Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Σ' αγαπάω, Μπλου

Σ' αγαπάω, Μπλου, Barroux

Ο μικρός Ιωνάς που λατρεύει τη θάλασσα, βγαίνει με το βαρκάκι του στα ανοιχτά να κάνει τη βόλτα του, όταν ξαφνικά ο καιρός αλλάζει, έρχεται φουρτούνα και τα κύματα τον παρασέρνουν.
Ο Ιωνάς βρίσκεται στο νερό, το βαρκάκι του χάνεται από κοντά του και ευτυχώς ο μικρός μας φίλος σώζεται και βρίσκεται πάνω στην πλάτη μιας φάλαινας, της Μπλου.
Ο Ιωνάς και η Μπλου έγιναν φίλοι και στο επόμενο ταξίδι του Ιωνά, αναζητώντας τη Μπλου, την ανακάλυψε στο βυθό της θάλασσας, άρρωστη και στενοχωρημένη.
Πω πω, το στομάχι της, μια πελώρια σπηλιά, είναι γεμάτη με πλαστικές σακούλες!
Ο φίλος μας λαμβάνει δράση και αποφασίζει να την απαλλάξει από τα σκουπίδια που της προκαλούν κακό στην υγεία της. Γεμίζει ένα πελώριο δίχτυ με όλα τα βλαβερά σκουπίδια, το φορτώνει στο βαρκάκι του και σώζει τη Μπλου από τα χειρότερα...

Ο συγγραφέας και εικονογράφος Barroux, ένα μικρό βιογραφικό του οποίου θα βρείτε στο τέλος της παρουσίασης, δημιούργησε ένα ευαισθητοποιημένο παραμύθι για τη ρύπανση των θαλασσών, των ακτών και την αναγκαιότητα της προστασίας των θαλάσσιων ζώων και συγκεκριμένα των φαλαινών.
Πρόκειται για ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και το γεγονός ότι καταπίνουν μεγάλες ποσότητες από πλαστικές σακούλες που βρίσκονται εκτεθειμένες στα νερά των ωκεανών, μπορεί να τις σκοτώσει!
Γι' αυτό λοιπόν, μικροί και μεγάλοι, είναι χρέος μας να μάθουμε να προστατεύουμε τα ζώα, να μάθουμε να σεβόμαστε τη φύση, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη της.

Γι' αυτό...
Δεν πετάμε σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές!
Δεν γινόμαστε συνεργοί στη μόλυνση των ωκεανών που έχει ως αποτέλεσμα βλαβερές συνέπειες για τα ζώα.
Περιορίζουμε τη χρήση σε πλαστικές σακούλες και γενικά σε πλαστικά σκευάσματα!
Συμμετέχουμε σε καθαρισμούς ακτών μαζί με την οικογένεια και τους φίλους μας!

Η πράξη καλοσύνης της Μπλου, η φιλία που αναπτύσσεται καθώς επίσης και η όμορφη εικονογράφηση, χαροποιεί ιδιαίτερα τα παιδιά. Η οικολογική ευαισθησία του βιβλίου τα παροτρύνει να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση και να εργαστούν συλλογικά για την προστασία τόσο του περιβάλλοντος όσο και των ειδών που συνυπάρχουν μέσα σε αυτό.
Ο Barroux γεννήθηκε στο Παρίσι και πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της παιδικής του ηλικίας στη Βόρεια Αφρική. Επιστρέφοντας στη Γαλλία σπούδασε φωτογραφία, τέχνη, γλυπτική και αρχιτεκτονική στις διάσημες École Estienne και École Boulle. Μετακόμισε στο Μόντρεαλ και στη συνέχεια στις ΗΠΑ, όπου ξεκίνησε τη λαμπρή καριέρα του ως εικονογράφος σε έντυπα και παιδικά βιβλία.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη