Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Βιβλία από τις εκδόσεις Βακχικόν

Γνωρίστε και διεκδικήστε τους ακόλουθους τίτλους των εκδόσεων Βακχικόν. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε εδώ και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους. Συμμετοχή στην κλήρωση, που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιανουαρίου 2022, σημαίνει αποδοχή των όρων. Στην παραπάνω φόρμα θα βρείτε πεδίο όπου μπορείτε να αναφέρετε τον επιθυμητό τίτλο, χωρίς ωστόσο η επιλογή σας να είναι δεσμευτική και σίγουρη. Αν κληρωθείτε και το βιβλίο που διαλέξατε είναι διαθέσιμο θα το λάβετε· σε άλλη περίπτωση θα λάβετε κατά τύχη ένα από τα ακόλουθα. Τα βιβλία θα αποσταλούν/παραδοθούν στους τυχερούς από το koukidaki. Αυτή η δωροθεσία είναι παγκόσμια!

Τα θολά γυαλιά
Ξένιας Κοθωνίδου
Μυθιστόρημα

Τα θολά γυαλιά, Ξένιας Κοθωνίδου

Παναγιώτης και Μιχάλης. Φίλοι αχώριστοι, από παιδιά. Δυο άνθρωποι από τελείως διαφορετικούς κόσμους, δεμένοι με μια αόρατη κλωστή. Όταν η ηλικιωμένη μητέρα του Παναγιώτη πεθαίνει, οι δυο τους έρχονται ακόμα πιο κοντά. Μια αίτηση για ένα πιστοποιητικό στον δήμο, φέρνει τον Παναγιώτη αντιμέτωπο με έναν παλιό συμμαθητή και μια ερώτηση που τον ταράζει. Κι όλα αλλάζουν ξαφνικά... Θα μπορέσει ο Μιχάλης να βοηθήσει τον φίλο του; Ή μήπως είναι αυτός, τελικά, που χρειάζεται βοήθεια;
Στο πρώτο της μυθιστόρημα, η Ξένια Κοθωνίδου ξεδιπλώνει μια γλυκόπικρη ιστορία για την αληθινή φιλία, τα οικογενειακά δεσμά και τις ανατροπές που μοιάζουν να ταράζουν τα ήρεμα νερά της ύπαρξής μας, μα είναι τελικά αυτές που τη γεμίζουν με χρώματα.

Η Ξένια Κοθωνίδου γεννήθηκε στην Καβάλα όπου ζει μέχρι σήμερα. Από μικρή, έχοντας ανάγκη να κατανοήσει την ανθρώπινη φύση και αναζητώντας μονοπάτια διαφυγής, ταξίδευε παρέα με τους ήρωες των βιβλίων της. Η αγάπη της για τη λογοτεχνία και η ανάγκη της για έκφραση, την οδήγησαν να παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής και να ασχοληθεί με τη μυθοπλασία. Έχει πτυχίο Δημοσιογραφίας και επί σειρά ετών εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Άρθρα, αφηγήσεις και διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στο ψηφιακό περιοδικό Fractal και στα ηλεκτρονικά περιοδικά της ΕΡΤ και της Ομάδας μελέτης, διατήρησης και διάδοσης του λαϊκού παραμυθιού και παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες». Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά στις λέσχες ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας και στη διαδικτυακή ομάδα «Κατάθεση γραφής on line» όπου επίσης δημοσιεύει διηγήματά της. Τα θολά γυαλιά είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.


Όλα αυτά που αγαπώ (πάνε απ' το άλφα ως το ώ)
Μαριάννας Αβούρη
Ποιήματα για παιδιά

Όλα αυτά που αγαπώ (πάνε απ' το άλφα ως το ώ), Μαριάννας Αβούρη

Τι γυρεύουν τα φωνήεντα στο πεντάγραμμο;
Ποιος μπέρδεψε τα πινέλα με τα μολύβια;
Και πότε η γνώση έγινε τόσο αστεία υπόθεση;
Όλα αυτά που αγαπώ, στριμωχτήκανε εδώ
στο δικό μου το μυαλό...

Εικονογράφηση: Μάιρα Ευαγγελίδου

Η Μαριάννα Αβούρη γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1972 στην Αθήνα. Εργάζεται ως κειμενογράφος και μεταφράστρια. Το 2018 εξέδωσε την ποιητική συλλογή για παιδιά: Τα «π», τα «φ», τα πώς και τα γιατί, από τις εκδόσεις Βακχικόν, που έτυχε ζεστής υποδοχής. Αγαπά την ποίηση και τη μικρή λογοτεχνική φόρμα, και ενθουσιάζεται κάθε φορά που κάποιος μπορεί να χωρέσει τα πιο σπουδαία πράγματα στους πλέον λιλιπούτειους τόπους. Ιδιαίτερη σχέση έχει και με τη μουσική, την οποία θεωρεί προϋπόθεση για τη συναισθηματική της επαφή με τον κόσμο. Η ενασχόλησή της με τη στιχουργική μετράει ήδη αρκετά χρόνια και στο ενεργητικό της έχει αξιόλογες συνεργασίες με μουσικούς και συνθέτες, σε παραγωγές για παιδιά αλλά και ενήλικες. Το Όλα αυτά που αγαπώ είναι ένα έργο γεμάτο τρυφερότητα, ζωντάνια, και χιούμορ. Στα ποιήματα της συλλογής αυτής, τα παιδιά διασχίζουν το κατώφλι των συναισθημάτων και της γνώσης, για να σκαρώσουν έναν δικό τους «μεγάλο» κόσμο. Κατάλληλο για παιδιά και για όσους αρνούνται πεισματικά να μεγαλώσουν.


Φυτά εσωτερικού χώρου
Ευαγγελίας Τάτση
Ποίηση

Φυτά εσωτερικού χώρου, Ευαγγελίας Τάτση

Οι άνθρωποι κουβαλούν ένα πουλί στον ώμο τους
ο καθένας το δικό του
ο καθένας άλλο.
Κανείς δεν βλέπει
εκείνο που στέκει στον ώμο του
εκτός απ’ τους λυπημένους
που κουβαλούν έναν γκιώνη
και τον ακούνε να κλαίει
γι’ αυτό είναι λυπημένοι
ο γκιώνης όμως δεν τους βλέπει
και κλαίει για πάντα που τους έχασε.

Η Ευαγγελία Τάτση γεννήθηκε το 1967 στο Περιστέρι. Σπούδασε στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστήμιου Πατρών. Εργάζεται σε φαρμακευτική εταιρεία στο τμήμα ιατρικής ενημέρωσης. Η πρώτη της ποιητική συλλογή ακακίες στη σαβάνα (εκδόσεις Βακχικόν, 2020) συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα για το Βραβείο Γιάννης Βαρβέρης 2021. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε ποιητικές ανθολογίες και λογοτεχνικά ιστολόγια. Το Φυτά εσωτερικού χώρου είναι η δεύτερη ποιητική της συλλογή.


Η φωνή
Αναστασίας Μαλανδρενιώτη
Εφηβικά διηγήματα

Η φωνή, Αναστασίας Μαλανδρενιώτη

Τα αστραφτερά μάτια της πυγολαμπίδας έσκισαν στα δυο τον ατάραχο ουρανό της Ελεφαντολάνδης και ο μινώταυρος κλείστηκε στην αιώνια φυλακή του. Η γούνα του Λούκας πήρε ξανά φωτιά και ο Αλμπέρτος έκανε την τελευταία θεαματική του πτώση. Επιδέξια δάχτυλα νάρκωσαν τον «ΚΠΕ 9» και στα όνειρά της η Γκρονίτα έβλεπε πάντα τον πλανήτη Γκρον άνυδρο. Οι Γκαλγκοδρομίες ανακηρύχθηκαν επίσημα σε «Λαγοκούρσα Θανάτου» κι οι αστροήρωες άνοιξαν το παράθυρο και ρούφηξαν όσο ανοιξιάτικο γιασεμί χωρούσε στην καρδιά τους.

Η συλλογή διηγημάτων για εφήβους και ενήλικες Η φωνή αποτυπώνει την εκμετάλλευση που υφίστανται ανά τον πλανήτη ζώα διαφόρων ειδών. Η αφήγηση παραδίδεται στα πλάσματα αυτά που δεν ομιλούν τη γλώσσα των ανθρώπων.
Ωστόσο όσοι έχουν την τύχη να βρίσκονται ανάμεσά τους, τα έχουν ακούσει πολύ συχνά να εξιστορούν τι είδαν στο χθεσινοβραδινό τους όνειρο, να δυσανασχετούν που μια πευκοβελόνα καρφώθηκε στην πατούσα τους, να διαπραγματεύονται την καλύτερη θέση στον καναπέ, να κάνουν παζάρια με την ποσότητα και την ποιότητα του φαγητού τους, να φλερτάρουν με την παπαρούνα που φύτρωσε στην άκρη του πεζοδρομίου, να παίρνουν όρκο αιώνιας φιλίας με το άλλο τους μισό και στο τέλος να μουρμουρίζουν «Τέλειωνε με το γράψιμο, είναι η ιδανική μέρα για να βάλουμε σε εφαρμογή ένα από τα χίλια εκατόν τριάντα δύο σχέδια που μπορούμε να καταστρώσουμε μαζί».

Εικονογράφηση: Λεόνη Κατσαρού

Η Αναστασία Μαλανδρενιώτη γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή «Δήλος». Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην εκπαίδευση σκύλων στη σχολή Star Dog Academy και έχει μετεκπαιδευτεί στην Ψυχολογία Σκύλων με τον Antoine Raymond. Εργάζεται ως δασκάλα στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών και ως θετική εκπαιδεύτρια σκύλων. Παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο των παραστατικών τεχνών ως ηθοποιός και τραγουδίστρια. H φωνή είναι το πρώτο της βιβλίο.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη