελήσετε να πιείτε έναν καφέ ή το ποτό σας κάπου ατμοσφαιρικά, αξίζει να επισκεφθείτε τον Πολυχώρο Αίτιον -Τζιραίων και Μακρυγιάννη- όχι μόνο για την νεοκλασική του ατμόσφαιρα ή τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί, μα, πλέον, και για να βρείτε το ομότιτλο περιοδικό του.
Η ανάγκη της έκδοσης προέκυψε ως αποτέλεσμα αγάπης των ανθρώπων τού Αίτιον προς το λογοτεχνικό βιβλίο -συνεκδοχικά προς τους αναγνώστες, τους συγγραφείς κι εκδότες- εξού και στις σελίδες του θα βρείτε νέα του χώρου, παρουσιάσεις και κριτικές βιβλίων ή θα γνωρίσετε νέους συγγραφείς. Όμως, πέρα από το βιβλίο, το περιοδικό αγγίζει τον ευρύ καλλιτεχνικό χώρο, κι έτσι θα διαβάσετε θέματα σχετικά με το θέατρο, την εικαστική τέχνη κ.ά., ακόμα και άρθρα επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Στο τεύχος που έπεσε στα δικά μου χέρια (από όπου και οι σαρώσεις του προκείμενου), βρήκα στίχους της Τούλας Μπαρνασά -για την περίπτωση της οποίας είχαμε μιλήσει σε προηγούμενο χρόνο στο koukidaki- από τη συλλογή «Ανθηδονία», το ποίημα «Μαθήματα ζωής» του Γιάννη Παπουτσάκη από τη συλλογή «Η μοναξιά του θεού», το «Χιόνι» του Παναγιώτη Τζανετάκου από τη συλλογή «Μικροί εσπερινοί», την «Ισορροπία» της Zoe Savina κ.ά. και παράλληλα με ενθουσίασε το άρθρο του καθηγητή Φυσικής Διαστήματος, του κ. Ξενοφών Μουσά, που αναφέρεται στην Αρχαία Ελληνική αστρονομία και αστροφυσική (Μηχανισμός Αντικυθήρων), το άρθρο «Περί αστυνομικής λογοτεχνίας» για τη συνολική προσέγγιση του στο θέμα και η συνέντευξη του κιθαρίστα και συνθέτη Παναγιώτη Μάργαρη για το «Πρελούδιο στον έρωτα».
Φυσικά, τα παραπάνω είναι μόνο ενδεικτικά των ποικίλων θεμάτων που συναντά κανείς στο μαγκαζίνο, μα οι λάτρεις του χαρτιού θα βρουν κι εκείνη την χαρακτηριστική μυρωδιά του ιλουστρασιόν που τείνει να εξαλειφθεί λόγω της χρήσης των έξυπνων ηλεκτρονικών συσκευών... ενώ όλοι θα βρουν έναν επιπλέον λόγο να πιούν το ρόφημά τους στον πολυχώρο.
Ζητήστε το με την πρώτη ευκαιρία.
Κλικ για περισσότερα της Τζένης Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη