Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Ήλιος διπλός

Ήλιος διπλός, Δημήτρης Α. Δημητριάδης

Ένα αγαπησιάρικο βιβλίο δε χρειάζεται να ανήκει πάντα σε κάποιο είδος πεζογραφήματος ούτε να αποτελείται από δεκάδες σελίδες κειμένων. Αυτές τις ημέρες, ήρθε στο γραφείο μια ποιητική συλλογή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι έτσι, αγαπησιάρικη.

Ο Δημήτρης Α. Δημητριάδης γράφει από καρδιάς -το βλέπεις- μια σειρά ποιημάτων αφιερωμένα στην πιο μεγάλη του αγάπη, την εγγονή του, αλλά στην τελική καταλαβαίνουμε όλοι ότι γράφει για εκείνη, με αφορμή εκείνη και με προορισμό πάλι εκείνη. Το γεγονός από μόνο του ασκεί με γλυκύτητα στον αναγνώστη, οι στίχοι αργότερα αποδεικνύουν την τρυφερότητα, τον αλτρουισμό, την παράδοση του στην αθώα ψυχή.
Διακρίνεις εύκολα το πάθος του για εκείνη, την ολοκληρωτική κι ανιδιοτελή αγάπη του... τον αντίκτυπο που έχει η ύπαρξή της πάνω στη δική του.

Ο κόσμος πια / πόσο βαθιά / πόσο ψηλά

Ο ποιητής εδώ είναι πιο συναισθηματικός από ποτέ, εκθέτει αφιλτράριστη την τρυφερότητά του και ζει την ευτυχία στο απόλυτο. Δεν είναι τυχαίοι τόσοι ουρανοί και θάλασσες μέσα στις λέξεις του, ούτε το φως που διακρίνεται σε όλη την έκταση.

Μεθούν οι λόγοι που υπάρχω.

Μόνο μαζί σου φανερώνονται / μουσικές μιας άρπας μαγικής / μέρες χωρίς ημεροδείκτη.

Αγγίζω το χέρι σου / κερδίζω χρόνο / κι ανασαίνω πια βαθιά

Ανάγλυφη είναι η καρδιά, του και της, που αγαπά όλη την πλάση -αποτύπωση της ευτυχίας- η αθωότητα του παιδιού που όμως «παγιδεύει» μέσα της και παρασύρει και τη δική του, τον (ξανα-)κάνει παιδί, τον (ξανα-)πηγαίνει πίσω στα χρόνια της δικής του πηγαίου αυθορμητισμού.
Γλυκύτητα, αγάπη, χαρά... μια ολοκλήρωση του ανθρώπου μέσα από μία σχέση αίματος που μπορεί να φέρει μόνο καλό.

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΙΗΜΑ

Γυμνό το κορίτσι μου

τρέχει
πηδά
και χορεύει

μέσα στο ποίημα.

Σε ένα δίστιχο διαφαίνεται η πρόθεσή του, όχι μόνο να μοιραστεί «στεγνά» το συναίσθημα που τον γεμίζει, αλλά να ευχηθεί ένα τέτοιο σπουδαίο θαύμα για κάθε άνθρωπο.

Μικρή μου Λυδία, / θα μας πάρεις μαζί σου;

Βλέπει έναν καλλιτέχνη στα μάτια της που κάποτε, μοιραία, θα γεννήσει τέχνη και ολοκληρώνει τη συλλογή με μια συμβουλή. Πρώτα για εκείνη, τη Λυδία του, για κάθε έναν κατ' επέκταση, την οποία θα σας αφήσω να την ανακαλύψετε μόνοι σας.



Η ποιητική συλλογή του Δημήτρη Α. Δημητριάδη, Ήλιος διπλός, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοές Λόγου & Τέχνης.
Ευχαριστώ τον ποιητή για τη διάθεση του βιβλίου του.
Το παραπάνω περιέχει αποσπάσματα.

Περισσότερα:

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη