Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Ευαγγελία Ευσταθίου και "Οι δεσμώτες των σκιών"

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Ε.Ε.: Η μεγάλη μου περιέργεια να ανακαλύψω απαντήσεις που συνήθως δεν υπάρχουν. Αυτή τη φορά, αντικείμενο της εμμονής μου ήταν η προφητείες ανά τους αιώνες. Δημιούργησα μία δική μου, την επένδυσα με κέλτικες αποχρώσεις και την έκανα πρωταγωνίστρια στο μυθιστόρημά μου ελπίζοντας να ανακαλύψω κατά τη διάρκεια της έρευνας και τις απαντήσεις που γύρευα εξαρχής. Απαντήσεις έγκυρες φυσικά δεν κατάφερα να βρω, αλλά το μυθιστόρημα πήρε σάρκα και οστά, πράγμα για το οποίο είμαι ευγνώμων.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Ε.Ε.: Στρόβιλος.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Ε.Ε.: Να αφήσει τις αισθήσεις του ελεύθερες και κυρίαρχες,να αφουγκραστεί και να επιτρέψει στον εαυτό του μια βόλτα στο παραμύθι εξερευνώντας, γνωρίζοντας και κατανοώντας αυτά που εμπειρίες του και η κοσμοθεωρία του θα του επιτρέψουν να καταλάβει κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Ε.Ε.: Θα πηγαίναμε μια βόλτα στο κέντρο της γης, στον πυρήνα του ουράνιου στερεώματος και στην απεραντοσύνη του ωκεανού. Θα κρατούσε τόσες μέρες ή ώρες ή μήνες όσο εμείς θα επιτρέπαμε. Η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται πάντα άλλωστε απ’ τη δύναμη της ανάγκης μας να παραμείνουμε γερά καρφωμένοι και στην προσωπική μας πραγματικότητα.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Ε.Ε.: Είναι από το εισαγωγικό σημείωμα, μα αντιπροσωπεύει όλη τη φιλοσοφία του βιβλίου:
«Για κάθε κακό δράκο των παραμυθιών ή της αληθινής ζωής υπάρχει πάντα μια μαγική φαρέτρα γεμάτη βέλη που τον εξουδετερώνουν. Τη λένε ελπίδα».

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Λιβάνη προσφέρουν το μυθιστόρημα "Οι δεσμώτες των σκιών" σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση και για να στείλετε το μήνυμά σας στην Ευαγγελία Ευσταθίου κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες για τις κληρώσεις και τα δώρα εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου και το βιβλίο θα αποσταλεί ταχυδρομικά.
k
Καλή τύχη!

Λίγα λόγια
Ο Σεμπάστιαν Ντάνιελ Αλεξάντερ, απόγονος βασιλικής γενιάς, είχε το σημάδι. Μεγάλωσε με έναν μοναδικό σκοπό: να εκπληρώσει τις γραφές της αρχαίας κέλτικης προφητείας ενώ έπρεπε να ενωθεί με τη Μία προκειμένου να γεννηθεί ένα τέλειο πλάσμα, άτρωτο και ευφυές, που θα καθορίσει την τύχη του κόσμου.
Η Καρολίνα Σερέτη θεωρεί ότι το σημάδι του λωτού είναι μια τυχαία ατέλεια στο δέρμα της αν και, από πολύ μικρή, διαισθανόταν πως θα καθόριζε τη ζωή της.
Ήταν ο Ένας και η Μία. Απόγονοι του ίδιου βασιλιά και κουβαλητές μιας κοινής παντοδύναμης μοίρας. Ήταν δεσμώτες των σκιών...
Δίνουν μάχη για να κόψουν τα δεσμά και το βάρος της Προφητείας. Θα τα καταφέρουν;

«Της ήταν αδύνατον να μιλήσει, γι’ αυτό απλώς κατένευσε.
Με ανακούφιση έμεινε ξανά μόνη, και στηρίχτηκε πάλι στα κάγκελα κοιτώντας τον φωταγωγημένο κήπο. Έφερε το ένα χέρι στον λαιμό της και έβαλε τα δάχτυλα ανάμεσα στο φουλάρι και στο δέρμα της.
Πανικός. Προειδοποίηση.
Φύγε! Φύγε τώρα!
Η όρασή της θόλωσε. Στα αφτιά της έπαψε να ακούγεται η απαλή μουσική που έπαιζε ο πιανίστας.
Άγριες μελωδίες άρχισαν να ηχούν μέσα στο κεφάλι της, επιδεινώνοντας τον ίλιγγο. Μελωδίες πολέμου. Μελωδίες από αρχαίες σάλπιγγες.
Ήχοι από κύματα που έσκαγαν θυμωμένα σε βράχια, παρασυρμένα από τον ανελέητο βοριά. Φωνές μικρών κοριτσιών. Φωνές αρχαίων πολεμιστών. Τι ήταν αυτό; Τρελαινόταν; Κίνδυνος».


Δείτε και αυτό:

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη