Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Η Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα και Ό,τι γυρίζει γύρω μας

Από το εξώφυλλο του βιβλίου της Κατερίνας Ευαγγέλου-Κίσσα, Ό,τι γυρίζει γύρω μας, και φωτογραφία της ίδιας

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα: Η ιδέα να γράψω το βιβλίο «Ό,τι γυρίζει γύρω μας» μου ήρθε μέσα από τη συναναστροφή με τον κοινωνικό μου περίγυρο. Τα θέματα που συζητούσαμε, άλλα μας προβλημάτιζαν, άλλα τα «διασκεδάζαμε» και γελούσαμε. Κι έπειτα σκέφτηκα πως κάτι τέτοιο αγγίζει όλους μας και πως όλοι μας έχουμε ανάγκη το γέλιο και την αποφόρτιση των καταστάσεων, εκτός από τη συζήτηση και την προσπάθεια κατανόησής τους.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Κ.Ε.Κ.: Στο γραφείο του σπιτιού μου.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Κ.Ε.Κ.: Ένα χρόνο και κάτι.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Κ.Ε.Κ.: Ενδιαφέρον, άμεσο, χιουμοριστικό και ίσως καυστικό κάποιες φορές…

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Κ.Ε.Κ.: Είναι εβδομήντα δοκίμια γραμμένα απλά και κατανοητά, που καταπιάνονται με θέματα που απασχολούν όλους μας.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Κ.Ε.Κ.: Περισσότερο σε αυτό το βιβλίο μου αγαπώ τα θέματά του, θέματα που όλοι μας λίγο ή πολύ έχουμε κουβεντιάσει με τους φίλους μας, καθώς και το χιουμοριστικό ύφος με το οποίο τα προσεγγίζω.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Κ.Ε.Κ.: Δεν αγωνιώ για τίποτε, δόξα τω Θεώ.

Αγαπάτε…
Κ.Ε.Κ.: Αγαπώ τους ανθρώπους μου. Την πατρίδα μου. Τη φύση. Αγαπώ ό,τι προάγει τον πολιτισμό και την καλή και θετική πλευρά των ανθρώπων. Την καλοσύνη. Την ευγένεια.

Ελπίζετε...
Κ.Ε.Κ.: Δεν ελπίζω σε τίποτε. Μόνο επιθυμώ και εύχομαι.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Κ.Ε.Κ.: Άπαντες. Ποιος δεν «λατρεύει» την καλή παρέα;

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Κ.Ε.Κ.: Όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου!

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Κ.Ε.Κ.: Αγαπημένες συζητήσεις με αγαπημένους φίλους! Η παρέα μας, με τον καφέ μας και το γέλιο μας!

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Κ.Ε.Κ.: Τα πάντα, φτάνει να με στήριζε το μυαλό μου και να το ήθελα πραγματικά.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Κ.Ε.Κ.: Τα τελευταία χρόνια τη φίλη Αμερικανίδα συγγραφέα Jennifer Donnelly.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Κ.Ε.Κ.: Και τα δύο. Επίσης χρειάζεται κάτι πολύ σημαντικό, κατά τη γνώμη μου, που παραλείψατε. Το ταλέντο.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Κ.Ε.Κ.: Αν η επιτυχία μετράται σε πωλήσεις, τότε πολλοί παράγοντες. Διαφορετικά, θα έλεγα μόνο οι αναγνώστες. Αρκεί να φτάσει στα χέρια τους.

Τι την αποτυχία;
Κ.Ε.Κ.: Το ίδιο με την επιτυχία.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Κ.Ε.Κ.: Σαφώς όχι. Εκτός και αν ο αναγνώστης κυριολεκτικά τρώει τα βιβλία, κάτι που δεν θα ήταν πολύ καλό για την υγεία του, ή αν δανείζεται βιβλία και δεν τα επιστρέφει ποτέ.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Κ.Ε.Κ.: Το βιβλίο "Ό,τι γυρίζει γύρω μας" μπορείτε να το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας! Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld). Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδόσεων Ελκυστής. Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 2314037484 ή 6977853682.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Κ.Ε.Κ.: Συνήθως σπίτι μου ή πέριξ του σπιτιού μου. Ένας καλός τρόπος επικοινωνίας είναι επίσης το mail μου (evangelou.kissa@gmail.com) ή αυτό της Λόγω Γραφής (logografis@gmail.com), της λογοτεχνικής ιστοσελίδας που διευθύνω.

Ό,τι γυρίζει γύρω μας, Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα

Η Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα απαντά το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τη συλλογή δοκιμίων της, Ό,τι γυρίζει γύρω μας, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στην περίληψη διαβάζουμε:
Σε έναν κόσμο όπου όλοι έχουμε άποψη και «γνώσεις» για τα πάντα, από θέματα «τζιζ», όπως ένα δημοψήφισμα ή μια σταύρωση, αλλά και από θέματα «απλά», «καθημερινά» όπως –ας πούμε– η μοιχεία αλλά και η αγαμία, η φιλία αλλά και η παντός καιρού και είδους προσκόλληση, τα θηλυκά, τα αρσενικά και τα δεσίματα, τα χάπια, οι νοθείες, τα κουμπιά και –ω! τι έκπληξη– ο θάνατος, τα γενέθλια, η ευγένεια, ο οργασμός, οι εξωγήινοι, ποιος «αριβάρισε», ποιανού του κάνανε τα κόλλυβα, σε γραμμάρια τη μετράμε τελικά την ψυχή μας και την τιμή μας σε μάγκες και… γοργόνες; Όχι… Όχι γοργόνες… Bάλτε τσίπουρο, να το συζητήσουμε το θέμα…
Σε έναν κόσμο (μπορεί και σε παραπάνω, σιγά μην έχουμε και το μονοπώλιο σ’ όλη την πλάση) όπου ο έρωτας, ο πόλεμος, τα Χριστούγεννα και η αγκαλιά «ψυχοτροπούν» και μπουρδουκλώνονται…
Σε έναν κόσμο, λοιπόν, που όλοι πονάνε κι όλοι μιλάνε… Καλά… μερικοί καψουρεύονται κιόλας, ζηλεύουν κι από εγκράτεια «από ’δω παν’ κι οι άλλοι». Και τελικά επειδή «πενία τέχνας κατεργάζεται» κι ίσως «επικρατούν» περισσότεροι φελλοί απ’ όσους «τρυφερά» προσδοκούμε, ε, κάπου εκεί, στο μεταξύ μας, συζητάμε όσα μας νοιάζουν ή όσα «γραμμένα» τα ’χουμε αλλά κουβέντα να γίνεται, για την παρέα!
Ναι, έτσι και μ’ αυτό το βιβλίο. Για όλα θα κουβεντιάσουμε, μαζί. Για «ό,τι γυρίζει γύρω μας». Κι αν προβληματιστείτε, κι αν διαφωνήσετε, κι αν συμφωνήσετε σε βαθμό μοιρασιάς ασπασμών, στο τέλος ένα είναι το σίγουρο: η επίγευση που θα σας αφήσει αυτή η ανάγνωση θα είναι γλυκιά. Όπως όταν γελάμε παρέα μ’ έναν φίλο.

Η Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πλέον ζει μόνιμα, με την οικογένειά της, στο Μουζάκι Καρδίτσας. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Management Organizational Behavior. Επί σειρά ετών εργάσθηκε σε θέσεις ευθύνης σε πολυεθνικές εταιρείες. Από τον Μάρτιο του 2016 λειτουργεί ως διευθύντρια τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής». Έχει συμμετάσχει σε έξι συλλογικά έργα των εκδόσεων Γαβριηλίδης, Ρώμη κ.ά. Κείμενα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά «Εμβόλιμον» και «Το Κοράλλι» καθώς και σε πολλούς λογοτεχνικούς ιστότοπους. Τον Ιανουάριο του 2018 κυκλοφόρησε το Συλλογικό Έργο «Χριστός Γεννάται» (εκδ. Όστρια) και τον Οκτώβριο του 2019 το Συλλογικό Έργο «Γράμματα ανεπίδοτα» (εκδ. Ελκυστής), βιβλία που προέκυψαν κατόπιν προσκλήσεως που απηύθυνε μέσω της λογοτεχνικής ιστοσελίδας «Λόγω Γραφής» στους διακονούντες τη γραφή. Τον Δεκέμβριο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων «Απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων & άλλα διηγήματα», εκδ. Πνοή.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη