Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Νικόλαος Ντέτσικας και Η κληρονομιά του αίματος

Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Νικόλαου Ντέτσικα, Η κληρονομιά του αίματος, και φωτογραφία του ίδιου
Το μυθιστόρημα μου... «Η Κληρονομιά του Αίματος» είναι η πρώτη μου συγγραφική απόπειρα στον χώρο της λογοτεχνίας. Αποτελείται κυρίως από μυθιστορήματα αστυνομικά και θρίλερ. Επίσης μου αρέσουν τα κόμικς που συλλέγω μανιωδώς από παιδί.

Στην υπόθεση... του βιβλίου θα βρείτε μια άλυτη δολοφονία· ουσιαστικά είναι μια θυσία. 27 χρόνια μετά θα γίνει άλλη μια δολοφονία. Απαντήσεις δεν έχουν δοθεί και όλοι αναρωτιούνται τι έχει συμβεί. Πολλές φορές όμως η αλήθεια είναι προτιμότερο να μένει θαμμένη παρά να βγει στην επιφάνεια.

Ο ήρωας του βιβλίου... είναι ο Βαγγέλης Βελλής ένας νεαρός άνδρας που μεγάλωσε σε ένα μοναστήρι καθώς δεν γνώρισε ποτέ του τους βιολογικούς του γονείς. Θα δεχτεί μια πρόταση για δουλειά και θα πάει στο χωριό. Εκεί θα έχει μια συνάντηση που θα του αλλάξει την ζωή με περισσότερους τρόπους απ' όσους ο ίδιος θα περίμενε. Αλλά είναι και η Κλαίρη Αντωνίου, κόρη της ιδιοκτήτριας της πανσιόν όπου θα διαμείνει και ο Βαγγέλης. Είναι μια όμορφη νεαρή δημοσιογράφος που έχει χάσει τον πατέρα της και έχει μια μόνιμη κόντρα με την παραπληγική αδερφή της και την θεία της. Ζητά απαντήσεις για το θάνατο του πατέρα της. Με τον Βαγγέλη θα έρθουν κοντά και θα ερωτευθούν.
Θα έρθουν αντιμέτωποι με τρομερές αλήθειες που όπως προείπα μήπως είναι καλύτερα να μείνουν θαμμένες παρά να βγουν στην επιφάνεια.

Ο αναγνώστης... ελπίζω να γοητευτεί από τους χαρακτήρες και την αληθοφάνεια που βγάζουν και να βιώσει το μυστήριο που πλανιέται στην ατμόσφαιρα αυτού του μικρού ορεινού χωριού.

Ευχή μου είναι... να γίνει τηλεοπτική σειρά ή κινηματογραφική ταινία!

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Νικόλαος Ντέτσικας: Πηγή έμπνευσης ήταν μια παλιά αργεντίνικη σειρά το «Ιερό πάθος» (Padre Coraje) και η μεγάλη μου αγάπη για τα αστυνομικά θρίλερ μυθιστορήματα που μου αρέσει να διαβάζω κατά καιρούς.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Ν.Ν.: Με μια λέξη είναι δύσκολο να το περιγράψω αλλά θα πω (ήπιο) θρίλερ.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Ν.Ν.: Ότι πρόκειται για ένα ήπιο θρίλερ με στοιχεία ρομαντικής και αστυνομικής λογοτεχνίας. Ελπίζω όσοι αποφασίσουν να το διαβάσουν να τους αρέσει και να τους ταξιδέψει στον σκοτεινό του κόσμο.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, πού θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Ν.Ν.: Σίγουρα θα ήταν σε ένα ορεινό χωριό· το πόσες μέρες θα διαρκούσε εξαρτάται από τον καθέναν μας.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Ν.Ν.: Θα παραθέσω την παράγραφο που ξεκινάει το βιβλίο μου:
Το ολόγιομο φεγγάρι πρόβαλε στο σκοτεινό και ομιχλώδες τοπίο. Θα γινόταν μάρτυρας σε αυτό που θα ακολουθούσε. Σε ένα αποτρόπαιο και φρικιαστικό έγκλημα. Η κοπέλα βρισκόταν δεμένη στον βράχο φορώντας ένα ολόλευκο φόρεμα και μια βενετσιάνικη μάσκα που έκρυβε επιδέξια τα νεανικά της χαρακτηριστικά. Τα ξανθά της μαλλιά ανέμιζαν και το δέρμα της ανατρίχιαζε στον χειμωνιάτικο αέρα. Ο φόβος και ο πανικός διαγραφόταν στο βλέμμα της. Ποτέ της δεν περίμενε πως εκείνο το ίδιο απόγευμα που θα το έσκαγε από το σπίτι της για να φύγει με το αγόρι της και να ξεκινήσει μια νέα ζωή γεμάτη όνειρα και ελπίδες θα κατέληγε δεμένη σε έναν βράχο στην μέση του πουθενά. Ο άγνωστος άντρας, κρυμμένος πίσω από μια μαύρη κουκούλα, στεκόταν τώρα από πάνω της φορώντας έναν μαύρο μανδύα με χρυσές ρίγες.

Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα!
Η κληρονομιά του αίματος, Νικόλαος Ντέτσικας
Ο Νικόλαος Ντέτσικας απαντά σε μια μικρή συνέντευξη μεγάλων βιβλιοταξιδιών για το μυθιστόρημά του, Η κληρονομιά του αίματος, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:
Μια μυστηριώδης εξαφάνιση και μια άλυτη δολοφονία.
Ένας νεαρός άνδρας που ξεκινά να βρει δουλειά και μια συνάντηση που θα του αλλάξει τη ζωή, με περισσότερους τρόπους από όσους θα περίμενε.
Μια νέα εξαφάνιση, είκοσι επτά χρόνια μετά.
Όλα στον ίδιο τόπο. Και όλοι ψάχνουν απαντήσεις.
Πολλές φορές όμως, η αλήθεια είναι καλύτερα να μένει θαμμένη, παρά να βγει στην επιφάνεια.
Μυστικά, πάθη και ανομολόγητοι έρωτες έρχονται να συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ με καταστροφικές συνέπειες για τις ζωές όλων.

Ο Νικόλαος Ντέτσικας γεννήθηκε το 1988 και διαμένει μόνιμα στα Ιωάννινα. Έχει σπουδάσει βοηθός φαρμακοποιού σε δημόσιο ΙΕΚ. Μιλά αγγλικά και ισπανικά. Είναι φανατικός των κόμιξ από παιδί, ιδιαίτερα όσων έχουν σχέση με τη Marvel και την DC. Λατρεύει τις ταινίες με υπερήρωες, αγαπά το διάβασμα, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τα ταξίδια. Επιπλέον, παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής σε θεατρικό εργαστήριο των Ιωαννίνων. Ο Νικόλαος Ντέτσικας είναι ΑΜΕΑ, με αναπηρία στο δεξί του πόδι, και είναι υπέρμαχος των ανθρώπων που έχουν γεννηθεί με αναπηρία.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη