Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

16o Διεθνές φεστιβάλ Ρόδου

16o Διεθνές φεστιβάλ Ρόδου

Το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου, ανοίγει και φέτος τις πύλες του για να υποδεχθεί το Διεθνές φεστιβάλ Ρόδου. Το 16ο Διεθνές φεστιβάλ Ρόδου θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2023, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών, στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, η οποία έχει χαρακτηρισθεί από την Ουνέσκο ως τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Επίσημη έναρξη στις 8 Σεπτεμβρίου
H κορυφαία ορχήστρα Vienna Chamber Orchestra θα τιμήσει το 16ο Διεθνές φεστιβάλ Ρόδου με μια συναυλία της στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Η ορχήστρα ιδρύθηκε πριν από 75 περίπου χρόνια και είναι μια από τις σημαντικότερες ορχήστρες δωματίου στον κόσμο. Εκτός από τις τακτικές εμφανίσεις της στην περίφημη Musikverein, το Theater an der Wien, την Vienna Chamber Opera και το Vienna Konzerthaus έχει εμφανιστεί στα πιο σημαντικά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο.
Αποτελούμενη από διακεκριμένους μουσικούς, με σπάνια μουσικά όργανα (Stradivarius και Amati), θα αφιερώσουν στο διεθνές κοινό του φεστιβάλ ένα πρόγραμμα με άρωμα Βιέννης.

Γκαλά όπερας Μαρία Καλλάς στις 10 Σεπτεμβρίου
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ παρουσιάζεται κάθε χρόνο ένα γκαλά όπερας αφιερωμένο στη μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας ντίβας της όπερας καθώς η ημερομηνία θανάτου της είναι κοντά στην περίοδο του φεστιβάλ. Το φετινό αφιέρωμα γίνεται ακόμη πιο σημαντικό διότι έχει επίσημα ανακηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως έτος Κάλλας (100 χρόνια από τη γέννηση της) και έχει συμπεριληφθεί στην επίσημη λίστα των διεθνών επετείων της Ουνέσκο.
Το φεστιβάλ θα τιμήσει αυτή τη σημαντική επέτειο με ένα μοναδικό γκαλά όπερας με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ένας από τους μείζονες πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας και ο σημαντικότερος φορέας συμφωνικής μουσικής στη Βόρεια Ελλάδα.
Η Ορχήστρα, επιστρέφοντας στο Σμαραγδένιο Νησί μετά από 27 ολόκληρα χρόνια, θα εμφανιστεί στο μεσαιωνικό Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, των Ιπποτών της Ρόδου, υπό την διεύθυνση του νέου της αρχιμουσικού Leo McFall ενώνοντας επί σκηνής δύο κορυφαίες λυρικές τραγουδίστριες τη σοπράνο Ελένη Καλένος από την Ελλάδα και την μέτζο σοπράνο Violetta Radomirska από την Βουλγαρία.

16o Διεθνές φεστιβάλ Ρόδου

Επίσημη λήξη στις 12 Σεπτεμβρίου
Ο βαφτιστικός, Θεόφραστου Σακελλαρίδη
Η δημοφιλέστερη ελληνική οπερέτα που γαλούχησε τέσσερις γενιές Ελλήνων, ένα έργο με πανέμορφες μελωδίες, συναρπαστική θεατρική πλοκή και ξεκαρδιστικές χιουμοριστικές σκηνές θα παρουσιασθεί σε ημισκηνοθετημένη μορφή- κοντσερτάντε, συνοδεία πιάνου, με την πρόζα και τα δημοφιλή τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο. Συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες λυρικοί τραγουδιστές με μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο είδος οπερέτα και εμφανίσεις τους στη Λυρική Σκηνή και γνωστούς συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σοπράνο: Μαρία Κόκκα
Μετζοσοπράνο: Ελένη Δάβου
Τενόρος: Αντώνης Κορωναίος
Τενόρος: Σταμάτης Μπερής
Μπάσος: Αγγελος Χονδρογιάννης
Πιάνο: Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου

Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη