Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Χάρης Γαντζούδης και τα Τραύματα

Από το εξώφυλλο της συλλογής διηγημάτων του Χάρη Γαντζούδη, Τραύματα, και φωτογραφία του ίδιου

Τραύματα, είναι ο τίτλος της νέας μου συλλογής διηγημάτων που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Λέμβος. «Τραύματα της ψυχής και της καρδιάς. Τραύματα της ζωής που σημαδεύουν για πάντα…» όπως γράφω και στο οπισθόφυλλο.
Η συγγραφή των δέκα ιστοριών που αποτελούν τη συλλογή ξεκίνησε τις ημέρες της καραντίνας. Τυχαία, ξαφνικά, μέσα από μια συζήτηση, μια φράση που ειπώθηκε και το ταξίδι άρχισε. Δέκα καθημερινές ιστορίες λοιπόν, με ήρωες που είναι πληγωμένοι, τραυματισμένοι από συμπεριφορές άλλων ή από τις επιλογές τους. Και έχουν φροντίσει, αυτές τις πληγές, τα τραύματα, να τα κρύψουν καλά όχι για να φτάσουν στην τελειότητα αλλά για να μπορέσουν να προχωρήσουν, να κάνουν το επόμενο βήμα, να σώσουν την ύπαρξή τους. Ένα τυχαίο όμως περιστατικό, μια τυχαία συνάντηση, μια κουβέντα… και τα τραύματα ξυπνούν, βγαίνουν ξανά στην επιφάνεια και οι ήρωες καλούνται να αναμετρηθούν μαζί τους, να βγουν από το σκοτάδι στο φως, από τον εφιάλτη στο όνειρο, από την απελπισία στον τόπο της ελπίδας. Ο αγώνας σκληρός. Ο κίνδυνος να τα χάσουν όλα μεγάλος και τους οδηγεί στα άκρα. Άνθρωποι τραυματισμένοι, που παλεύουν, ο καθένας ανάλογα με την ψυχοσύνθεσή του, να νικήσουν το φόβο. Άνθρωποι που ψάχνουν την κατάλληλη ευκαιρία να απεμπλακούν από ό,τι τους πληγώνει. Άνθρωποι που αναζητούν διέξοδο από το λαβύρινθο της ζωής τους. Δε θα σας αποκαλύψω τον τρόπο που διεκδικούν τη λύτρωση οι ήρωες των ιστοριών. Ούτε θα κρίνω τις πράξεις τους. Τα αφήνω όλα στην κρίση των αναγνωστών.

Τραύματα, Χάρης Γαντζούδης

Ο Χάρης Γαντζούδης μιλάει για το νέο του βιβλίο, τη συλλογή διηγημάτων Τραύματα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λέμβος. Στην περίληψη διαβάζουμε μεταξύ άλλων:
Δέκα καθημερινές ανθρώπινες ιστορίες για τραύματα που έρχονται στην επιφάνεια από το χθες για να προκαλέσουν μια αναμέτρηση στο σήμερα. Πόσο εύκολο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα; Οι ήρωες καλούνται να παλέψουν, να νικήσουν ή να χάσουν, να τολμήσουν τη δική τους υπέρβαση, να βγουν στο φως ή να μείνουν για πάντα στο σκοτάδι, να λυτρωθούν ή να πνιγούν μέσα στα τραύματα που ακολουθούν και στοιχειώνουν τα βήματά τους.

Ο Χάρης Γαντζούδης γεννήθηκε τον Μάιο του 1985 στο Αγρίνιο και ζει στην Αθήνα. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές βιβλίων σε διάφορα blogs, sites και περιοδικά ενώ από τον Απρίλιο του 2018 αρθρογραφεί στην εφημερίδα ο Πολίτης. Το θεατρικό του έργο «Ας κάνουμε απόψε ένα… παιδί» ανέβηκε στο θέατρο «Από Κοινού» την περίοδο 2019-2020 σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει διηγήματα, νουβέλες, ποιήματα, παραμύθια και έχει συμμετάσχει σε πολλά συλλογικά έργα. Από τις εκδόσεις Λέμβος κυκλοφορούν τα βιβλία του Κλικ δευτερολέπτων, Ελεονόρα και Τραύματα.


ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη