Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Συνέντευξη με την τραγουδοποιό Δήμητρα Ασσαριώτου

Εξώφυλλο του άλμπουμ της Δήμητρας Ασσαριώτου, Ήταν που λες...

Η μουσική κατέκτησε τη ζωή της Δήμητρας Ασσαριώτου στα επτά της χρόνια. Είχε στο σπίτι ένα πιάνο, που ήρθε κι αυτό μετανάστης απ' τον Πόντο μαζί με τη γιαγιά και τη μητέρα της. Δεν το επέλεξε, τουλάχιστον όχι στην αρχή. Ήθελε κιθάρα, που θα μπορούσε να την έχει μαζί της πάντοτε, να παίζει και να τραγουδά όσα νιώθει. Έτσι, ξεκίνησε στο Ωδείο, αποκτώντας ανά τα χρόνια όλα τα απαιτούμενα πτυχία που την κατέστησαν δασκάλα κιθάρας και μουσικής θεωρίας.
Έπειτα, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, πρώτα στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα. Το 2015 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός της δίσκος με τίτλο «Ήταν που λες». Έκτοτε, ηχογραφεί μεμονωμένα τραγούδια που κυκλοφορούν στο YouTube και σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Οι στίχοι και η μουσική είναι από την ίδια. Παράλληλα, κάνει εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές παρουσιάζοντας τα τραγούδια της.

Δήμητρα Ασσαριώτου

Κα Ασσαριώτου, καταρχήν παίζετε κιθάρα, είστε τραγουδοποιός, με τι άλλο ασχολείστε;
Δήμητρα Ασσαριώτου: Είμαι δασκάλα κιθάρας, γράφω τραγούδια από την παιδική μου ηλικία. Σπούδασα μουσική όμως τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι παράλληλα και με τη γραφιστική.

Τι μηνύματα θέλετε να περάσετε στο ακροατήριό σας με το νέο σας τραγούδι «Άλλη Εποχή»;
Δ.Α.: Το τραγούδι με τίτλο «Άλλη εποχή» το έγραψα την εποχή της πρώτης καραντίνας. Μέσα σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα που βιώνουμε, το μήνυμα είναι σαφές: «και φτερά θ' ανοίξουμε για μια άλλη εποχή...». Τα δάκρυα στέρεψαν, πρέπει αγαπημένοι και μονιασμένοι να χτίσουμε τη ζωή μας από την αρχή.

«Κάθε χαραυγή», ντυμένο με τη μουσική και τους στίχους σας. Εσείς λοιπόν πιστεύετε ότι η Νέα Εποχή γεννάει «Χαραυγές»;
Δ.Α.: Μία άλλη, καινούρια εποχή γεννάει υπέροχες, φωτεινές χαραυγές, αρκεί να το θελήσουμε. Είναι στο χέρι μας να αγαπήσουμε την κάθε στιγμή, την κάθε αχτίδα... Να αγαπήσουμε το «τώρα» και να χαρούμε το κάθε δευτερόλεπτο με τους αγαπημένους μας.

«Αγκαλιά να μας βρει το σκοτάδι κι η αυγή…» Με το τραγούδι «Στην ίδια μελωδία» εξηγήστε μας τι θέλετε να πείτε;
Δ.Α.: «Να γελάς σου είχα πει, η ζωή είναι μικρή κι εμείς εδώ περαστικοί, μια κλωστή χρωματιστή.» Όλοι είμαστε φτιαγμένοι να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε. Αυτό είναι που δίνει νόημα στις στιγμές που κυλάνε. Να ζούμε για το τώρα και να χορεύουμε όλοι μαζί σε μία ίδια, κοινή μελωδία. Γιατί αγκαλιά θα μας βρει το σκοτάδι κι η αυγή... Για όλους νυχτώνει, για όλους ξημερώνει...

Μου άρεσε πολύ το τραγούδι σας «Μια ευχή». Ποια είναι η δική σας ευχή για όσα έρχονται;
Δ.Α.: Να σταματήσει ο πόνος. Βυθιστήκαμε στα πιο σκοτεινά νερά. Να είμαστε όλοι γεροί, να ονειρευτούμε ξανά, να χαμογελάσουμε, να ζήσουμε ανέμελα.

Τι σκεφτόσασταν όταν γράφατε το τραγούδι μια ευχή και συγκεκριμένα το στίχο «Μια ευχή… την ύλη σου θέλω να ζήσω…»;
Δ.Α.: «Μία ευχή, σαν προσευχή ψυχής σκίρτημα / διλήμματα, ψάχνω στα χείλη σου την ύλη σου, θέλω να ζήσω μαζί σου την υπόλοιπη ζωή.» Πολλές φορές ερωτευόμαστε τον έρωτα... Ερωτευόμαστε αυτό που φανταζόμαστε ότι θα μπορούσε να είναι έρωτας. Ο συγκεκριμένος στίχος αναφέρεται στο γήινο, το πραγματικό, με υπόσταση αληθινή. Αυτό που κοιτάζεις και σου μοιάζει, που είναι σαν άλλος εσύ.

Θέλετε να μας αποκαλύψετε τα μελλοντικά σχέδια σας;
Δ.Α.: Δυστυχώς οι καιροί είναι δύσκολοι. Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι, χάσαμε βιαίως το δικαίωμα να μοιραζόμαστε τη μουσική μας. Είχα προγραμματισμένες κάποιες εμφανίσεις, οι οποίες όμως ακυρώθηκαν λόγω της απαγόρευσης της μουσικής. Ελπίζουμε λοιπόν σε μία αλλαγή, σαφώς πάντα με την απαραίτητη ασφάλεια.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη