Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Οι Social Scream From ashes to hope

Εσείς γνωρίζετε τους Social Scream; Διαβάστε τι απάντησαν για τη μουσική -γενικά- και τη νέα τους δουλειά. Ακολουθούν μουσικά links.

Social Scream

Πώς ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι;
Social Scream: Καλησπέρα! Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και την συνέντευξη που πραγματοποιούμε.
Το μουσικό ταξίδι των Social Scream ξεκίνησε στην πόλη της Σπάρτης το 2008. Το δισκογραφικό μας ταξίδι ξεκίνησε το 2014 με το album “Epiclesis” και συνεχίστηκε με τα “Initiation to the Myths” (2018), “Organic Mindset” (2020), ενώ πρόσφατα κυκλοφορήσαμε την διπλή συλλογή “From Ashes To Hope” που αποτελείται από επανηχογραφήσεις παλαιότερου υλικού μας.

Από πού εμπνέεστε; Τι πυροδοτεί τη δημιουργικότητά σας;
Social Scream: Η έμπνευση προέρχεται από την καθημερινότητα και το ταξίδι της ζωής που στο διάβα του μας γεμίζει βιώματα κι εμπειρίες. Αισθανόμαστε την ανάγκη να δημιουργήσουμε ώστε να εκφράσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας αλλά και να ψυχαγωγηθούμε παίζοντας την μουσική που και σαν ακροατές μας αρέσει να ακούμε.

Αν δεν υπήρχε η μουσική στη ζωή σας, τι θα μπορούσε να την αντικαταστήσει; Με τι θα είχατε ασχοληθεί αν δεν είχατε τη μουσική;
Social Scream: Η μουσική είναι αναντικατάστατη και θεωρούμε ότι είναι ένα αγαθό που πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλες τις εκφράσεις του από όλους. Αν δεν μπορούσα να παίξω μουσική όμως θα ήθελα να καταπιαστώ με κάτι άλλο δημιουργικής και καλλιτεχνικής φύσεως. Ίσως με την ζωγραφική ή την συγγραφή. Όλες οι μορφές τέχνης έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και συνδέονται μεταξύ τους.

Πείτε μας δυο λόγια για τη νέα σας δουλειά.
Social Scream: Το “From Ashes To Hope” είναι μια διπλή συλλογή που αποτελείται από 18 επανηχογραφήσεις παλαιότερων κομματιών μας. Κυκλοφόρησε από την Γαλλική Soman Records στις 15 Ιανουαρίου 2021 ψηφιακά και σε CD θα είναι διαθέσιμη τον Απρίλιο. Θέλαμε να επανασυστήσουμε αυτό το υλικό στο κοινό, μιάς και πλέον λειτουργούμε ως τετραμελές σχήμα και ο ήχος μας βρίσκεται πιο κοντά στις φόρμες του κλασικού Metal ήχου.

Αν έπρεπε να τη/το χαρακτηρίσετε με μια λέξη ή με μια φράση, ποια θα ήταν αυτή;
Social Scream: Αναγέννηση.

Μοιραστείτε τους στόχους, τα όνειρά σας.
Social Scream: Θα θέλαμε να είμαστε υγιείς, να έχουμε την δυνατότητα να παίζουμε μουσική και να μπορούμε να εκφραζόμαστε και να επικοινωνούμε μέσω αυτής. Στόχος είναι να επικοινωνούμε την τέχνη μας και να την παρουσιάζουμε ζωντανά σε όσο περισσότερο κόσμο και μέρη μπορούμε.

Στείλτε το μήνυμά σας στον κόσμο...
Social Scream: Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που μας έχει επιβάλει περιορισμό ελευθεριών και διά ζώσης επικοινωνίας. Ας εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που περνάμε κλεισμένοι σπίτια μας μαθαίνοντας κάτι καινούργιο, δημιουργώντας, επικοινωνώντας εξ αποστάσεως και γενικότερα βελτιώνοντας τους εαυτούς μας σε όλα τα επίπεδα. Η τέχνη είναι εδώ για να μας κρατήσει συντροφιά, να μας ψυχαγωγήσει, να μας εκπαιδεύσει. Αν είστε λάτρεις της ροκ/μέταλ σκηνής εύχομαι το “From Ashes To Hope” να βρει μια θέση στην playlist σας· εάν δεν είστε είναι η κατάλληλη περίοδος να ακούσετε/κάνετε κάτι καινούργιο ή διαφορετικό.

Social ScreamSocial Scream, Fron ashes to hope

Η μπάντα στα πρώτα της βήματα λειτούργησε ως cover band δίνοντας αρκετά live εντός και εκτός Σπάρτης, η ανάγκη όμως για δημιουργία προσωπικού υλικού και το όραμα του κιθαρίστα/τραγουδιστή/συνθέτη Βλάση Διαμαντάκου, κίνησε τις διαδικασίες για την υλοποίηση και κυκλοφορία του αυτοχρηματοδοτούμενου ντεμπούτου με τίτλο ''Epiclesis'' τον Ιούνιο του 2014. Η κυκλοφορία του ''Epiclesis'' συνοδεύτηκε από ένα release party και δύο headline εμφανίσεις σε Αθήνα και Σπάρτη, αλλά και την έναρξη συνεργασίας με την δισκογραφική εταιρεία New Dream Records η οποία ανέλαβε την ψηφιακή διανομή του Epiclesis όπως και την κυκλοφορία του 2ου δίσκου της μπάντας με τίτλο ''Initiation to the Myths'' τον Ιούνιο του 2018. Στα τέλη του 2018 το συγκρότημα βρίσκεται με ανανεωμένη σύνθεση και πλέον λειτουργώντας ως τετραμελές σχήμα επανασυστήνεται με αρκετές ζωντανές εμφανίσεις εντός Ελλάδας την διετία 2018-2019, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις ηχογραφήσεις του επόμενου δίσκου του. Τον Αύγουστο του 2019 κυκλοφορεί το digital single “Truth Divider”, προπομπός του επερχόμενου δίσκου με τίτλο “Organic Mindset”, o οποίος κυκλοφόρησε στις 10 Μαρτίου 2020 από την Heart Of Steel Records. Το album έχρισε ευρείας αποδοχής κερδίζοντας θετικές κριτικές και σχόλια από τον τύπο και τους ακροατές, συστήνοντας την μπάντα σε ένα μεγαλύτερο ακροατήριο. Την ίδια χρονιά, μετά τις δυσάρεστες για την μουσική βιομηχανία επιπτώσεις της πανδημίας, το συγκρότημα επικεντρώνεται στην επανηχογράφηση παλαιότερου υλικού και μένει σε επαφή με το Metal ακροατήριο δημιουργώντας και δημοσιεύοντας playthrough videos και live streams. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα Think recording και Dimons studios με παραγωγό τον Δημήτρη Σάκκα, ενώ το artwork φιλοτεχνήθηκε από τον Γιάννη Στεργίου (dtopgraphics).

Click to music:

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη