Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Χρυσόστομος Ν. Καλαντζής και Ο γελαστός ρινόκερος

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Χρυσόστομος Καλαντζής: Ήταν κάτι πολύ παράξενο και πρωτόγνωρο. Αποτέλεσε μεγάλη τιμή για εμένα να προσπαθήσω να μπω και να ολοκληρώσω την σκέψη και το όραμα ενός ανθρώπου που δεν γνώρισα ποτέ. Μου δόθηκε ένα ημιτελές χειρόγραφο, το επεξεργάστηκα και το ολοκλήρωσα. Νομίζω ότι αυτό αποτελεί προσωπικό άθλο, δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς παρά να συμμετάσχω σε αυτό το παράξενο και ίσως λίγο νοσηρό «πείραμα συγγραφής».

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Χ.Κ.: Noir.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Χ.Κ.: Να έχει «ανοιχτό μυαλό» και να προετοιμαστεί για εκπλήξεις. Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να διασκεδάσει τις αισθήσεις, να μαστιγώσει τις σκοτεινές επιθυμίες. Πιστεύω ότι αποτελεί ιδανικό σύντροφο σε μια παραλία.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, πού θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Χ.Κ.: Από Βόλο και Πήλιο μέχρι τα βάθη του Μέλανα Δρυμού, ένα ταξίδι μυστηρίου που θα κρατούσε ίσως και μια εβδομάδα. Διαμονή σε σκοτεινά ξενοδοχεία δίπλα από πλακόστρωτα δρομάκια. Ένα ταξίδι γεμάτο σκοτάδι και κρύο.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Χ.Κ.:
«Από εκείνη την ώρα και όσο διαρκούσε το πρόγραμμα, έστελνε και έπαιρνε ματιές, ματιές ελληνικές, αστραφτερές σαν τον ήλιο της πατρίδας. Όταν κατέβηκε από το πάλκο, εκείνη τον κάλεσε στην παρέα για ένα ποτήρι μπύρα. Το αποδέχτηκε ευχάριστα και διήρκεσε πολλά ποτήρια. Ξαφνικά το πικάπ τσίριξε χορευτική μουσική και αυτός θεώρησε υποχρέωση να της ζητήσει να χορέψουν. Συμπτωματικά ήταν ένα ταγκό. Ο μαγικός αυτός χορός, που δημιουργήθηκε στους αργεντίνικους οίκους ανοχής στις όχθες του Ρίο ντε Λα Πλάτα, απαιτεί έναν απόλυτο συντονισμό των δύο σωμάτων. Είναι ένας τέλειος συγκερασμός πανάρχαιων ινδιάνικων δοξασιών με την ισπανική κουλτούρα και το ταμπεραμέντο. Χορεύονταν από τους πελάτες και τις γυναίκες των αργεντίνικων μπουρδέλων και σκοπό είχε να διαπιστώσουν πριν πέσουν στο κρεβάτι, αν θα ταίριαζαν σεξουαλικά. Η μαγεία της μουσικής λειτούργησε κι αυτό ακριβώς έγινε! Στις επιθέσεις του εκείνη οπισθοχωρούσε με αιδημοσύνη, στην επιμονή του εκείνη αντιδρούσε με περίσκεψη μέχρι τη στιγμή που την έπειθε και οι ρόλοι εναλλάσσονταν περνώντας η γυναίκα στην επίθεση. Τότε τα χέρια αγκαλιάζονταν τρυφερά και τα πόδια μπλέκονταν σε περίτεχνους βηματισμούς φέρνοντας τα σώματα σε μια επαφή απόλυτη.
Κι ενώ η πίστα άδειαζε σιγά σιγά και οι θαμώνες με θαυμασμό παρακολουθούσαν ένα ρεσιτάλ τεχνικής αλλά και συναισθήματος, αφήνοντάς τους μόνους στην πίστα, εκείνοι παραδομένοι στη φαντασίωση μεθούσαν ερωτικά όσο συνέχιζαν να στροβιλίζονται. Έτσι λοιπόν κούμπωσαν!»

Ο γελαστός ρινόκερος, Βαγγέλης Τσουράπας και Χρυσόστομος Καλαντζής

Ο Χρυσόστομος Ν. Καλαντζής απαντά μια μικρή συνέντευξη μεγάλων βιβλιοταξιδιών για το μυθιστόρημα, Ο γελαστός ρινόκερος, που συνυπογράφει με τον Βαγγέλη Αθ. Τσουράκα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δρόμων. Στην περίληψη διαβάζουμε:
Μια ιστορία αγάπης και μίσους, πλούτου και φτώχειας, ζωής και θανάτου. Ένα παράξενο έγκλημα αποτρόπαιο σαν το χέρι του ίδιου του θεριστή. Ταξιδέψτε μέσα από τις λέξεις στο Πήλιο, στην όμορφη Αθήνα και στα βάθη του Μέλανα Δρυμού. Αφεθείτε στη λήθη της σιωπής και για λίγες στιγμές ολοκληρώστε μια σπουδή στο κόκκινο μέσα από τις σκοτεινές σκέψεις ενός μοναδικού πειράματος, την ολοκληρωμένη συγγραφή ενός noir μυθιστορήματος. Ένα βιβλίο γεμάτο εκπλήξεις, αφού εκτός από αυτές που κρύβονται ανάμεσα στις σελίδες του, το συνοδεύει και μία μοναδική ιστορία.

Ο Ευάγγελος Αθ. Τσουράπας (1941-2008) γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως μηχανικός δημόσιων και ιδιωτικών έργων. Η Αθήνα αποτέλεσε το κέντρο της ζωής του, κοινωνικής και οικογενειακής, με τη σύζυγο και τα τρία του παιδιά. Έγραψε και εξέδωσε 3 μυθιστορήματα: «Κολλητοί με ζάχαρη», Αθήνα 2000 – «Μωυσής Σεμπάι», Αθήνα 2001 – «Της αγάπης ένεκεν», Θεσσαλονίκη 2004. Άρχισε να γράφει το 4ο μυθιστόρημα, τον «Γελαστό ρινόκερο» το 2007, χωρίς δυστυχώς να το ολοκληρώσει.

Ο Χρυσόστομος Ν. Καλαντζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε Ιατρική, είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στο Λονδίνο και στην Αθήνα στη Γαστρεντερολογία. Εργάζεται σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών. Η μεγάλη του αγάπη για την ιστορία, τη μυθολογία και την αρχαιολογία τον ενέπνευσε να γράψει το πρώτο του βιβλίο, «Το δέντρο του Λαέρτη» το οποίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις Λιβάνη το 2016 και σημείωσε επιτυχία. Το δεύτερο βιβλίο, «Ο γελαστός ρινόκερος», το οποίο επιμελήθηκε και ολοκλήρωσε, αποτελεί ένα προσωπικό συγγραφικό στοίχημα στη λογοτεχνία noir. Ζει στη Γλυφάδα. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη