Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Η Ελίνα Εγγλέζου και η Goditha

Goditha

Η ροκ όπερα Goditha είναι ένα μιούζικαλ που συνδυάζει τη δύναμη της μέταλ μουσικής με τους τρυφερούς ήχους των φλάουτων, κλαρινέτων, βιολιών και άλλων ορχηστρικών οργάνων. Η συνθέτρια και τραγουδοποιός Ελίνα Εγγλέζου και ο κορυφαίος συνθέτης-ενορχηστρωτής-παραγωγός Μπόμπ Κατσιώνης ένωσαν τη φαντασία τους και δημιούργησαν ένα έργο άκρως μελωδικό και ταυτόχρονα γεμάτο ένταση και ενέργεια, τυλιγμένο με μία ατμόσφαιρα που παρασύρει τον ακροατή σε μία δίνη αντιφατικών συναισθημάτων μέσα από τραγούδια που θα του μείνουν αξέχαστα.

Το έργο είναι ένα μεσαιωνικό παραμύθι το οποίο διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό όπου εκτυλίσσεται η ιστορία της Goditha, μίας νεαρής κοπέλας η οποία προδομένη και τυφλωμένη από το μίσος, παραδίνεται στην Daeva, την πριγκίπισσα του Σκότους, για να ζητήσει εκδίκηση. Πλέκει έτσι έναν ιστό πάνω στον οποίο οι άλλοι 15 χαρακτήρες του έργου ακροβατούν διαρκώς ανάμεσα στο καλό και το κακό.
Από όσο γνωρίζουμε, η Goditha είναι η πρώτη ροκ όπερα γραμμένη από γυναίκα στην παγκόσμια δισκογραφία. Το διπλό cd θα κυκλοφορήσει από την Symmetric Records και είναι διαθέσιμο για pre-order από τις 21 Σεπτεμβρίου 2020 στο goditha.bandcamp.com σε ψηφιακή καθώς και σε φυσική μορφή μέσα σε ένα 8σέλιδο πολυτελές digipak το οποίο θα περιλαμβάνει 48σέλιδο booklet με στίχους και φωτογραφίες από την παράσταση.

Η Ελίνα Εγγλέζου απαντά σε λίγες ερωτήσεις σχετικά με το εγχείρημα...

Ελίνα Εγγλέζου

Πώς προέκυψε η ιδέα; Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με αυτό το μουσικό είδος;
Ελίνα Εγγλέζου: Kατ' αρχήν σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας στο έργο μας.
Από μικρή ήθελα να γράψω ένα μιούζικαλ με μία μάγισσα αλλά το έργο ζωντάνεψε στη φαντασία μου το 2017 όπου και ξεκίνησε σιγά-σιγά η παραγωγή του. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με διάφορα είδη μουσικής και να συνδυάζω στοιχεία και μουσικά όργανα φαινομενικά αταίριαστα που όμως εξυπηρετούν την σύνθεση και την ατμόσφαιρα του τραγουδιού. Στις ενορχηστρώσεις της Goditha συνυπάρχουν παραδοσιακά όργανα όπως το ούτι, το κλαρινέτο και η μπαλαλάικα μαζί με άλλα συμφωνικά και τον σκληρό ηλεκτρικό ήχο.

Προσωπικά θεωρώ ότι μια σύγχρονη ροκ όπερα απευθύνεται σε όλους. Ποια είναι η δική σας άποψη; Υπάρχει κάποιο κοινό που θα γοητευτεί περισσότερο ή λιγότερο, και γιατί;
Ε.Ε.: Συμφωνώ απόλυτα. Μία ροκ όπερα δεν πρέπει να έχει συγκεκριμένο κοινό. Είναι ένα έργο για όλους, μέσα στο οποίο τα είδη μουσικής που ακούγονται πρέπει να ισορροπούν σωστά και να εναλλάσσονται αναλόγως της πλοκής για να χτίζουν την ανάλογη ατμόσφαιρα στον ακροατή / θεατή.

Αν έπρεπε να το περιγράψετε με μία λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Ε.Ε.: Μελωδικό.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη μουσική σκηνή στη χώρα μας εν τω συνόλω;
Ε.Ε.: Υπάρχουν απίστευτα ταλέντα, υπέροχες νέες δουλείες, θαυμαστές φωνές και δημιουργοί οι οποίοι δεν προβάλλονται στο ευρύ κοινό και αυτό είναι πολύ θλιβερό. Θα ευχόμουν για όλα αυτά τα παιδιά να λάβουν την αναγνώριση και την υποστήριξη που τους αξίζει.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Ε.Ε.: Προς το παρόν ελπίζω να καταφέρουμε να ανεβάσουμε την Goditha θεατρικά. Λόγω της γενικής κατάστασης όλα είναι παγωμένα και αμφίβολα οπότε περιμένουμε καλύτερες μέρες για όλους μας.

Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.

Goditha

Κι εγώ την ευχαριστώ θερμά για το χρόνο που μου διέθεσε και σας παραθέτω τα credits.

Την μουσική στολίζουν με τις συναρπαστικές θεατρικές ερμηνείες τους οι: Maxi Nil ( Jaded Star ), Henning Basse ( Firewind / MaYan / Sons of Seasons ), Angel Wolf-Black ( Vivaldi Metal Project ), Yiannis Papanikolaou ( Diviner / Rock & Roll Children ), Iliana Tsakiraki ( Enemy of Reality ), Dionissis Christodoulatos ( Sorrowful Angels ), Margarita Papadimitriou ( SL Theory / Voice Box ), Anna Tarba, Constantine Alex, Marios Karanastasis ( The Silent Wedding ), George Eikosipentakis ( Inner Wish ), Christos Kounelis ( Disharmony / Art Of Simplicity / Bigus Dickus ), Mora ( Dimlight ), Anastasia Papadopoulou ( Upon Revival ), Margarita Stamouli και την υπέροχη αφήγηση του γνωστού ηθοποιού-τραγουδιστή Stratis Steele ( Endomain ).

Στίχοι - Μουσική - Ενορχήστρωση:  Ελίνα Εγγλέζου
Ενορχήστρωση - Μίξη - Παραγωγή:   Μπάμπης Κατσιώνης ( Firewind / Outloud / Serious Black )
Mastering:  Νασος Νομικος ( VU Productions )

Βιολιά: Αγγελος Παύλος Γκούφας ( In Vein )
Φλάουτο / Σαξόφωνο: Μάριος Χριστόπουλος
Ούτι: Βασίλης Κοιλάκος
Ακουστικές και ηλεκτρικές Κιθάρες, Μπάσο, Πλήκτρα: Μπάμπης Κατσιώνης
Κλασικές και 12χορδες κιθάρες, μπαλαλάικα, οκαρίνα: Ελίνα Εγγλέζου


ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη