Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Βιβλία για όλους από τις εκδόσεις Ελκυστής

Έξι τίτλοι των εκδόσεων Ελκυστής στη διάθεσή των φιλαναγνωστών, για όλα τα γούστα.

Προς Νότο ολοταχώς, Sarah Jäger

Προς Νότο ολοταχώς
Sarah Jäger
Μυθιστόρημα

Είναι φορές που πρέπει κανείς να εγκαταλείψει την πίσω αυλή, προκειμένου να μπορέσει η ζωή να γίνει περιπέτεια.
Στην πίσω αυλή του σούπερ μάρκετ Penny ο καθένας παίρνει ένα όνομα, είτε το θέλει είτε όχι. Αν κανείς έχει τύχη, τότε του απονέμουν ένα «μας» σαν τίτλο ευγενείας, όπως στην περίπτωση του Πάβελ-μας. Ή είναι κανείς άτυχος. Όπως η Παπιοκώλα. Το παρατσούκλι τής το 'βγαλε ο Τζο, ο οποίος έχει εξαφανιστεί εδώ και μήνες. Η προσπάθεια να βρεθεί εξελίσσεται σ' ένα άγριο sommertrip μες στις καυτές μέρες του Ιουλίου. Χωρίς σχέδιο, χωρίς κλιματισμό, προς τον Νότο ολοταχώς.
Μια ιστορία καταιγιστική, αστεία, ευφυής… και συγχρόνως μια ιστορία αγάπης.

Η Sarah Jäger ζει στο Ρουρ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Είναι πιστοποιημένη Call center agent του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου, με σπουδές στη θεατρική αγωγή και μετεκπαίδευση στη Βιβλιοθηκονομία. Το Προς Νότο ολοταχώς είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Μπάσταρδος πολίτης, Άγγελου Καλαμούτσου

Μπάσταρδος πολίτης
Άγγελου Καλαμούτσου

Στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, την ώρα που ο παλιός κόσμος γκρεμίζεται και οι κοινωνικές ανισότητες φουντώνουν, όλοι βρίσκουν αφορμή για να βγάλουν τον χειρότερό τους εαυτό. Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Φίλιππος, ένας νέος με χαμηλή αυτοεκτίμηση ενώ μάταια ψάχνει να βρει δουλειά καταλήγει στον υπόκοσμο. Οι ηθικές του σταθερές καταρρέουν μπροστά στον θυμό που νιώθει και κάθε μέρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην παρανομία. Η θετική επιρροή που δέχεται από έναν ηλικιωμένο παλαιοβιβλιοπώλη τον κάνει να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται. Προλαβαίνει όμως να επανορθώσει; Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, τα κοινωνικά ταμπού και ο φόβος για την επόμενη μέρα τον κρατούν δέσμιο μιας αρρωστημένης κατάστασης από την όποια ελάχιστοι καταφέρνουν να επιστρέψουν.

Ο Άγγελος Καλαμούτσος γεννήθηκε το 1979 στα Βούρβουρα Αρκαδίας. Έζησε ένα μικρό χρονικό διάστημα στην Τρίπολη και από τα δεκαπέντε του χρόνια μένει μόνιμα στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Ηλεκτρονικής του Τ.Ε.Ι. Αθηνών και στο τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού του Ε.Α.Π. Πατρών. Σήμερα παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και εργάζεται στον χώρο της πληροφορικής. Συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό το 2013 με την έκδοση του μυθιστορήματος «Μη φοβάσαι Μαρία» και της ποιητικής συλλογής «Απόσταγμα Ψυχής» από τις εκδόσεις Bookstars. Το 2018 κυκλοφόρησε το δεύτερό του μυθιστόρημα με τίτλο «Ρόδα είναι» από τις εκδόσεις Πνοή.

Ο Διαστημούλης και η παρέα του, Μαρίας Ι. Μπακάρα

Ο Διαστημούλης και η παρέα του
Μαρίας Ι. Μπακάρα
Εικονογράφηση: Βιβή Μαρκάτου

Ο Ερμής είναι ένα παιδί από την Ιθάκη με τεράστια αγάπη για την αστρονομία. Μία μέρα, αποφασίζει μαζί με την παρέα του να εκτοξευθεί στο Διάστημα και να γνωρίσει από κοντά τους πλανήτες.
Το ταξίδι όμως εμπεριέχει κινδύνους και πολλά ερωτήματα για τους μικρούς εξερευνητές, οι οποίοι θέλουν να ανακαλύψουν νέους κόσμους, μακρινούς από τη Γη. Τι θα συμβεί σε κάθε στάση που θα κάνει ο Διαστημοπύραυλος; Με ποιους θα συναντηθεί; Αξίζει να ανακαλύψετε αυτούς τους σταθμούς, αρκεί να διαβάσετε την ιστορία του Μπετόβεν.

Η συγγραφέας Mary Bakaras (Μαρία Ι. Μπακάρα) είναι φιλόλογος και δασκάλα (Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης). Ειδικεύτηκε στην Αρχαιολογία, αλλά την κέρδισε αργότερα η Παιδαγωγική. Ασχολείται με τη διαπαιδαγώγηση του μικρού παιδιού, την ενασχόλησή του με το βιβλίο και την ψυχαγωγία αυτού, από το 2015. Συμμετείχε σε εκπαιδευτικές δράσεις, όπως εκείνη που διοργάνωσε η ίδια στα πλαίσια της Πρακτικής της Άσκησης, για το έτος 2018-2019 στον νομό Ιωαννίνων, στη διοργάνωση του Ioannina Lake Run 2019, με θέμα: «Ένας περίπατος με τα αγάλματα στη λίμνη», υπό την αιγίδα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων. Ένα πρωτοπόρο θέμα το οποίο προσέλκυσε μικρούς και μεγάλους, Έλληνες και επισκέπτες από άλλες χώρες. Μία εκδήλωση που θα μείνει αξέχαστη! Είναι κάτοχος μεταπτυχιακής ειδικότητας στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με πρακτική άσκηση στο Ειδικό Σχολείο Χαλκίδας ενώ κατέχει πιστοποιήσεις για την εκπαίδευση δίγλωσσων μαθητών με μεταναστευτικό υπόβαθρο. Πρόσφερε εθελοντική εργασία σε δημόσια σχολεία, όπως το Ειδικό Σχολείο Χαλκίδας, και σε βιβλιοθήκες, όπως η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, αλλά και σε μουσεία, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και το Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών. Άσκησε παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο στην ιδιωτική εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά, Ελληνικά και Ιταλικά. Ταξιδεύει πολύ ανά τον κόσμο, για να γεμίζει όλο και περισσότερη γνώση και περιπέτεια τα βιβλία της. Στο άμεσο μέλλον θέλει να εμπλουτίσει τις παιδικές βιβλιοθήκες με παιδικά μυθιστορήματα και παραμύθια, που θα συγγράψει η ίδια και που θα δώσουν φως στη φαντασία των μικρών παιδιών.

Το πέταγμα της ίβιδας

Το πέταγμα της ίβιδας
Συλλογικό

Η ανθολογία διηγημάτων «Το πέταγμα της ίβιδας» είναι το αποτέλεσμα ανταπόκρισης Ελλήνων και Κυπρίων λογοτεχνών στην ανοιχτή πρόσκληση που απεύθυναν από κοινού η λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής» και η διαδικτυακή ομάδα «Ιαπωνική Βεντάλια Ποίησης και Πολιτισμού», στη λογοτεχνική δράση «Λόγω Γραφής - Ιαπωνική Βεντάλια», για τη συγγραφή διηγήματος με ιαπωνικό θεματικό προσανατολισμό, η οποία διενεργήθηκε μέσω δημοσιεύσεων στη «Λόγω Γραφής» το φθινόπωρο του 2020.
Τριάντα ένας συγγραφείς εμπνεύστηκαν τριάντα τέσσερα στο σύνολό τους κείμενα, τα οποία μας ταξιδεύουν στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου τόσο με τον ιαπωνικό θεματικό τους προσανατολισμό όσο και με τη συμπερίληψη, σε κάθε διήγημα, ποιημάτων tanka και σκηνών σε τρένο shinkansen, προαπαιτούμενα βάσει της πρόσκλησης στους διακονούντες τη γραφή.

Αναζητώντας φως, Γ' τόμος, Βασίλη Παπακώστα

Αναζητώντας φως
Γ' τόμος
Βασίλη Παπακώστα

Ο συγγραφέας καταγράφει στο παρόν βιβλίο αυτά που έζησε, που αισθάνθηκε και που έμειναν στη μνήμη του ως σημαντικά. Γιατί θεωρεί πως ό,τι έμαθε, θαύμασε, αγάπησε, μίσησε ή χάρηκε και κυρίως ό,τι υπέφερε, ήταν από τους ανθρώπους, που, παρ' όλα τα λάθη και τις αδυναμίες τους, τους θεωρεί, ατομικά τον καθένα τους και συνολικά όλους μαζί, πολύ πιο αξιόλογους από τις ιδεολογίες, που μας τυφλώνουν και αποδεικνύονται στην πράξη ανίκανες να πραγματώσουν ό,τι υπόσχονται. Γιατί πιστεύει ότι όλοι οι άνθρωποι αδιακρίτως έχουν πιο πολλά να μας πουν και να μας δείξουν θετικά ή αρνητικά, και γι’ αυτό του καθενός η ζωή και το παράδειγμα διδάσκουν πολύ περισσότερα και πολύ πιο ουσιαστικά πράγματα… Αρκεί να μπορούμε να συναγάγουμε συμπεράσματα.
Το ΦΩΣ λοιπόν που αναζητεί είναι επίσης και τα συμπεράσματα, που συνάγουμε και τα διδάγματα, που λαμβάνουμε από τη ζωή και τη δράση των ανθρώπων, την καλή ή την κακή. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του γνώρισε το όνειρο, την προσδοκία και την ελπίδα των ανθρώπων για έναν κόσμο καλύτερο. Αυτών που ήθελαν να κάνουν το άσχημο όμορφο και το καλό, καλύτερο, γιατί πίστευαν περίπου αυτό που λέει ο Νίκος Καζαντζάκης: «Να αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω». Τώρα διαπιστώνει ότι στους ανθρώπους υπάρχει μόνο το όνειρο και η προσδοκία να φτιάξει ο καθένας μόνο τη ζωή του και τον εαυτό του… Όμως υπάρχουν ακόμη κάποιοι αμετανόητοι, που θέλουν και επιδιώκουν δίκαια και ειρηνικά να κάνουν καλύτερο τον κόσμο.
Και αυτούς τους θεωρεί ΦΩΣ!

Ο Βασίλης Παπακώστας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ υπήρξε υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως Ειρηνοδίκης, Πταισματοδίκης Κύθνου, Πάρου και Αργαλαστής, Εισαγγελεύων στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σίφνου, Νάξου, Θήρας, Αργαλαστής και Αλμυρού, μέλος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου, Νάξου και Βόλου, και τέλος ως Εργατοδίκης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Συνταξιοδοτήθηκε το 2011. Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων αγοριών. Έχει ασχοληθεί με τη στιχουργική και μελοποίηση τραγουδιών. Ποιήματα που έχει μελοποιήσει βρίσκονται αναρτημένα στο YouTube. Έργα του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Λεξίτυπον», «Ανάτυπο» και «Ελκυστής». Περισσότερα για το Αναζητώντας φως (Β' τόμος) και το Ονειρεύματα

Προσπέρνα και ζήσε, Φίλης Ντόγκα

Προσπέρνα και ζήσε
Φίλης Ντόγκα

Τα συναισθήματα των νέων είναι καυτά σαν τη φωτιά και πάγος σαν το χιόνι. Ο Άρης, ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας, ψάχνει εναγωνίως να τα βρει με τον εαυτό του, ν’ ανακαλύψει πτυχές της προσωπικότητάς του, την ταυτότητά του. Άλλοτε τα καταφέρνει κι άλλοτε χάνεται στα βάθη της ψυχής του. Φιλίες, αγάπη, προδοσίες, απογοητεύσεις, bullying, όνειρα και προσδοκίες, όλα είναι ανάκατα στα χρόνια της νιότης. Και στο βάθος η ίδια η ζωή, να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό, απροσδόκητα, απόλυτα και τελεσίδικα.

Η Φίλη Ντόγκα γεννήθηκε στη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πατρών και συνέχισε, με κρατική υποτροφία, τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Rouen, στη Γαλλία. Ειδικεύτηκε στη διάγνωση, διαχείριση μαθησιακών δυσκολιών και στην Ειδική Αγωγή. Έχει δημοσιεύσει άρθρα παιδαγωγικού περιεχομένου και έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων. Σήμερα διδάσκει σε Δημοτικό Σχολείο της γενέτειράς της. Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας «Ο Τρύφωνας μετρά και ξαναμετρά» και το 2016 η νουβέλα «Ιστορίες κατασκήνωσης». Περισσότερα για το Προσπέρνα και ζήσε

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη