Έγκλημα στο Πότζο

Βρισκόμαστε το Μπάκολι όπου θα βρεθεί το πτώμα μιας νέας γυναίκας και θα ξεκινήσει η έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου της, με τη συμμετοχή του καθηγητή Σπινέλλι, που είναι ο κεντρικός χαρακτήρας της ιστορίας. Τα πράγματα περιπλέκονται και δυσκολεύουν γρήγορα καθώς η υπόθεση αφορά αρχαιοκαπηλία και εμπλέκεται η Καμόρα, δηλαδή η μαφία.

Ο Πάνος Παντελούκας γράφει αυτό το σπιντάτο, θα λέγαμε, αστυνομικό και μας μεταφέρει στην Νότια Ιταλία με τα εύγευστα θαλασσινά εδέσματα, τη θάλασσα και τον μεσογειακό ήλιο, μα και με τα προβλήματα ανεργίας που αντιμετωπίζουν κυρίως οι νέοι. Μας συστήνει έναν γλυκύτατο εγκληματολόγο που απολαμβάνει το νόστιμο φαγητό και λατρεύει τη σύντροφό του και την πίπα του, και που έχει στο πλευρό του έναν καλό του φίλο, τον επιθεωρητή Σκιάνο. Οι δυο τους συνεργάζονται στην εξιχνίαση υποθέσεων -προφανώς εγκλημάτων- ενώ η σημείωση ότι αυτή η ιστορία αποτελεί την πρώτη μιας σειράς με τον ίδιο ήρωα δείχνει ότι θα υπάρξει συνέχεια -το εύχομαι.

Η ανάγνωση είναι γρήγορη κι εθιστική -ίσως γι' αυτό είναι τόσο γρήγορη- και το σύνολο γοητευτικότατο. Θα το χαρακτήριζα βιβλίο με ιταλικό ταμπεραμέντο, όμως είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την Ελλάδα, κι επιπλέον λαμβάνουμε και μια σειρά από ενδιαφέρουσες πληροφορίες· αυτή η μικρή γνώση που μένει στο τέλος ως εφόδιο και έξτρα κέρδος τού αναγνώστη.

Ιδανικό για λάτρεις του είδους και βιβλιόφιλους που βαριούνται τις μεγάλες περιγραφές. Ιδανικό για πολυάσχολους και γενικά τύπους που δε διαθέτουν πολύ χρόνο. Ιδανικό για όλες τις ηλικίες αλλά προτείνεται και για τους έφηβους του κύκλου σας λόγω υπόθεσης.
Κλικ για περισσότερα της Τζένης Κουκίδου
Η αστυνομική νουβέλα του Πάνου Παντελούκα, Έγκλημα στο Πότζο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.
Ευχαριστώ τις εκδόσεις Βακχικόν για τη διάθεση του βιβλίου.