Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Από την Κέρκυρα στην Αίγυπτο με μια βαλίτσα όνειρα * Αδαμάντινα τείχη: Φιανκέτο * Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! ** Ποίηση: Θαλασσινό μονόπρακτο στο Αιγαίο * Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι ** Διάφορα άλλα: Η αγάπη είναι η απάντηση * Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

The outreach project 3

Συμπερίληψη και διαφορετικότητα στο επίκεντρο πολλαπλών αφηγήσεων
10 νέοι συγγραφείς | 10 πρωτότυπα έργα | 10 θεατρικές αναγνώσεις


Οι δέκα συγγραφείς του The outreach project 3

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και οι Συνέργειες Πολιτισμού παρουσιάζουν το OUTREACH PROJECT 3, μια μοναδική πρωτοβουλία που αναδεικνύει μια νέα γενιά θεατρικών συγγραφέων και επανατοποθετεί τη νεοελληνική δραματουργία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τα καίρια ζητήματα της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης και της κοινωνικής αποδοχής.
Το OUTREACH PROJECT υποστηρίζει έμπρακτα τους νέους θεατρικούς συγγραφείς, συμβάλλοντας μέχρι σήμερα στην ολοκλήρωση και παρουσίαση στο κοινό δεκατεσσάρων πρωτότυπων θεατρικών έργων, που πραγματεύονται ζητήματα ρευστότητας φύλου και σεξουαλικότητας, σωματικών και ψυχολογικών προκλήσεων, εθνοπολιτισμικής ταυτότητας, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων και κοινωνικών ανισοτήτων.

Τα δέκα πρωτότυπα θεατρικά έργα του OUTREACH PROJECT 3 που θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Vault στις 5, 7, 8, 12 και 14 Δεκεμβρίου 2023, από τις  18.00 έως τις 20.00, με τη μορφή θεατρικών αναγνώσεων, ανοιχτών στο κοινό, είναι αποτέλεσμα του τρίμηνου δημιουργικού εργαστηρίου θεατρικής γραφής και του one to one mentoring, που προσφέρουν στους επιλεχθέντες νέους συγγραφείς οι διεθνώς καταξιωμένοι δραματουργοί/συγγραφείς Βασίλης Κατσικονούρης, Νίνα Ράπη, Χαράλαμπος Γιάννου, Σοφία Καψούρου και Τηλέμαχος Τσαρδάκας, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Θεωνά.
Συγκεκριμένα, τα δέκα προσχέδια έργων που επελέγησαν ανάμεσα σε σαράντα προτάσεις νέων δημιουργών συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας σύγχρονης θεατρικής γραφής που αποσκοπεί στην κατάρριψη στερεοτύπων, προκαταλήψεων και φαινομένων που διαιωνίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον στιγματισμό, τις σεξιστικές και τις ρατσιστικές αντιλήψεις.
H δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας της Αθήνας - Open Social Net, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (κωδικός ΟΠΣ 5074888).


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΕΩΝ

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023
18:00/19:00 Παπαδιόχος Βαγγέλης Η μάσκα και ο καθρέφτης
Σε μια αμερικανική μεγαλούπολη ο Μπρους Γκόλντμαν, διευθυντής μιας μονάδας σεξουαλικής αναμόρφωσης, αναλαμβάνει την περίπτωση του δεκαεπτάχρονου ομοφυλόφιλου Ντάνι και έρχεται σταδιακά σε σύγκρουση με τη δική του καταπιεσμένη ομοφυλοφιλία διακινδυνεύοντας την επαγγελματική του θέση, τη συζυγική του ζωή και τη θέση του στην κοινωνία.
19:00/20:00 Παντελιά Μαρία Λόβινγκ... οut !
Τέσσερις άνθρωποι, δύο γενιές, μία ανάγκη. Σε έναν κόσμο που διαρκώς μιλά για αποδοχή πόσο εύκολα αποδεχόμαστε αυτούς που αγαπάμε; Δυο αδέρφια, ο Βασίλης κι ο Νίκος, και δυο ξαδέρφια, ο Στέφανος κι η Άννα, θα προσπαθήσουν να λύσουν το αίνιγμα. Κι ίσως βρουν αυτά που τους λείπουν!

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023
18:00/19:00 Εδιάρογλου Βίκυ Όταν ο κήπος μας ακούει
Πόσο μπορεί ένας κοινόχρηστος χώρος να επηρεάσει τις σχέσεις ανθρώπων; Πόσο γνωρίζουμε πραγματικά τον γείτονά μας; Πόσο μας επηρεάζει τελικά αυτή η σχέση; Πέντε διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων εξελίσσονται στον κήπο μιας πολυκατοικίας. Πέντε ιστορίες που μπορεί και να μοιάζουν. Πέντε διαδρομές που μπορεί να ενώνονται κάπου στη μέση. Ίσως και όχι.
19:00/20:00 Γατσωτή Ευαγγελία Ο Γιάννης το βούδι
Ένα λαϊκό παραμύθι. Βουνά και νεράιδες. Θύτες και θύματα. Ένα λαϊκό παραμύθι, ίσως, όχι και τόσο παραμύθι. Μερικές λέξεις μόνο, κλεμμένες από δέντρα που μουρμουράνε. Μερικές λέξεις μόνο και ίσως, κάνα δυο αγκομαχητά.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023
18:00/19:00 Δημόπουλος Σταύρος  Λιόβεργες
Μήνας Νοέμβριος, ένα φθινόπωρο όχι σαν όλα τα όλα. Μια αγροτική οικογένεια με βασική ασχολία την παραγωγή λαδιού. Ο πατέρας πάντα απών αλλά και πάντα παρών γιατί όλα πρέπει να γίνουν όπως εκείνος τα ορίζει. Η Ελένη μαζί με τα δύο της παιδιά, τον Νίκο και τη Σοφία, περνούν όλη τους τη μέρα στα χωράφια μαζεύοντας ελιές. Η άφιξη του νέου εργάτη Μάλεκ θα ξυπνήσει στους εφήβους την περιέργεια για το άγνωστο.
19:00/20:00 Ξένιος Νίκος Το δεντρόσπιτο
Μετά την αποφυλάκισή του, ο Θωμάς επιστρέφει στο σπίτι του, όπου συναντά την κάθετη απόρριψη της συζύγου του. Η σύγκρουσή του μαζί της κορυφώνεται. Το ζευγάρι μαζί με τα τρία άλλα πρόσωπα του έργου έρχονται να ξαναζήσουν το έγκλημα που είχε διαδραματιστεί στο δεντρόσπιτο της αυλής, είκοσι δύο χρόνια πριν.
Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023
18:00/19:00 Σοφιανού Ειρήνη Κοπράν
Μια εξαφανισμένη για χρόνια μητέρα, τα τρία της παιδιά, η αποκλειστική της νοσοκόμα αλβανικής καταγωγής και μια πλαστική κούκλα του σεξ, βρέθηκαν απρόσμενα να συγκατοικούν, με τη ζωή τους να αλλάζει υπό το φως αποκαλύψεων, κρυμμένων μυστικών, επιθυμιών και καταπιεσμένων συναισθημάτων που ποτέ μέχρι τότε δεν εκφράστηκαν.
19:00/20:00 Πανουτσόπουλος Γιάννης Ζωή χωρίς Κυριακή
Μια πολύ δεμένη παρέα νεαρών ατόμων, δοκιμάζει τις αντοχές της με αφορμή ένα ασήμαντο περιστατικό που φέρνει στην επιφάνεια βαθιά ριζωμένες πατριαρχικές αντιλήψεις. Οι σχέσεις θα κλονιστούν βαριά, θα μετεξελιχθούν είτε θα εξαλειφθούν, στον βωμό της αποτίναξης των στερεοτύπων με τα οποία μεγαλώσαμε. Πάντα στο προσκήνιο, ως κινητήρια δύναμη, ο έρωτας και οι υπαρξιακές αγωνίες των νέων ανθρώπων.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023
18:00 /19:00 Δουκουτσέλης Βαγγέλης Κουνελότρυπα
Δύο παιδιά, αποκομμένα από το κοινωνικό περιβάλλον. Η Ανθή, που έχει δύο μπαμπάδες και ο Φλορίν από την Ρουμανία, που έχει μία μαμά. Ανακαλύπτουν τον τέλειο τρόπο για να ξεφεύγουν από την σκοτεινή πραγματικότητα. Κάθε φορά που «μπαίνουν» στην κουνελότρυπα όλα αλλάζουν. Όμως η Χώρα των Θαυμάτων πολύ γρήγορα γίνεται... Χώρα των Τραυμάτων.
19:00/20:00 Χατζηπροκοπίου Μάριος Schrebermachine
«Ποιος βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα να μείνει ένα σαλεμένο πλάσμα με ανδρική συμπεριφορά ή να γίνει γυναίκα και να βρει τα λογικά του και δεν διάλεξε το δεύτερο;» Βασισμένο στα απομνημονεύματα του Daniel Paul Schreber, το έργο ιχνηλατεί τον αγώνα ενός όντος που νοσεί και δεν ιαίνεται. Αλλά αντιστέκεται στον νόμο που του έχει επιβληθεί: μεταμορφώνεται, κυοφορεί και γράφει.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε για τις κρατήσεις σας στον Πολυχώρο Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός, 2130356472, 6951832070, με ελεύθερη είσοδο

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΜατωμένος Δούναβης, Παρασκευής Καριώτου
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΤα βάσανα του Τεό και της Λέας, MuzoΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη