Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Στέργος Καλλιγάς και Ο άνδρας που κατάλαβε τις γυναίκες

Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Στέργου Καλλιγά, Ο άνδρας που κατάλαβε τις γυναίκες, και φωτογραφία του ίδιου

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Στέργος Καλλιγάς: Πάντα αγαπούσα τα βιβλία και έπειτα από αρκετά χρόνια στο διάβασμα, είπα να κάνω τη δική μου προσπάθεια. Γενικότερα δεν είχα ποτέ κάποιο ταλέντο στη συγγραφή, μέχρι που έκανα την αρχή και φίλοι με παρότρυναν να συνεχίσω.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Σ.Κ.: Στο σπίτι κλεισμένος λόγω καραντίνας.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Σ.Κ.: Περίπου πέντε μήνες, με στόχο συγκεκριμένο αριθμό λέξεων ανά ημέρα.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Σ.Κ.: Είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί ένα βιβλίο με λίγα λόγια, καθώς πιστεύω ότι ο καθένας έχει μια διαφορετική εικόνα για το οποιοδήποτε έργο. Θα έλεγα ότι είναι η ξεκάθαρη έκφραση των «θέλω» ενός άντρα.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Σ.Κ.: Περισσότερο από όλα στη συγγραφή ενός βιβλίου, ή γενικότερα στη δημιουργία ενός έργου, είναι το συναίσθημα ικανοποίησης που νιώθεις όταν βλέπεις το αποτέλεσμα ολοκληρωμένο στα χέρια σου.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Σ.Κ.: Ο πρωταγωνιστής, καθώς πιστεύω πως ταυτίζεται με μεγάλο ποσοστό των αντρών.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Σ.Κ.: Σίγουρα οι νέοι άντρες οι οποίοι έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και χρειάζονται ένα «χαστούκι» για να καταλάβουν την αξία τους.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Σ.Κ.: Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους θα πρότεινα σε κάποιον να διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο. Οι γυναίκες αναγνώστριες σίγουρα θα ήθελαν να μάθουν τι έχουν οι άντρες στο μυαλό τους, ενώ αντίστοιχα οι άντρες για να καταλάβουν την αξία τους όπως ανέφερα και παραπάνω.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Σ.Κ.: Το βιβλίο είναι διαθέσιμο σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία και φυσικά στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Ελκυστής.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Σ.Κ.: Αυτή την περίοδο εργάζομαι και ζω στη Ρόδο. Όποιος θέλει να με βρει θα με βρει εύκολα στο Instagram: Stergos_Kg.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Σ.Κ.: Ξεκάθαρα το έντονο κόκκινο.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Σ.Κ.: Για να γράψει κάποιος δεν χρειάζεται αναγκαστικά ούτε φαντασία, ούτε εμπειρία. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα μέρος με ησυχία ή κάποιον χώρο που θα επιτρέψει το μυαλό του να απελευθερωθεί και να εκφραστεί. Ο καθένας πρέπει να βρει τον προσωπικό του αυτόν χώρο και απλά να δημιουργήσει!

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Σ.Κ.: Πιστεύω, την επιτυχία ενός βιβλίου, την καθορίζει το αν, και κατά πόσο, καταφέρνει ο συγγραφέας να συνδέσει τον αναγνώστη με τον πρωταγωνιστή του έργου. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει να είναι ξεκάθαρο το αναγνωστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται ένα έργο.

Τι την αποτυχία;
Σ.Κ.: Το να είναι το περιεχόμενο «μουντό» και να μην έχει απρόσμενα γεγονότα, σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο. Επίσης, καλώς ή κακώς, σε ένα βιβλιοπωλείο το μάτι δεν προσέχει ποτέ τα βιβλία των οποίων το εξώφυλλο δεν ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Σ.Κ.: Είναι ακόμα η αρχή.

Ο άνδρας που κατάλαβε τις γυναίκες, Στέργος Καλλιγάς

Ο Στέργος Καλλιγάς απαντά το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για το βιβλίο του, Ο άνδρας που κατάλαβε τις γυναίκες, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στην περίληψη διαβάζουμε:
Ο εικοσιεννιάχρονος Κέβιν έχει χωρίσει πρόσφατα από τη Στέφανι, η οποία αποτελούσε και τον μεγάλο έρωτα της ζωής του. Από τη μέρα που την έχασε από δίπλα του, στο μυαλό του έχει γίνει μόνιμος κάτοικος το παράσιτο, το οποίο ελέγχει κάθε του κίνηση με το να τον μειώνει κάθε φορά που θέλει να προχωρήσει στη ζωή του. Με πολύ μπερδεμένη ψυχολογία, έρχεται αντιμέτωπος με το ερώτημα του αν ο άνδρας πρέπει να είναι πολυγαμικός, ή αν πρέπει να αρκεστεί σε μια μόνο γυναίκα.
Το ερώτημα αυτό έρχονται να απαντήσουν άτομα από τον φιλικό του κύκλο και όχι μόνο, γνωρίζοντάς του την τέχνη του χαρπούν. Η τέχνη του χαρπούν αποτελεί μια μέθοδο αυτοβελτίωσης, της οποίας η λάθος διαχείριση μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Μαζί με τον καλύτερό του φίλο, Τζέικ, καταφέρνουν να μάθουν την τέχνη και εκμεταλλεύονται τα αποτελέσματά της, ο καθένας με τον τρόπο του.
Ένα αναπάντεχο γεγονός όμως θα βάλει τον Κέβιν σε σκέψεις για το τι πραγματικά αξίζει τελικά στη ζωή και μέσα από μια σειρά απρόσμενων συμβάντων οι απαντήσεις στα ερωτήματά του γίνονται ξεκάθαρες.

Ο Στέργος Καλλιγάς γεννήθηκε το 1990 στο Κέραβα της Φινλανδίας. Το 1993 ήρθε με την οικογένειά του στη Ρόδο όπου και μένει σήμερα. Το 2009 ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα οργάνωσης και διαχείρισης αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, από όπου και αποφοίτησε το 2014 με αρκετές υποτροφίες και αριστεία. Το 2015 ακολούθησε η στρατιωτική του θητεία, την οποία υπηρέτησε στη Φινλανδία, φτάνοντας την ειδικότητα του επιλοχία μονάδας. Μεγάλο πάθος του είναι η ψυχολογία, η ανάλυση αυτής και η κατανόηση του πόσο ισχυρό είναι το ανθρώπινο μυαλό. Στόχος του είναι να καταφέρει να προβάλει μέσω βιβλίων την καλύτερη εκδοχή του καθενός, λαμβάνοντας δράση στις διάφορες προκλήσεις της ζωής.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη