Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Οι Trailer Park Girl και το The Mixtape

Οι Trailer Park Girl και το εξώφυλλο του The Mixtape

Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με τα μουσικά σχήματα και ειδικότερα, σε αυτή την ανάρτηση, με τους Trailer Park Girl, ένα εναλλακτικό-garage rock γκρουπ από την Πάτρα. Οι τέσσερίς τους πήραν την απόφαση να γίνουν μπάντα στα μέσα του 2021 –εν καιρώ πανδημίας και εγκλεισμού– με σκοπό τους να περάσουν όμορφα –αυτό λένε δηλαδή οι ίδιοι– αλλά και για να δημιουργήσουν και κυκλοφορήσουν τη μουσική τους.
Η παρέα αποτελείται από τους: Ηγήσω Οικονομοπούλου (φωνή), Ευστάθιο Μεσσήνη (ηλ. κιθάρα, φωνή), Σπύρο Παπαδημητρόπουλο (ηλ. μπάσο, φωνή) και Σπύρο-Αλέξανδρο Στεφανίδη (τύμπανα και κρουστά). Η μουσική τους περιέχει έναν εκρηκτικό συνδυασμό από 60ς και 70ς rock, heavy rock τύμπανα και αποσκοπεί στην χορευτική απογείωση του θαμώνα.

Οι ίδιοι απάντησαν σχετικά με τη νέα τους δουλειά, τα σχέδιά τους και τη μουσική εν των συνόλω. Διαβάστε τους παρακάτω.

Οι Trailer Park Girl και το εξώφυλλο του The Mixtape

Πώς ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι;
Trailer Park Girl: Ξεκινήσαμε όλοι μαζί από ένα homemade studio στα έγκατα της Πάτρας. Μια μέρα που τζαμάραμε μαζί είπαμε να τρέξουμε ένα πρότζεκτ με λίγο διαφορετικό ήχο από τα ήδη υπάρχοντα πατρινά δεδομένα. Έτσι σε ένα απόγευμα δημιουργήθηκαν οι Trailer Park Girl με κοινό όραμα για τη μουσική σκηνή.

Από πού εμπνέεστε; Τι πυροδοτεί τη δημιουργικότητά σας;
T.P.G.: Δεν ξέρουμε τι να πούμε εδώ. Η έμπνευση έρχεται από τα πάντα που αφορούν τον περίγυρό μας. Οτιδήποτε μπορεί να είναι ερέθισμα για μας. Από μια κούπα καφέ, που θα πιούμε μαζί, μέχρι ένα τρελό βράδυ στα local μπουζούκια.

Αν δεν υπήρχε η μουσική στη ζωή σας, τι θα μπορούσε να την αντικαταστήσει; Με τι θα είχατε ασχοληθεί αν δεν είχατε τη μουσική;
T.P.G.: Η μουσική δεν αντικαθίσταται με τίποτε. Πώς θα μπορούσαμε να εξωτερικεύσουμε αλλιώς τις εσωτερικές μας ανησυχίες; Πώς θα μας νιώσει ο κόσμος; Πώς θα μπορέσουμε να βγάλουμε την ενέργεια, που έχουμε μέσα μας, αν δεν ήταν για τα όργανα ή τους στίχους; Είναι ζωτικός παράγων η μουσική στη ζωή μας για αυτό και την προσφέρουμε απλόχερα στον κόσμο και ευχαριστούμε για τη στήριξη.

Πείτε μας δυο λόγια για τη νέα σας δουλειά.
T.P.G.: Η δουλειά που έχουμε παρουσιάσει στον κόσμο προς στιγμήν είναι ένα preview του τι επρόκειτο ο κόσμος να δει στο full album. Τρία δυνατά tracks, στα οποία υπάρχει μουσικό δείγμα για το τι έπεται μαζί με ένα επερχόμενο βίντεο κλιπ το οποίο βγαίνει σύντομα!
Μείνετε συντονισμένοι!

Αν έπρεπε να τη/το χαρακτηρίσετε με μια λέξη ή με μια φράση, ποια θα ήταν αυτή;
T.P.G.: Rock 'n' roll! Αυτό είναι. Αυτό πρεσβεύουμε και αυτό έχουμε να δώσουμε. Με τα σκαμπανεβάσματά του, τις λύπες του, τις χαρές του, τις απογοητεύσεις του, τις ανωμαλίες του και όλα τα συναφή. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι λιγότερο από αυτό! Έτσι είμαστε εμείς!

Μοιραστείτε τους στόχους, τα όνειρά σας.
T.P.G.: Θα θέλαμε να κάνουμε πολλές live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα για να μας ακούσουν και να νιώσουν τη μουσική μας. Προς το παρόν όμως έρχονται καλά νέα και ωραίες ανακοινώσεις στον ορίζοντα!

Στείλτε το μήνυμά σας στον κόσμο…
T.P.G.: Το μήνυμα μας είναι το εξής:
Ροκάρετε γιατί χανόμαστε!
Το οποίο σημαίνει πως με όλη αυτή την κατάσταση, η μουσική σκηνή έχει αρχίσει να χάνεται και να σβήνει… Στο χέρι μας λοιπόν είναι να αναζωπυρώσουμε την σπίθα και πάλι όλοι μαζί!

Αυτά από μας!

Οι Trailer Park Girl

Η ελληνική ροκ σκηνή εμπλουτίστηκε με τη νέα αυτή μπάντα, αρχής γενομένης με το πρώτο τους demo EP, που τιτλοφορείται The Mixtape (πρώτη παγκόσμια στις 17 Ιανουαρίου 2022). Ετοιμάζουν βέβαια και το full length album τους, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του επόμενου μήνα (Απρίλιος 2022).
Προς το παρόν, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από εκείνους εδώ: Click for music



ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη